Θα πει κι ένα τραγούδι…

Μαριάννα Αξιοπούλου
Θα πει κι ένα τραγούδι…

bet365

Πριν ένα μήνα παρουσιαζόταν ως βασικός στόχος του Παναθηναϊκού. Το Σάββατο… ο Ιγκλέσιας είπε να δώσει ένα καλό δείγμα γραφής. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Αργεντινό του Ατρομήτου σε 17 σημεία.

1. Παρότι βρίσκεται στη χώρα μας ήδη οκτώ χρόνια και παρότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι μεγάλος σε ηλικία, ο Ματίας Ιγκλέσιας είναι μόλις 28 ετών. Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1985 στο Ροζάριο της Αργεντινής, με την άσημη Ελ Εξπρέσο Ελ Τρεμπόλ και στην ηλικία των 15 ετών μετακόμισε στη Νιούελς Ολντ Μπόις.

2. Το ποδόσφαιρο είναι ο μόνος δρόμος που ήθελε να ακολουθήσει από μικρός και είχε την πλήρη στήριξη της οικογένειάς του. Οι γονείς του είχαν το ίδιο όνειρο με τον Ματίας και ειδικότερα η μητέρα του, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία. «Ήθελε πολύ κι εκείνη – όπως και ο πατέρας μου – να με δει επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Γι’ αυτό και προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος. Πιστεύω ότι η μητέρα μου με βλέπει από ’κει πάνω».

3. Στη διάσημη ομάδα του Ροζάριο θα έμενε πέντε χρόνια, χωρίς να κατορθώσει να «φτιάξει» το όνομά του. Το γεγονός, όμως, ότι ήταν κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου του άνοιξε ευκολότερα το δρόμο για την Ευρώπη και το 2005 βρέθηκε στην Ισπανία και στη Μαδρίτη. Εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο, όμως δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια συμμετοχή στην Primera Division με την πρώτη ομάδα. Το μόνο που συνέλλεξε ως εμπειρία ήταν η συμμετοχή του στην προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι του 2006, όπως και η συμμετοχή του σε μερικά φιλικά.

4. Στο διάστημα που έμεινε στη Newell’s έγινε πολύ καλός φίλος με έναν συνομήλικό του, που αργότερα θα απασχολούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με το Νάτσο Σκόκο μοιράστηκαν τα ίδια όνειρα και τους ίδιους προβληματισμούς από το 2003 ως το 2005 και λίγο έλειψε αργότερα να γίνουν ξανά συμπαίκτες στην ΑΕΚ.

5. Στη Λάρισα βρέθηκε το καλοκαίρι του 2007. Είχε την υπομονή και την ανοχή να δοκιμαστεί επί ένα μήνα, ακολουθώντας όλη την προετοιμασία της ΑΕΛ, πριν ακούσει τον Γιώργο Δώνη να δίνει την έγκρισή του για να υπογράψει συμβόλαιο. Η απόκτησή του ανακοινώθηκε στις 8 Αυγούστου του 2007 και η συνεργασία ήταν μονοετής. «Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι σε αυτούς που με πίστεψαν και επένδυσαν σ’ εμένα. Θέλω να τους δικαιώσω για την απόφασή τους και φυσικά να δικαιώσω τον εαυτό μου για την προσπάθεια που έχω κάνει», θα έλεγε σε ανύποπτο χρόνο για την ευκαιρία που του δόθηκε στον κάμπο.

6. Στην πρώτη του σεζόν στη Λάρισα, κοντοκουρεμένος ακόμα και χωρίς την πλούσια χαίτη που τον χαρακτήρισε στα επόμενα χρόνια του, θα παίξει σε 19 παιχνίδια συνολικά, 15 εκ των οποίων από τον Ιανουάριο και μετά. Χειρότερη στιγμή του ήταν η αποβολή στο στάδιο Καραϊσκάκη, μόλις μετά από 27 λεπτά παιχνιδιού με δύο κίτρινες κάρτες.

7. Τον Μάιο του 2008 και παρότι φημολογούταν από τότε ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων, η Λάρισα θα ανακοίνωνε την επέκταση της συνεργασίας τους. Ο Ματίας Ιγκλέσιας θα υπέγραφε ως το 2012, ενώ την ίδια στιγμή οι βυσσινί θα αγόραζαν το 51% των δικαιωμάτων του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο νεαρός Αργεντινός, έχοντας προσαρμοστεί πλήρως στη νέα του πραγματικότητα, θα δήλωνε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ. Η πόλη, οι άνθρωποι, όλα είναι πολύ ωραία. Οι Λαρισαίοι είναι πολύ καλοί και φιλικοί».

8. Το πόσο καλοί και φιλικοί ήταν οι Λαρισαίοι μαζί του ήταν πάντα ένα θέμα προς συζήτηση. Και μια κατάσταση, μάλλον των άκρων… Στο πρώτο διάστημα, ο Ματίας Ιγκλέσιας κατηγορήθηκε ότι δεν κάνει και την πιο ήσυχη ζωή και σε μια επαρχιακή πόλη τα παραπτώματα γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά. «Οι άνθρωποι λένε πολλά. Λένε αυτό, λένε πως είμαι γκέι...(γέλια)», είχε απαντήσει ο ίδιος στις κατηγορίας ότι φλερτάρει ασταμάτητα με γυναίκες. Στην προσωπική του ζωή, εκείνη την εποχή, ήταν άρτι χωρισμένος από μια σχέση εφτά ετών και δήλωνε εργένης!

Οι Αργεντινοί παίκτες της Λάρισας ήταν πάντα η καλύτερή του παρέα, όπως και το μάτε (παραδοσιακό ρόφημα) που του αρέσει να πίνει κάθε πρωί. Στη θεσσαλική πόλη απέκτησε χάρη σε ένα φίλο του και μια δεύτερη συνήθεια, που ήταν το σουβλάκι!

9 Μετά τον πρώτο του χρόνο στην Ελλάδα, επισκέφτηκε τη Σκιάθο, την οποία και ερωτεύτηκε λόγω της ομορφιάς της και του κόσμου που είχε εκεί. Φυσιολογικά, όμως, προτιμά να επιστρέφει σπίτι του στις διακοπές του και να βλέπει την οικογένειά του. «Μετά από ένα χρόνο απουσίας ένιωθα πολλά δυνατά συναισθήματα να με κατακλύζουν καθώς είδα τον πατέρα μου, την αδερφή μου, την γειτονιά που μεγάλωσα και γενικότερα όλη την περιοχή μου. Ένιωθα απόλυτα πλήρης», είχε πει για την πρώτη φορά που επέστρεψε απ’ την Ελλάδα στο Ροζάριο.

10. Μέχρι τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει σκοράρει δέκα φορές, ανεβάζοντας κάθε χρόνο τις επιδόσεις του, με τα πέντε γκολ που έχει πετύχει ως τώρα στη σεζόν – τα τέσσερα στο πρωτάθλημα – να αποτελούν προσωπικό ρεκόρ. Αναμφίβολα κορυφαία του στιγμή ήταν το γκολ στον τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τον Απρίλιο του 2012, τη στιγμή που ο Γιώργος Δώνης ετοιμαζόταν να τον αντικαταστήσει! Επίσης, έχει μια κάπως… ιδιότυπη συνήθεια να σκοράρει στο ΟΑΚΑ. Από τα δέκα του γκολ, τα τρία τα έχει πετύχει στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο ανατριχιαστική αν προσθέσουμε πως και τα τρία έχουν σημειωθεί στο 76ο λεπτό της εκάστοτε αναμέτρησης!!

11. Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στη Λάρισα, άκουσε πολλάκις τις σειρήνες από την Αθήνα να τον καλούν. Τον Δεκέμβριο του 2010 φερόταν να είναι υποψήφιος για τον Παναθηναϊκό, ενώ τον Γενάρη ήταν έντονη η φημολογία – σε βαθμό που έφτασε ως και συμφωνία – για ένταξή του στην ΑΕΚ. Γράφτηκε, μάλιστα, ότι είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο έναντι 270.000 ευρώ ετησίως, πειθόμενος από τον Νάτσο Σκόκο να επιλέξει την Ένωση έναντι δύο προτάσεων που είχε απ’ την Αργεντινή.

«Το έχω ακούσει από φίλους και τον Τύπο. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω τίποτα. Σίγουρα είναι μια κάποια τιμή για μένα, αλλά αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στη ΑΕΛ και στο πώς θα καταφέρουμε να την κρατήσουμε στην κατηγορία», είχε δηλώσει ο ίδιος, κόντρα στα δημοσιεύματα.

12. Η σχέση του με την Λάρισα και τους οπαδούς της επηρεάστηκε από την τραγική πορεία της ΑΕΛ τη σεζόν 2010-11 και τον υποβιβασμό στην Football League. Ο Ματίας Ιγκλέσιας δεν ξέφυγε του κανόνα εκείνης της εποχής κι έμοιαζε ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Λάρισα. Στις 7 Απριλίου διαπληκτίστηκε με φιλάθλους της ΑΕΛ που τον πέτυχαν στο κέντρο της πόλης κι άρχισαν να του ζητάνε τα ρέστα για την πορεία της ομάδας, ενώ κάποιοι έφτασαν ακόμα και στο σημείο να χειροδικήσουν εναντίον του. Ένα μήνα μετά κι ενώ βρισκόταν σε φιλικό σπίτι άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και όταν βγήκε έξω είδε μια πέτρα να έχει καταστρέψει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

13. Οι περιπέτειές του με τον κόσμο της Λάρισας, δεν ήταν η χειρότερη στιγμή του στον κάμπο. Ούτε καν πλησίαζε τα συναισθήματά που ένιωσε στις 16 Νοεμβρίου του 2009, όταν έφυγε απ’ τη ζωή ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ο Ματίας, μαζί με τον Γκαστόν Κάσας, δεν έφυγαν στιγμή από το σπίτι του Μεξικάνου επιθετικού και προσπαθούσαν να συμπαρασταθούν στη σύζυγό του και στην κόρη του, αφού λόγω γλώσσας είχαν αναπτύξει ιδιαίτερα φιλική σχέση με την οικογένεια. Λίγες μέρες μετά, στον αγώνα της Λάρισας με την Καβάλα, ο οποίος έγινε προς τιμήν του εκλιπόντα, ο Ιγκλέσιας θα δήλωνε:

«Ήθελα να κερδίσουμε για να αφιερώσουμε τη νίκη μας στον Αντόνιο Ντε Νίγκρις και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτόν. Ο Αντόνιο ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, πάντα χαρούμενος και δοτικός για την ομάδα μας. Για μας ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κυρίως στην αρχή, αλλά έτσι είναι η ζωή, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και κυρίως να κερδίζουμε όπως κάναμε και σήμερα».

14. Μετά από την καταστροφική σεζόν του 2010-11, ο Ματίας Ιγκλέσιας ήταν, πλέον, ξένο σώμα για τη Λάρισα. Δεν έπαιξε ούτε λεπτό στη δεύτερη κατηγορία και κατέθεσε προσφυγή προκειμένου να μείνει ελεύθερος. Τον Ιανουάριο του 2012 κέρδισε την ελευθερία του, κάτι που είχε προαναγγείλει απ’ τον Δεκέμβριο ο Κώστας Πηλαδάκης και πήγε στον Ατρόμητο να συναντήσει τον Γιώργο Δώνη.

15. «Έπαιξε ρόλο το να πω το ναι στον Ατρόμητο το γεγονός ότι είναι προπονητής ο κύριος Δώνης. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία όταν ήμασταν μαζί στη Λάρισα. Είχαμε μια πολύ επαγγελματική σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Διακρίνω στον κύριο Δώνη τρία πολύ σημαντικά στοιχεία. Πρώτο είναι η ηρεμία, δεύτερο η εμπιστοσύνη και τρίτο είναι το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση μέσα από την προπόνηση ξέρει και βλέπει και μπορεί και διορθώνει τα ελαττώματα των παικτών του». Με τον πρώην του προπονητή θα συνεργαζόταν μόλις πέντε μήνες, αφού τον Μάιο ο Έλληνας τεχνικός θα αποφάσιζε να πάει στον ΠΑΟΚ.

16. Ο Ματίας δεν θα επηρεαζόταν… Το αντίθετο, αφού στην Αθήνα έχει πλέον προσαρμοστεί στο απόλυτο και απολαμβάνει τη ζωή παρέα με την οικογένειά του και την ισπανόφωνη παρέα του. «Μακάρι να μείνω για χρόνια ακόμη στην Ελλάδα. Περνάω καλά εδώ εγώ και η οικογένεια μου», έλεγε πέρυσι όταν στο γήπεδο εμφανιζόταν καλύτερος από ποτέ με τη φανέλα της ομάδας με την οποία επιθυμούσε να μεγαλώσουν παράλληλα. «Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, πράγμα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Η ομάδα αυτή βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και βελτιωθώ μέσα από την ομάδα κι εγώ».

17. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Ματίας Ιγκλέσιας σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Ατρόμητο σε ματς πρωταθλήματος. Φυσικά στο αγαπημένο Ολυμπιακό Στάδιο και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πριν μερικούς μήνες εμφανιζόταν ως ο νούμερο ένας στόχων των πρασίνων για τον Ιανουάριο, αφού το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ στο παιχνίδι της απόκτησής φημολογείται ότι υπάρχει και ο ΑΠΟΕΛ. Εκείνος συνεχίζεται απρόσκοπτα να βοηθάει τον Ατρόμητο, να παρουσιάζεται κάθε χρόνο και καλύτερος και να σκοράρει… Ακόμα κι αν δεν είναι το 76ο λεπτό!

 

Τελευταία Νέα