Ένα «αριστερό βέλος» για τον Παναθηναϊκό (vids)

Ένα «αριστερό βέλος» για τον Παναθηναϊκό (vids)

Δημήτρης Βέργος
Ένα «αριστερό βέλος» για τον Παναθηναϊκό (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Κροάτη αριστερό μπακ-χαφ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ντάνιελ Πράνιτς που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό.

Η περίπτωση του Ντάνιελ Πράνιτς είναι μία από αυτές που εξετάζονται σοβαρά από τον Παναθηναϊκό για την αριστερή του πτέρυγα. Ο 31χρονος Κροάτης διεθνής που μπορεί να αγωνιστεί σε όλη την αριστερή πλευρά δεν υπολογίζεται από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο η περίπτωσή του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το «βέλος» που εξετάζει ο Παναθηναϊκός.

Η σταδιακά ανοδική πορεία στην Κροατία

Γεννημένος στις 2 Δεκεμβρίου του 1981 ο Ντάνιελ Πράνιτς αφού περιπλανήθηκε για τέσσερα χρόνια σε μικρούς συλλόγους της Κροατίας, όπου και πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, παίρνει το καλοκαίρι του 2002 μεταγραφή για την Όσιγιεκ, μια μετακίνηση που αποδείχτηκε σκαλοπάτι για ανώτερα πράγματα. Οι δυο του σεζόν εκεί είναι αρκετές για τη μεταγραφή στον μεγαλύτερο σύλλογο της Κροατίας, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ το καλοκαίρι του 2004. Η εξαιρετική του χρονιά στο κροατικό πρωτάθλημα σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο Uefa προσελκύουν τα βλέμματα των Ολλανδών σκάουτς της Χέρενφεν, με τον ολλανδικό σύλλογο να καταθέτει πρόταση για την απόκτησή του.

«Χτίζει» όνομα στο ολλανδικό ποδόσφαιρο

Ο Πράνιτς υπογράφει το καλοκαίρι του 2005 στη Χέρενφεν, η οποία είδε στο πρόσωπό του έναν παίκτη άκρως δημιουργικό με αξιόλογη τεχνική κατάρτιση και καλό αριστερό πόδι που μπορεί να καλύψει την αριστερή πτέρυγα. Ο Πράνιτς αν και αριστερό μπακ γρήγορα προωθείται πιο μπροστά και αγωνίζεται ουσιαστικά ως εξτρέμ παρουσιάζοντας τις επιθετικές αρετές που έκρυβε. Μάλιστα σταδιακά εκτός από τη βοήθεια που προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι, δείχνει και την ικανότητά του στο σκοράρισμα με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες του χρονιές στη Χέρενφεν, τις σεζόν 2007-2008 και 2008-2009 όταν και σκοράρει 10 και 16 γκολ αντίστοιχα.

Η Εθνική Κροατίας και το άλμα στην Μπάγερν

Οι μετοχές του Πράνιτς έπειτα από τις εμφανίσεις του με τη Χέρενφεν, αλλά και την καθιέρωσή του στην Εθνική Κροατίας όπου αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος της στο Euro του 2008, εκτοξεύονται με επιστέγασμα τη μεταγραφή του στην Μπάγερν Μονάχου το καλοκαίρι του 2009. Εκεί συναντά δυσκολίες καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Την πρώτη σεζόν πραγματοποιεί μόλις 14 συμμετοχές, αλλά την επόμενη εκμεταλλεύεται κάποιους τραυματισμούς συμπαικτών του και πραγματοποιεί συνολικά 22 εμφανίσεις με τους Βαυαρούς. Η παρουσία του ωστόσο κρίνεται μέτρια και η Μπάγερν αποφασίζει το καλοκαίρι του 2012 να μην προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Πτωτική πορεία και στη Σπόρτινγκ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον αποκτά ως ελεύθερο, ωστόσο η στάσιμη πορεία του στην Μπάγερν φαίνεται να τον επηρεάζει με αποτέλεσμα τον Γενάρη που μας πέρασε, και έπειτα από εννιά μόλις συμμετοχές, η Σπόρτινγκ να τον παραχωρήσει δανεικό στη Θέλτα. Με τη λήξη της σεζόν που μας πέρασε ο Πράνιτς επέστρεψε στη Σπόρτινγκ, η οποία ωστόσο ψάχνει να τον παραχωρήσει στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

«Βέλος» στα αριστερά και τεχνίτης

Ο Ντάνιελ Πράνιτς μπορεί να ξεκίνησε ως αριστερό μπακ, ωστόσο γρήγορα έδειξε ικανότατος στο να αγωνίζεται σε όλη την αριστερή πτέρυγα. Είναι ένα άκρως επιθετικό μπακ με ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση και ένα πολύ καλό αριστερό πόδι που τον βοηθά τόσο στο δημιουργικό όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που διεμβολίζει με την ταχύτητά του την αντίπαλη περιοχή. Διαθέτει καλή σέντρα και επικίνδυνο σουτ ενώ είναι γνωστός για την ικανότητά του στις στημένες φάσεις. Είναι βραχύσωμος με ύψος μόλις 1,71 και αυτό τον βοηθά καθώς είναι ιδιαίτερα ευέλικτος, ταλαιπωρώντας τα αντίπαλα μπακ από τα αριστερά. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια η απόδοσή του έχει πέσει αρκετά και απότομα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποτελούσε μια εξαιρετική λύση στα αριστερά για τον Παναθηναϊκό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα