Μάικ Μπράμο, πού χάθηκες;

Άρης Λαούδης
Μάικ Μπράμο, πού χάθηκες;

bet365

«Πού είναι ο Μπράμος;», «γιατί δεν παίρνουμε τον Μπράμο;», «πού χάθηκε αυτός;» και πολλές παρόμοιες ερωτήσεις το τελευταίο δίμηνο για έναν παίκτη - εργαλείο. Το gazzetta.gr σας λύνει τις απορίες για τον Μάικ Μπράμο.

«Πού είναι ο Μπράμος;», «γιατί δεν παίρνουμε τον Μπράμο;», «πού χάθηκε αυτός;» και πολλές παρόμοιες ερωτήσεις το τελευταίο δίμηνο για έναν παίκτη - εργαλείο που πραγματικά «χάθηκε» από το προσκήνιο, μετά την καλοκαιρική του ατυχία στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας.

Το gazzetta.gr απαντά στις ερωτήσεις σας για την αγωνιστική κατάσταση του διεθνούς γκαρντ, τα σενάρια για επιστροφή στην Ελλάδα και εξηγεί τι έγινε το περασμένο καλοκαίρι, όταν αποφάσισε να δοκιμάσει στο ΝΒΑ...

«Πάτησε» παρκέ και θα 'ναι έτοιμος τον Μάρτιο

Το καλοκαίρι ο Μάικ Μπράμος αποφάσισε να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Εισέπραξε ένα σοβαρότατο ενδιαφέρον από την Ατλάντα που έψαχνε για σουτέρ και προτίμησε να δοκιμάσει στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας, αφήνοντας πίσω του όλες τις προτάσεις που έφταναν στα χέρια του εκπροσώπου του. Μια κακή στιγμή τον έφερε στο χειρουργείο και τα όνειρα για ΝΒΑ «πάγωσαν».

Τραυματίστηκε σοβαρά στο κουτουπιέ, σ' ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία, του τοποθετήθηκε βίδα στο πόδι και άρχισε να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του. Ολο αυτό το διάστημα ο Μπράμος βρίσκεται στο Μίτσιγκαν, ακολουθεί κανονικά τη θεραπεία του και πριν από τέσσερις - πέντε ημέρες ήρθαν τα πρώτα ευχάριστα μαντάτα.

Για πρώτη φορά πάτησε παρκέ, ξεκίνησε τρέξιμο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γιατρού του θα είναι πανέτοιμος στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Ο ίδιος ο Μπράμος σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους του διαμήνυσε πως νιώθει πολύ καλά πλέον και πως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί από τις 15 του Μάρτη και μετά.

Μπαμπάς μιας εβδομάδας!

Τα ευχάριστα για τον Μπράμο ήρθαν μαζεμένα, καθώς την στιγμή που επέστρεψε στο παρκέ, είδε και τη σύζυγό του να φέρνει στον κόσμο και το πρώτο τους παιδί. Πριν από μια εβδομάδα ο Μάικ έγινε πατέρας ενός υγιέστατου αγοριού κι όπως αντιλαμβάνεστε στην οικογένεια Μπράμου επικρατεί... πανικός.

Ενα από τα πράγματα που έδωσαν κουράγιο στον διεθνή γκαρντ όλο αυτό το διάστημα είναι το ενδιαφέρον πολλών ομάδων για την αγωνιστική του κατάσταση. Ο Μπράμος «έφτιαξε» πολύ καλό όνομα με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και τα τηλέφωνα χτυπούσαν, ακόμη και δίπλα στο κρεβάτι του μαιευτηρίου.

Ενδιαφέρον για τον Μπράμο υπήρξε από ομάδες της Ισπανίας, ο Παναθηναϊκός διατηρεί επαφή μαζί του και συχνά - πυκνά ρωτάει για την αγωνιστική του κατάσταση, ενώ η ΑΕΚ είναι αυτή που ενδιαφέρθηκε πιο πρόσφατα, όχι σε μορφή πρότασης, αλλά με ενδιαφέρον για την αγωνιστική του κατάσταση. Είναι δεδομένο πως με την επιστροφή του ο Μπράμος θα είναι περιζήτητος και οι εκπρόσωποί του ετοιμάζονται για να τον «βγάλουν» στην αγορά στα τέλη του επόμενου μήνα.

Η αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό και η κίνηση του Ολυμπιακού

Ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά τώρα για τον Μπράμο, αν είχε αποφασίσει την σιγουριά της Ευρώπης από το όνειρο του ΝΒΑ. Πριν από τη λήξη της σεζόν και για να προλάβει καταστάσεις, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να ανανεώσει το συμβόλαιο του διεθνούς γκαρντ, αλλά το όνειρο της Ατλάντα «πάγωσε» τις συζητήσεις.

Ο Μάικ ήταν αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, μεταβίβασε στον Παναθηναϊκό την πρόθεσή του να δοκιμάσει στο ΝΒΑ και πίστευε πως θα είχε δεύτερη πρόταση από την ομάδα του, αν δεν τα κατάφερνε στο σάμερ λιγκ.

Την ίδια στιγμή, μετά το τέλος της χρονιάς, ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που εξέφρασε ενδιαφέρον και μάλιστα με μια οικονομική πρόταση που θα μπορούσε να απασχολήσει τον Μπράμο, αν δεν υπήρχε μπροστά του ο στόχος του ΝΒΑ. Και στους «ερυθρόλευκους» δόθηκε η ίδια απάντηση και μοιραία η πόρτα στην ελληνική αγορά έκλεισε εκείνο το χρονικό διάστημα.

Θα επιλέξει επαγγελματικά κι όχι συναισθηματικά.

Το βασικό ζητούμενο για τον Μπράμο αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψει υγιής και να αισθανθεί έτοιμος να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Μπορεί να έχει το συναισθηματικό «δέσιμο» με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η επιστροφή στη χώρα μας είναι η άμεση προτεραιότητά του.

Ο 28χρονος γκαρντ (Μάιος του 1987) είναι πάνω απ' όλα επαγγελματίας, θα εξετάσει όλες τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του και θα αποφασίσει επαγγελματικά κι όχι συναισθηματικά. Ο ίδιος αναγνωρίζει πως η θητεία του στον Παναθηναϊκό τον βοήθησε στην καριέρα του, αλλά από μόνο του αυτό δεν αρκεί για να επιστρέψει στη χώρα μας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα