Από το Ρεσίφε (μέσω Ηρακλείου) στον Πειραιά!

Gazzetta team
Από το Ρεσίφε (μέσω Ηρακλείου) στον Πειραιά!

bet365

Ομάδα του Κατάρ αποφάσισε να καταθέσει εκατοντάδες χιλιάδες πετροδόλαρα για λογαριασμό του. Ο Ολυμπιακός έχει μπει στο κόλπο για την αγορά του. Ο Αντώνης Σαούλης γράφει για τον 21χρονο Μπρούνο Χαλκιαδάκη που είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί το πολύ μεγάλο potential που έχει!

Ωστόσο η ιστορία του παιδιού από τα χωριά της Βραζιλίας και το Ρεσίφε μέχρι το Ηράκλειο και από εκεί στον Πειραιά (κατά 99%) θυμίζει πολύ από το στόρι του Χοσέ Χολέμπας σε συνδυασμό με αυτό του Αλαν Πουλίδο. Σίριαλ (βραζιλιάνικο αυτήν την φορά) για ένα παιδί που έχει φορέσει ήδη την γαλανόλευκη και πλέον η ελληνική αστυνομική του ταυτότητα γράφει: ΜΠΡΟΥΝΟ AΡΑΟΥΖΟ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ.

Πως όμως ένα 15χρονο αγόρι από το Ρεσίφε βρέθηκε στο Ηράκλειο και στους ξενώνες του Εργοτέλη. Η ιστορία του ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2008. Οταν ένα άλλο πιτσιρίκι έφτανε στη Κρήτη. Ο λόγος για τον Σιλόε. Το 16χρονο βραζιλιανάκι που τον έφερνε ένας μάνατζερ ονόματι Τόνι Αλμέιδα! Εφτανε στην Ελλάδα για δοκιμή και η αλήθεια είναι πως στις προπονήσεις στην Κ20 έδειχνε πολύ καλός. Ωστόσο δεν άντεξε. Μέσα σε λίγες μέρες πήγε στην διοίκηση και ζήτησε να επιστρέψει. Οπερ κι εγένετο. Το εκπληκτικό είναι πως μετά από λίγες εβδομάδες ο Σιλόε πήρε μεταγραφή 2 εκατ. Δολαρίων στην Ιντερνασιονάλ!

Αυτό ήταν. Ο Τόνι Αλμέιδα το επόμενο καλοκαίρι (2009) προτείνει στον Εργοτέλη έναν ακόμα πιτσιρίκο. Τον Μπρούνο. «Φέρτον», είπαν από τον Εργοτέλη. 15 ετών αυτός με το που φτάνει στο Ηράκλειο μέσα στα έγγραφά του έχει κι ένα που δείχνει ότι έχει και ρίζες στην Ελλάδα του. Ο παππούς του είχε συγγενείς στην Ελλάδα και αυτοί ζουν στην Γλυφάδα. Στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα έβγαλε την ελληνική του ταυτότητα όταν έγινε 18 και γι' αυτό κλήθηκε και στην Εθνική Νέων (την οποία επέλεξε άμεσα και με μεγάλη του χαρά). Ντεμπούτο με την Εθνική είναι στο Κατάρ! Ο Κώστας Τσάνας τον επιλέγει σε ένα τουρνουά τον Μάρτιο του 2012 (η φωτογραφία είναι από το συγκεκριμένο τουρνουά) και ο Μπρούνο μαζί με Μπουχαλάκη είναι εκ των κορυφαίων της Εθνικής.

Από τότε είχε μπει στο μάτι των Αράβων ο Μπρούνο αλλά δύο μήνες μετά το παραμύθι αρχίζει να παίρνει αρνητική τροχιά. Στο τελευταίο παιχνίδι της Κ20 στο πρωτάθλημα (ο Εργοτέλης είχε υποβιβαστεί και μαθηματικά στην Β' Εθνική) δίχως κανένα κίνητρο για την κρητική ομάδα ο Μπρούνο παίζει βασικός. Ρήξη χιαστών η διάγνωση. Η επέμβαση έγινε στην Ελλάδα αλλά η αποθεραπεία γίνεται στην Βραζιλία! Και από την στιγμή που επέστρεψε στην πατρίδα του δεν έγινε δύσκολη μόνο η αποθεραπεία του αλλά και η επιστροφή του! Ο Μπρούνο χάνει όλη τη σεζόν 2012-13 με τον Εργοτέλη στην Β' Εθνική (προφανώς θα έπαιρνε αρκετό χρόνο συμμετοχής) και χάνει και το αεροπλάνο για Ελλάδα. Ουσιαστικά το πρόβλημα ήταν ο πατέρας του.

Δεν ήθελε με τίποτα να τον αφήσει να επιστρέψει στο Ηράκλειο για τους δικούς του λόγους. Με τα πολλά ο Μπρούνο επιστρέφει. Τον πιάνει ο Γιάννης Πετράκης (τότε προπονητής του Εργοτέλη) του φτιάχνει ψυχολογία και μ' εντατικό πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2013 επιστρέφει. Παίζει κάποια παιχνίδια αλλά Γενάρη επικαλείται προσωπικό πρόβλημα κι επιστρέφει πάλι στο Ρεσίφε. Ουσιαστικά ακόμα ένα εξάμηνο πάει χαμένο με τον Εργοτέλη να κάνει μέχρι και καταγγελία σύμβασης μια και ο Χαλκιδάκης όχι μόνο δεν επέστρεφε αλλά δεν έβγαινε ούτε στα τηλέφωνα!

Εν τέλει αναλαμβάνει ο Σταύρος Λαμπράκης, ο τιμ μάνατζερ του συλλόγου. Ταξίδεψε Βραζιλία για το Μουντιάλ και ταυτόχρονα να βρει τον Χαλκιαδάκη. Τον εντόπισε στο Ρεσίφε και με τα πολλά τον πείθει να επιστρέψει στο Ηράκλειο παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα του. Ο ίδιος ο Μπρούνο από την πρώτη στιγμή ήθελε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, αλλά το πρόβλημα ήταν η οικογένειά του... Ενσωματώνεται στην προετοιμασία (τελευταίος χρονικά) και φέτος ήρθε η έκρηξη...

Ως 8αρι και ολίγον 10αρι, ο Χαλκιαδάκης πρόλαβε κι έπαιξε 16 παιχνίδια στο πρώτο μισό της σεζόν (πρωτάθλημα και Κύπελλο). Τρία γκολ, δύο ασίστ και ήδη αρκετούς σκάουτερ να τον παρακολουθούν ήταν αρκετά για να κινηθούν επίσημα ομάδες για την απόκτησή του. Αρχικά ήταν (και παραμένει ανοιχτή η πρόταση) από ομάδα του Κατάρ και τελευταία είναι αυτή του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του και λογικά θα επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες...

Μέχρι τότε ο Μπρούνο Ραούλ Χαλκιαδάκης προσπαθεί να βελτιώσει τα ελληνικά του. Για να κάνει το επόμενο βήμα... Αλλωστε για τον ίδιο το ταβάνι είναι ο ουρανός. Εδώ στα 15 του ζούσε μόνος του στο Ηράκλειο. 9.653 χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά του. Το Ηράκλειο-Πειραιάς θα τον πειράξει;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα