10 πράγματα για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη

Φάνης Παναγιώτου
10 πράγματα για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη
Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης θα αγωνίζεται στο εξής στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει μέσα από 10 σημεία τον διεθνή φόργουορντ.

Η θέση «4» στον φετινό Ολυμπιακό έχει… ταλαιπωρηθεί αρκετά φέτος. Ο Γιώργος Πρίντεζης έμεινε πολύ καιρό στα πιτς, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ είχε θέματα με τη μέση του, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν άτυχος και υπέστη κάταγμα.

Μετά από πολλή σκέψη στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο πήραν την απόφαση να αποκτηθεί παίκτης για τη front line και εκείνος που θα αγωνίζεται στο εξής στον Ολυμπιακό είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει μέσα από 10 πράγματα την έως τώρα πορεία του Μιχάλη Τσαϊρέλη:

1. Γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1988 και έχει ύψος 2.08 μέτρα. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και εκείνος που ανακάλυψε το ταλέντο του είναι ο προπονητής Τέλης Ζουρνατσίδης.

2. Ο Τέλης Ζουρνατσίδης τον πήρε στον ΠΑΟΚ και κατά την παρουσίαση του δήλωσε: «Πολλοί φίλαθλοι με σταματούσαν πέρυσι στο δρόμο και μου έδιναν συγχαρητήρια για την επιλογή του Μιχάλη, λόγω της απόδοσης του. Εγώ λοιπόν σας λέω πως ακόμη δεν έχετε δει τίποτε! Ο Τσαϊρέλης είναι ο πιο αφοσιωμένος μπασκετμπολίστας που έχω γνωρίσει σε όλη την καριέρα μου: ένα αληθινό ρομπότ που επί 24 ώρες κινείται γύρω από το μπάσκετ και εστιάζει στο πώς θα γίνει καλύτερος. Επειδή λοιπόν τον γνωρίζω καλά, δεν θα με εκπλήξει ό,τι κι αν πετύχει στο μέλλον»

3. Ο Άρης ήταν η πρώτη του ομάδα στη μεγάλη κατηγορία (2007-2008). Στους «κίτρινους» έπαιξε και από το 2010 έως το 2012, μέχρι να μετακομίσει στον συμπολίτη ΠΑΟΚ.

4. Εκτός από τον Άρη & τον ΠΑΟΚ ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έχει παίξει ακόμα στην ΑΕ Λάρισας (2008-09, μ.ο. 3.6 πόντους) και εν συνεχεία στα Τρίκαλα 2000 (2009-10, μ.ο. 4 πόντους).

5. Το 2010 ο Τσαϊρέλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στον αγώνα Νέων Επιλέκτων, που διεξήχθη στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του Αll Star Game, ενώ έχει πάρει μέρος και σε αγώνα Ανδρών.

6. Η περσινή σεζόν (2013-2014) ήταν η καλύτερη της καριέρας του στη Basket League, με μέσο όρο 12.2 πόντους & 5.11 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 35 συμμετοχές (κανονική διάρκεια & playoffs).

7. Career high στη Basket League η 23 πόντοι που έβαλε στον Απόλλωνα Πάτρας πριν από περίπου 1 χρόνο (6/2/2014) σε ματς που ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντικό «διπλό» με 77-81.

8. Φέτος (2014-2015) δοκίμασε για πρώτη φορά την τύχη του στο εξωρετικό, αλλά δεν τα κατάφερε όπως θα περίμενε. Η πορεία του στην Κανάριας ολοκληρώθηκε, με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη να έχει μόλις 3.6 πόντους και 1.4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αφού δεν κατάφερε να βρει το ρόλο του στην ισπανική ομάδα.

9. Δεν είναι και λίγα τα χρόνια που τον βλέπουμε στα παρκέ. Είναι όμως δεδομένο πως παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος, με την περσινή του χρονιά να είναι απλά εξαιρετική με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Τσαϊρέλης βελτιώνεται συνεχώς, κάτι που είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών δουλειάς. Καθημερινά προσπαθεί να δουλέψει σε όλους τους τομείς (σ.σ. post game, μακρινό σουτ, άμυνα), προκειμένου να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος: «Θέλω να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο και να αισθανθώ ότι είμαι ένας ολοκληρωμένος παίκτης».

10. Το καλοκαίρι του 2014 «εξαργύρωσε» την πολύ καλή χρονιά που έκανε με τον ΠΑΟΚ. Ο Φώτης Κατσικάρης τον κάλεσε στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, με τον Τσαϊρέλη να έχει ήδη… μακρά πορεία στις μικρές Εθνικές, αφού έχει συμμετοχές σε Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών και Ανδρών Β’.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα