ΜΠΑΤΕ σκύλοι αλέστε (vids)

Γιώργος Καραμάνος
ΜΠΑΤΕ σκύλοι αλέστε (vids)

bet365

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ με 24 γκολ παθητικό έκανε αρνητικό ρεκόρ στο Champions League. Ποιες ήταν οι προηγούμενες χειρότερες άμυνες που εμφανίστηκαν στους ομίλους!

Ηταν το τελευταίο ματσάκι των ομίλων. Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ έπρεπε να τα δώσει όλα «Νουέβο Σαν Μαμές» για δύο λόγους. Ο ένας ήταν πως με νίκη θα μπορούσε να προκριθεί στο Europa League ως 3η του 8ου ομίλου. Ο άλλος πως σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να παραβιαστεί η εστία της. Τη μπάλα στην εξέδρα, στα πουλιά, στα νταμάρια, στα «μνήματα». Οπου να' ναι, αρκεί να την έδιωχναν όπως όπως. Δεν το κατάφεραν όμως ούτε αυτό. Παραδομένοι στη ποδοσφαιρική μοίρα που τους ήθελε... στιγματισμένους με το πλέον αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Champions League, οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν, δεχόμενοι δύο γκολ!

Το πλασέ του Μικέλ Σαν Χοσέ και εκείνο του Μάρκελ Σουσαέτα κατέληξαν στα δίχτυα του... καταταλαίπωρου Αρτέμ Σορόκο. Βέβαια ο 22χρονος τερματοφύλακας ήταν ο μόνος που δεν έφταιγε. Εκείνος άλλωστε για πρώτη φορά έπαιζε. Το πρόβλημα το μεγάλο το είχε ουσιαστικά στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια του ομίλου, ο Σεργκέι Τσερνίκ. Αυτός ήταν που είχε μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του 22 φορές!

Το σύνολο λοιπόν μας κάνει 24 και αποτελεί το χειρότερο παθητικό (και η χειρότερη διαφορά τερμάτων με -22) από τότε που δημιουργήθηκε αυτή η ιστορία με τα γκρουπ στο σεντόνι. Ας όψεται η Σαχτάρ που στα δύο μεταξύ τους, έβαλε στη ΜΠΑΤΕ συνολικά 12 τεμάχια. Το μεγάλο πάρτι ειδικά το έστησε ο Λουίζ Αντριάνο με τέσσερα στο 0-7 και χατ τρικ στο 5-0 στην Ουκρανία. Χατ τρικ επίσης πανηγύρισε και ο Μπραΐμι της Πόρτο στο 6-0 της 1ης αγωνιστικής, με τους Δράκους να περνούν και με 0-3 από τη Λευκορωσία. Εκεί όπου η ΜΠΑΤΕ νίκησε απρόσμενα 2-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Αυτά μαζί με τα δύο της Τετάρτης στην Ισπανία, μας κάνουν 24!

Θα έπρεπε όμως οι Λευκορώσοι να κρατήσουν και να μην δεχτούν κανένα στη Χώρα των Βάσκων. Να μείνουν στα 22 γκολ παθητικό, όπου θα είχαν και συντροφιά: τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Νόρτζελαντ που κατείχαν το αρνητικό ρεκόρ πριν από αυτούς. Οι Κροάτες είχαν ντροπιαστεί κυριολεκτικά τη σεζόν 2011-'12. Τότε που την τελευταία αγωνιστική διασύρθηκαν εντός έδρας με 1-7 από τη Λυών. Ηταν εκείνο το αμφιλεγόμενο, κατά πολλούς -και μάλλον δικαίως- στημένο παιχνίδι, όπου ο Γκομίς έβαλε τέσσερα γκολ και τα έξι από τα επτά της ομάδας του μπήκαν στο Β' μέρος. Τότε που οι Λιονέ με αυτό το το αποτέλεσμα άφησαν εκτός συνέχειας τον Αγιαξ στην ισοβαθμία (1η στον όμιλο η Ρεάλ Μαδρίτης)!

Την αμέσως επόμενη χρονιά θα ακολουθούσε η παρουσίαση της τρύπιας άμυνας της Νόρτζελαντ. Οι Δανοί είχαν την ατυχία να βρεθούν σε γκρουπ με τις Γιουβέντους, Σαχτάρ και Τσέλσι. Σε αυτή την περίπτωση τα πιο πολλά τους τα έβαλαν οι Μπλε (0-4, 6-1), οι οποίοι όμως αποκλείστηκαν, για να κατακτήσουν στη συνέχεια το Europa League. Οι παίκτες της Νόρτζελαντ πάντως είχαν για να καμαρώνουν την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) που πήραν κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου, την Γηραιά Κυρία που στον επαναληπτικό τους καθάρισε με 4-0.

Πριν από αυτές τις πολύ βαριές πορείες στη φάση των ομίλων, είχαν προηγηθεί τέσσερις ομάδες που είχαν δεχτεί σε έξι ματς... μόλις 19 γκολ! Η πρώτη... χειρότερη ήταν η ουγγρική Φερεντσβάρος (1995-'96) που παραδόξως δεν είχε τερματίσει τελευταία. Θα ακολουθούσε η Ντιναμό Κιέβου (2007-'08), η επίσης ουγγρική Ντεμπρετσένι (2009-'10) και η Ζίλινα από τη Σλοβακία (2010-'11). Το νούμερο 19 όμως πλέον θεωρείται... πταίσμα μπροστά στο 23άρι της ΜΠΑΤΕ!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα