Οι… επιστροφές του Παπαπέτρου

Οι… επιστροφές του Παπαπέτρου

Φάνης Παναγιώτου
Οι… επιστροφές του Παπαπέτρου
Από το μυαλό του πέρασε να τα παρατήσει. Δεν το έκανε κι επέστρεψε δυνατός, όπως έχει κάνει ξανά! Το gazzetta.gr γράφει για τη νέα επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου,

Ο πατέρας του έχει τη δική του ιστορία στον χώρο του μπάσκετ. Ο Ιωάννης από μικρός τον έβλεπε στα παρκέ και δεν μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Πρώτα ο Ηλυσιακός για τον Παπαπέτρου Junior και μετά το… άλμα στο NCAA. Στους Texas Longhorns έδειξε τις ικανότητες του (8.3 πόντοι κατά μέσο όρο τη σεζόν 2012-2013), βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο κι έκανε τους… μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ να ενδιαφερθούν για την περίπτωση του. Βέβαια, σημαντικό ρόλο στο να ανεβάσει τις… μετοχές του έπαιξε και το γεγονός ότι στο Eurobasket U20 έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την Εθνική, έχοντας 15.9 πόντους - 5.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Εκείνος που τον έκανε δικό του ήταν ο Ολυμπιακός. Το καλοκαίρι του 2013 η ομάδα του Πειραιά απέκτησε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα τον “κλείδωσε” με πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Κάπου εκεί, όμως, τα ευχάριστα τελειώνουν…

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κάνει πολύ καλή προετοιμασία και ετοιμάζεται για τις πρώτες του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό. Αυτές είναι προγραμματισμένο να γίνουν στη Βραζιλία. Ο “Πάπι”, όμως, δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο για τη Λατινική Αμερική. Έπαθε βαριάς μορφής γαστρεντερίτιδα κι ο οργανισμός του εξασθένησε αρκετά. Το ξεπέρασε -αν κι έμεινε αρκετό καιρό εκτός δράσης- και στο ματς με τον Ηλυσιακό για τη Basket League έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Χαρούμενος για το γεγονός πως παίρνει ευκαιρίες ετοιμάζεται για το επόμενο ματς κόντρα στον Ίκαρο. Μπαίνει στο παρκέ, αλλά είναι άτυχος. Ο Ρόμελ Μπεκ τον χτυπάει με τον αγκώνα. Το αποτέλεσμα; Διπλό κάταγμα στη μύτη και ο Παπαπέτρου ξανά στα πιτς!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Νο.1
Το… ταξίδι του στον Ολυμπιακό δεν είχε αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς. Ωστόσο δεν υπήρχε περίπτωση να το βάλει κάτω...

21 Μαρτίου 2014. Η ομάδα του Πειραιά φιλοξενεί τη Λαμποράλ Κούτσα στο πλαίσιο του TOP 16, σ’ ένα ματς που ο Παπαπέτρου θα θυμάται για πάντα! Μπαίνει στο παρκέ και σε 16:30 συμμετοχής μετράει 13 πόντους με 3/3 τρίποντα! Είχε αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά! Κυριολεκτικά.

Ακολούθησε η σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο back2back Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός μένει εκτός Final 4 με σκορ 3-2 στις νίκες, αλλά ο “Πάπι” έχει βρει ρυθμό! Κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, παίρνει χρόνο συμμετοχής και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται. Ο εφιάλτης, όμως, δεν είχε περάσει…

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΑ, ΑΛΛΑ…
Η rookie σεζόν του είχε καλές και κακές στιγμές. Ωστόσο τα είχε αφήσει όλα πίσω του και ήταν έτοιμος για να κάνει το άλμα στην αγωνιστική περίοδο 2014-2015! Αρχικά ως… ηγέτης της Εθνικής Νέων και εν συνεχεία με σημαντικό ρόλο στον Ολυμπιακό. Ο “Πάπι” όμως ήταν άτυχος ξανά… Κάταγμα περόνης αρχικά (σ.σ. λίγο πριν το τζάμπολ του Eurobasket U20 της Κρήτης) και έξω σφυρού στη συνέχεια, όταν βρισκόταν στην προετοιμασία των "ερυθρόλευκων". Τελικά έμεινε 6 μήνες εκτός δράσης!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Νο.2
Απαρηγόρητος. Αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει το πως ένιωθε ο Παπαπέτρου. Πριν λίγες ημέρες μέσω του basketblog.gr παραδέχτηκε πως «κάθε μέρα ξυπνούσα το πρωί και έλεγα δεν μπορώ άλλο θέλω να τα παρατήσω. Μετά το πρώτο καιρό και κυρίως μετά τον πρώτο μήνα κατάλαβα πως έπρεπε να κάνω ένα βήμα πίσω, να ηρεμήσω και να δω μέρα με την μέρα πως μπορώ να βελτιωθώ μέσα σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκομαι. Όταν το έκανα αυτό πιστεύω πως άρχισα να βελτιώνομαι».

Τελικά όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά έχει επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός! Η πρώτη του συμμετοχή στη φετινή Ευρωλίγκα είναι στο Μιλάνο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον φωνάζει από τον πάγκο και μετά από καιρό ακούει κάτι ευχάριστο στ’ αυτιά του! «Εκείνη τη στιγμή ένοιωσα μεγάλη χαρά, το περίμενα πολύ καιρό αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά… Μπαίνει στο παρκέ και βάζει τρίποντο! Ο “Πάπι” ήταν ξανά μαζί μας!

Ακολούθησε το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, όπου πήρε ξανά χρόνο συμμετοχής και τώρα η Εφές. Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τους Τούρκους για τη 12η αγωνιστική του TOP 16 και ήθελε πάση θυσία τη νίκη. Το έργο του δύσκολο, αφού οι Σπανούλης, Σλούκας, Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλης δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Και τι μ’ αυτό; Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβγαλε… άσο από το μανίκι του κ’ αυτός ακούει στο όνομα “Ιωάννης Παπαπέτρου”! 12 πόντοι με 2/4 τρίποντα και στο καναβάτσο η Εφές!

Ο “Πάπι” έχει επιστρέψει δυνατός. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και πλέον έχει όλο το μέλλον μπροστά του! Μην ξεχνάτε πως είναι γεννημένος στις 30 Μαρτίου του 1994. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.