Ο... Μπράιαντ της άμυνας (vids)

Ο... Μπράιαντ της άμυνας (vids)

Ο... Μπράιαντ της άμυνας (vids)
Μπορεί με τον Κόμπε Μπράιαντ να μην έχει καμία σχέση, αλλά ο Μπράιαντ Ντάνστον με τις αμυντικές του ικανότητες του... μοιάζει. Το gazzetta.gr τον παρουσιάζει!

Ο Κόμπε Μπράιαντ είναι εξπέρ στο σκοράρισμα και ο... συνονόματος του έχει του Μπράιαντ Ντάνστον έχει τις ίδιες αρετές στην άμυνα. Ο αντικαταστάτης του Κάιλ Χάινς για τον Ολυμπιακό, είχε φορέσει το 2008 την φανέλα των Λέικερς για να δοκιμαστεί σε summer league και το gazzetta.gr τον παρουσιάζει.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον γεννήθηκε στις 28 Μαΐου του 1986 στο Κεντάκι, αλλά μεγάλωσε στη LeFrak City. Από μικρός έδειχνε πως θα ακολουθήσει τον... μπασκετικό δρόμο λόγω του ύψους του που κάθε χρόνο αυξανόταν.

Ο Αμερικανός σέντερ αποφοίτησε από το γυμνάσιο St. John's Preparatory και προέρχεται από αθλητική οικογένεια, αφού είναι ανηψιός του παλαίμαχου επαγγελματία παίκτη του μπέιζμπολ, Σαβόν Ντάνστον.

Το... καλύτερο κολλεγιόπαιδο!

Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού πήγε στο Πανεπιστήμιο Fordham και έπαιξε μπάσκετ με την ομάδα Fordham Rams.

Εκεί έδειξε το τεράστιο ταλέντο του, αφού μπήκε στην καλύτερη ομάδα του Πανεπιστημίου όλων των εποχών αλλά και στην καλύτερη αμυντική. Ο Μπράιαντ Ντάνστον αγωνίστηκε σε 120 ματς των Fordham Rams και στα 118 ήταν στην αρχική πεντάδα στο NCAA..

Από το 2004 ως το 2008 είχε 15,2 πόντους (67,3% βολές, 53,1% δίποντα), 8,9 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 2,4 τάπες σε 31,6 λεπτά συμμετοχής.

Έγραψε το όνομα του στην δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών με 1832 πόντους, ενώ ήταν και τρίτος στα ριμπάουντ μαζεύοντας 993, αλλά και πρώτος στις τάπες φτάνοντας κοντά στις 300!

Πρωταθλητής στην Κορέα

Το 2008 ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε το μακρινό ταξίδι για την Άπω Ανατολή, όπου και παρέμεινε δύο χρόνια για λογαριασμό των Mobis Phoebus.

Στην τελευταία του χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα και μάλιστα τη σεζόν 2009-10 ήταν πρώτος στη λίστα με τους μπλόκερ... σβήνοντας πολλές φορές τα φώτα στην Ασία (2,3 τάπες ανά αγώνα).

Άπραγος στον Άρη...

Από την Κορέα βρέθηκε το 2010 στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για τον Άρη καθώς αποτελούσε επιλογή του Σαρόν Ντρούκερ. Οι εμφανίσεις του δεν ήταν και οι καλύτερες με αποτέλεσμα να φύγει από την συμπρωτεύουσα τον Φεβρουάριο του 2011.

Με την φανέλα του Άρη αγωνίστηκε σε μόλις 13 παιχνίδια, έχοντας σκοράρει 80 πόντους (6,2 μ.ο) σε 210 λεπτά συμμετοχής με ποσοστό 51% στα δίποντα και 61% στις βολές. Συνολικά είχε 50 ριμπάουντ (18 επιθετικά, 32 αμυντικά), έκανε 7 κλεμίψατα και 12 τάπες!

Η... Ιθάκη του στο Ισραήλ

Έπειτα από την θητεία του στον Αρη, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για το δεύτερο μισό της σεζόν 2010-11 με την Μπνέι Χασαρόν του Ισραήλ. Η καριέρα του με τη φανέλα της τελείωσε με 9,1 πόντους, έχοντας 73,8% στις βολές και 61,4% στα δίποντα,ενώ μάζεψε και 5,1 ριμπάουντ.

Το Ισραήλ του... πήγαινε καθώς λίγο αργότερα (2011-12) μετακόμισε στην Χάποελ Χολόν. Εκεί είχε μέσο όρο 15 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (67,1% στις βολές και 64,6% στα δίποντα), αλλά και 9,4 ριμπάουντ.

Από το Ισραήλ στην ιταλική εκτόξευση...

Οι εμφανίσεις του στο Ισραήλ δεν πέρασαν απαρατήρητες με την Βαρέζε να τον αποκτά και να τρίβει ακόμα και σήμερα τα χέρια της για το... λαβράκι που βρήκε.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν ο από τους καλύτερους παίκτες του ιταλικού πρωταθλήματος παρότι η ομάδα του δεν έφτασε στους τελικούς. Ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ ήταν πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης με 22.6 βαθμούς έναντι 21.8 του Τράβις Ντίνερ.

Μάλιστα, για άλλη μια φορά έδειξε την ικανότητα του στις τάπες, όντας ο κορυφαίος στην Ιταλία με μέσο όρο 2,1 ανά αγώνα και πέμπτος στη λίστα με τα εύστοχα δίποντα με ποσοστό 63%.

Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού έπαιξε σε 41 παιχνίδια πέρσι στο ιταλικό πρωτάθλημα με συνολικά 1164 λεπτά συμμετοχής και 581 πόντους. Επίσης, μάζεψε 304 ριμπάουντ, μοίρασε 31 ασίστ και έκλεψε 87 φορές την μπάλα, όσα δηλαδή ήταν και τα μπλοκ του.

Σε ποσοστά όλα αυτά είναι 28,4 λεπτά συμμετοχής, 14,2 πόντους ανά αγώνα, 73,7% στις βολές, 62,2 στα δίποντα, 7,4 ριμπάουντ, 2,1 τάπες και 2,1 κλεψίματα.

Αν μη τι άλλο έκανε σπουδαία χρονιά με τη φανέλα της Βαρέζε που του άνοιξε την πόρτα για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό μετά την φυγή του Κάιλ Χάινς.

Δεν πέρασε την πόρτα του ΝΒΑ

Ο Μπράιαντ Ντάνστον δύο φορές πήγε να δοκιμάσει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, αλλά δεν τα κατάφερε. Το καλοκαίρι του 2008 συμμετείχε στο summer league των Λέικερς παίζοντας σε 4 ματς (8 πόντοι με76,9% βολές και 55% δίποντα, 3,7 ριμπάουντ και 1,5 τάπες σε 22,3 λεπτά συμμετοχής.

Το περασμένο καλοκαίρι παραλίγο να υπογράψει στους Μπρούκλιν Νετς, έχοντας 9 πόντους σε 28,5 λεπτά συμμετοχές, ενώ και τα ποσοστά του δεν ήταν άσχημα (52,9% βολές και 64,3% δίποντα). Επίσης μάζεψε 6,4 ριμπάουντ, μοίρασε 1,2 ασίστ και έκανε 1,4 μπλοκ. Τελικά, το όνειρο του δεν έγινε πραγματικότητα.

Σβήνει τα φώτα...

Ο 27χρονος άσος ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του ιταλικού πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν και διακρίνεται για την έφεσή του στα κοψίματα παρότι δεν είναι και πολύ ψηλός (2.03 μ.). Ο Ντάνστον θα είναι ο αντικαταστάτης του Κάιλ Χάινς και διαθέτει μεγαλύτερα ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού από τον πρώην παίκτη των Πειραιωτών.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον αρέσκεται στα μανιώδη καρφώματα και στις τάπες και δίκαια αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος αμυντικός στην Ιταλία, αφού εκτός από το να... σβήνει τα φώτα στους αντιπάλους του, είναι και εξπέρ στα κλεψίματα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα