Το θαυμα του Καρλέτο

Το θαυμα του Καρλέτο

bet365

Ο Αντσελότι έγινε ο πρώτος προπονητής που φτάνει στους «8» με 5η διαφορετική ομάδα και το gazzetta.gr θυμάται τις προηγούμενες μεγάλες στιγμές του στην Ευρώπη.

Η πρόκριση της Ρεάλ επί της Σάλκε και μάλιστα με άκρως θριαμβευτικό τρόπο (συνολικό σκορ 9-2) δεν σήμαινε απλά την παρουσία της ομάδας στα Προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και την επίτευξη ενός απίθανου ρεκόρ για τον προπονητή της. Για όποιον λοιπόν δεν είχε πειστεί για τις ηγετικές ικανότητες του από τότε που οδηγούσε τη Μίλαν σε τρεις τελικούς και δύο κατακτήσεις, για όποιον δεν πίστεψε ούτε από τα πρωταθλήματα σε τρεις διαφορετικές χώρες, ήρθε ένα μοναδικό επίτευγμα να σφυρηλατήσει τον θρύλο του Κάρλο Αντσελότι. Με την παρουσία των Μαδριλένων στους «8», ο Καρλέτο γίνεται ο μοναδικός κόουτς που θα δώσει το παρών στη εν λόγω φάση με 5η διαφορετική ομάδα. Με μία λιγότερη το έχει καταφέρει ο Ζοσέ Μουρίνιο (Πόρτο, Τσέλσι, Ιντερ, Ρεάλ), τον οποίο πλέον ξεπέρασε και συνεχίζει...

Ολες οι φορές που ο Αντσελότι έφτασε στα Προημιτελικά ή και ακόμα παραπέρα...

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (1999-2001)
Την αρχή ο Ιταλός μάνατζερ την είχε κάνει με τη Γιουβέντους. Την είχε αναλάβει το Γενάρη του 1999 και λίγο αργότερα, μετά το πέρασμα από τους ομίλους, βρήκε μπροστά του τον Ολυμπιακό (σ.σ.: τότε δεν υπήρχε φάση των «16»), τον οποίο ξεπέρασε με το διαβόητο «αεράτο» γκολ του Αντόνιο Κόντε στο ΟΑΚΑ (2-1, 1-1). Στα ημιτελικά όμως το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ανυπέρβλητο (1-1, 3-2), με τους Κόκκινους Διαβόλους να σηκώνουν στο φινάλε την κούπα.

ΜΙΛΑΝ (2001-2009)
Η οκταετία του στο Μιλάνο και πιο συγκεκριμένα τα πέντε ενδιάμεσα χρόνια αυτής, ήταν εκπληκτική. Το 2002-'03 αφού προκρίθηκε από τους ομίλους, στους «8» αντιμετώπισε τον Αγιαξ που τη δυσκόλεψε με 0-0 και νίκη 3-2. Ακολούθησαν οι δύο ισοπαλίες στο ντέρμπι με την Ιντερ και την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ (0-0, 1-1), για να φτάσει στον νικηφόρο στα πέναλτι (3-2 και 0-0 το κανονικό σκορ) τελικό κόντρα στη Γιουβέντους.

Τη σεζόν 2003-'04 στους «16» θα ξεπερνούσε χαλαρά το χαμηλό εμπόδιο της Σπάρτα Πράγας (0-0, 4-1), αλλά στα Προημιτελικά ήρθε εκείνη η απίστευτη ανατροπή της Λα Κορούνια που στη ρεβνάς με το φοβερό 4-0 ακύρωσε την ήττα με 4-1 στο Μιλάνο.

Την αμέσως επόμενη χρονιά θα ερχόταν το κάζο της Πόλης. Στους «16» η Γιουνάιτεντ θα γνώριζε δύο ήττες με 1-0 και στους «8» θα ερχόταν η επεισοδιακή νέα συνάντηση με την Ιντερ. Τη νίκη με 2-0 στο πρώτο ματς θα ακολουθούσε ο κακός χαμός με γηπεδούχο τους Νερατζούρι που έκαναν μπάχαλο το ματς μετά το γκολ του Σεβτσένκο. Η συνέπεια ήταν ο Αντσελότι να πάρει και το δεύτερο παιχνίδι αν και στα χαρτιά με 3-0. Στα ημιτελικά κόντρα στην Αϊντχόφεν θα ζοριζόταν απρόσμενα πολύ. Νίκη με 2-0 και πρόκριση με ήττα 3-1 χάρη στο εκτός έδρας γκολ, σε έναν επαναληπτικό με τρομερά παράπονα από τους Ολλανδούς. Στον τελικό θα ερχόταν η Ανάσταση της Λίβερπουλ που έκανε το 3-0 του Α' μέρους, 3-3 και έκλεψε την κούπα στα πέναλτι (3-2).

Την περίοδο 2005-'06 θα έκανε στους «16» πλάκα στη Μπάγερν (1-1, 4-1) και το ίδιος στους «8» στη Λυών (0-0, 3-1). Ωστόσο, στα ημιτελικά η Μπαρτσελόνα θα την άφηνε εκτός με 0-0 και 1-0 και θα σήκωνε εκείνη το τρόπαιο στο Παρίσι.

Το 2006-'07 θα ερχόταν η δικαίωση της επιμονής. Το παράδοξο ήταν πως μεγαλύτερο εμπόδιο αποδείχτηκε η Σέλτικ που πήρε δύο «λευκές« ισοπαλίες, με τη Μίλαν να περνάει στην παράταση (1-0). Με Μπάγερν στους «8» (2-2, 2-0) και τη Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά (ήττα 3-2, νίκη 3-0) έπαιξε φοβερή μπάλα και πήρε τη ρεβάνς από τη Λίβερπουλ στον τελικό (2-1)

ΤΣΕΛΣΙ
Επόμενος σταθμός θα ήταν το «Στάμφορντ Μπριτζ». Το 2010-'11 με την Τσέλσι προσπέρασε στο ρελαντί την Κοπεγχάγη (2-0, 0-0), αλλά στα Προημιτελικά γνώρισε δύο ήττες από τη Γιουνάιτεντ (0-1, 1-2).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Ωσπου πέρσι οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στους «8», περνώντας πρώτα πολύ δύσκολα τη Βαλένθια (2-1, 1-1). Και με την επόμενη μεγάλη αντίπαλο όμως τα πήγε εξαιρετικά. Η Μπαρτσελόνα βέβαια δεν ήταν στα καλύτερα της, αλλά άφησε εκτός την Παρί με δύο ισοπαλίες και ουσιαστικά με τα εκτός έδρας γκολ (2-2, 1-1).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Οσο για τα φετινά με τη Ρεάλ είναι πρόσφατα, με τη Σάλκε να αποτελεί το μεγάλο θύμα της και τους Μαδριλένους να μην στέκονται στα Προημιτελικά, αλλά με την ομαδάρα που έχει φτιάξει ο Καρλέτο, να ονειρεύονται το 10ο!

Follow me: @jorgekaraman

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα