S7ven!

S7ven!

bet365

Ξεκίνησε ως σπουδαίο ταλέντο. Έγινε θρύλος, πρότυπο, βιτρίνα μάρκετινγκ και εμπορίου. 'Hταν, όμως, πάντα ποδοσφαιριστής. Το gazzetta.gr θυμίζει την «χρυσή» ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Στην εποχή του internet, αξία δεν έχει να είσαι πρωτοσέλιδο στους «New York Times», αλλά η πιο δημοφιλής αναζήτηση στο google. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε διασημότητα μεγάλες προσωπικότητες του πλανήτη, ωστόσο βάζει μια μεγάλη πρόκληση. 117.000.000 αποτελέσματα να συνοψιστούν σε εφτά βασικές κατηγορίες. Εφτά, όπως ο αριθμός που τον έκανε διάσημο. Εφτά, όπως τα θανάσιμα αμαρτήματα, στα οποία περισσότερο από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή μοιάζει να έχει υποπέσει!

1. Τα άγνωστα χρόνια!

Στις αρχές Μαΐου του 1975 ένα νεογέννητο αγόρι με... τέσσερα ονόματα θα ήταν από εκείνους που πολλά χρόνια αργότερα θα έκαναν ένα έθνος να κρέμεται από την πορεία της υγείας του και να παραφρονεί για έναν τραυματισμό του. Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόσεφ Μπέκαμ γεννήθηκε στις 2 Μαΐου, καρπός του Τεντ Μπεκαμ και της Σάντρα Γουέστ. Ο πατέρας του, φανατικός οπαδός της Γιουνάιτεντ του έβαλε από μικρή ηλικία το μικρόβιο και η μητέρα του, κομμώτρια στο επάγγελμα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να τους ακολουθεί στα ταξίδια από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ για να παρακολουθούν τους «κόκκινους διαβόλους».

Ξεχωριστή αξία για τον Μπέκαμ είχε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν Εβραίος και για τον οποίο ο Άγγλος σούπερ σταρ έχει πει ότι επηρέασε την ανατροφή του. Την οικογένεια συμπλήρωναν δύο αδελφές, η Τζοάν και η Λιν, με τις οποίες συνήθιζε να πηγαίνει στην εκκλησία. Οι πρώτες του ομάδες που δοκιμάστηκε ήταν η Λέιτον Όριεντ, η Νόργουιτς Σίτι και η Τότεναμ, πριν υπογράψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έπαιξε στην Ριτζγουέι Ρόβερς, με προπονητή τον μπαμπά του. Η πρώτη του επαφή με την αγαπημένη του ομάδα ήταν το 1986, όταν σε αγώνα με την Γουέστ Χαμ ήταν η μασκώτ!

2. Spice up your life!

Τον Οκτώβριο του 1997 το πιο διάσημο συγκρότημα της εποχής είχε κυκλοφορήσει το ομώνυμο single. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα τον ίδιο χρόνο, όταν άρχισε να βγαίνει με την Βικτόρια Άνταμς! Το ειδύλλιο πλέχτηκε μετά από έναν αγώνα της Μάντσεστερ, τον οποίο παρακολούθησε η «Posh Spice» κι ένα από τα διασημότερα ζευγάρια της show biz ήταν γεγονός. Τα μίντια ασχολήθηκαν από την πρώτη στιγμή με τη σχέση τους και η Βικτόρια ήταν αρωγός για την εκτόξευση του Μπέκαμ εμπορικά.

Στις αρχές του 1999 γεννήθηκε ο πρώτος γιος του ζευγαριού, ο Μπρούκλιν, ο οποίος παρέδωσε τις βέρες στον κουμπάρο Γκάρι Νέβιλ για τον γάμο που έγινε στις 4 Ιουλίου του 1999. Ο Μπέκαμ είχε κάνει την πρόταση στην Βικτόρια στις 24 Ιανουαρίου του 1998 και φαίνεται ότι τους πήρε χρόνο μέχρι να πάρουν την μεγάλη απόφαση. Ίσως, βέβαια, απλά να χρειάζονταν χρόνο για να προγραμματίσουν την τελετή που κόστισε περίπου 750.000 ευρώ! Οι παπαράτσι έμειναν μακριά από το μυστήριο, αφού τα αποκλειστικά δικαιώματα ήταν γνωστού περιοδικού.

Μετά το γάμος τους, ήρθε η ώρα για την κατοικία τους... Ένα σπίτι, όπως κάθε ζευγάρι ονειρεύεται να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά του. Το αξίας 11,5 εκ. ευρώ παλάτι του Μπέκιγχαμ ήταν το πρώτο σπίτι του Ντέιβιντ και της Βικτόρια, όπου σύντομα θα υποδέχονταν και το δεύτερο παιδί τους. Ο Ρομέο γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2002, ενώ το καλό τρίτωσε στις 20 Φεβρουαρίου του 2005, όταν ο Κρουζ Ντέιβιντ Μπέκαμ γεννήθηκε στην Μαδρίτη. Πνευματικοί γονείς των δύο αγοριών είναι ο Έλτον Τζον και η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, ενώ ήταν αποφασισμένο ότι η οικογένεια θα συνεχίζει να μεγαλώνει, τουλάχιστον μέχρι να έρθει ένα κορίτσι! Η Χάρπερ Σέβεν γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 2011 για να ολοκληρώσει την ευτυχία τους και να κλέψει τη δόξα από τα τρία αγόρια!

Τα σκάνδαλα δεν έχουν λείψει από την οικογένεια. Ίσως λόγω της γνωστής έκφρασης «bad publicity, is better than no publicity», η Βικτόρια ξεσήκωσε αντιδράσεις για τον άντρα της όταν είχε πει ότι φοράει τα δικά της εσώρουχα και ο Ντέιβιντ βρέθηκε αρκετές φορές στο επίκεντρο για εξωσυζυγικές σχέσεις, παρότι καμία δεν έχει αποδειχθεί.

3. There' s no businness!

Στο τελευταίο του συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε περισσότερη κουβέντα για τα εμπορικά του δικαιώματα, παρά για την καθαρή του αμοιβή. Αποτέλεσε τεράστια πηγή εσόδων για τις ομάδες, ειδικά την εποχή που γινόταν το άνοιγμα στην ασιατική αγορά. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια να προβάλει το ίματζ του και να προωθεί μια διαφορετική εικόνα, από την κλασική των ποδοσφαιριστών. Έχει λανσάρει δεκάδες διαφορετικά κουρέματα σε βαθμό που και ο ίδιος απορεί «πως έχουν μείνει τόσα μαλλιά στο κεφάλι μου».

Θεωρείται πως είναι εξαρτημένος από τον πόνο στην βελόνα και ίσως είναι ένας από τους λόγους που έχει κάνει πάνω από 20 τατουάζ στο σώμα του. Ο ίδιος δηλώνει πως όλα έχουν σχέση με την οικογένειά του και τους ανθρώπους που βρίσκονται πάντα δίπλα του. Ενδεικτικά αναφέρουμε, το όνομα του Μπρούκλιν, της κόρης του, την Βικτόρια, τον αριθμό «7», τον Ρόμεο, τον Κρουζ, έναν πορτραίτο της Βικτόρια, έναν φύλακα άγγελο, μερικά ρητά από διαφορετικές κουλτούρες και πρόσφατα τη μορφή του Ιησού στα πλευρά του.

Το 2001 ήταν προσωπικότητα της χρονιάς για το BBC και το 2003 και 2004 το google είχε ανακοινώσει πως υπήρξε ο αθλητής (ανεξαρτήτως σπορ) με τις περισσότερες αναζητήσεις. Έχει προσωπικούς χορηγούς, τους οποίους διαφημίζει και ανάμεσα σε όσους κατά καιρούς έχει συνεργαστεί είναι η Motorola, η
Pepsi, η Sharpie, η Adidas, το Cabo Sao Roque (θέρετρο στην Βραζιλία), η Burger King, η Samsung, η Coty και το Emporio Armani. Επίσης, ήταν μοντέλο του Armani, διαφημίζοντας αντρικά εσώρουχα και συμμετείχε σε πολλές προκλητικές διαφημίσεις. Στις τελευταίες πόζαρε μαζί με τη γυναίκα του, ενώ τον διαδέχτηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

4. Παίξε μπάλα!

Η εικόνα ενός τυχερού παιδιού, που βρισκόταν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και απλά ήξερε πως να «πουλάει» τον εαυτό του, δεν είναι απολύτως ακριβής. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε πλούσιο ταλέντο και ξεχώριζε με τις δυνατότητές του στο γήπεδο. Απλά, είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα είναι αυτό για το οποίο θα μνημονεύεται τα προσεχή χρόνια. Η επαγγελματική του καριέρα ουσιαστικά ξεκίνησε το 1992, όταν έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μάντσεστερ. Το γκολ που πέτυχε στις αρχές του 1996-97 απέναντι στην Γουΐμπλετον ήταν το σημάδι για το αστέρι που γεννιόταν και η ώθηση για να χτίσει την καριέρα του.

Όσα κατάφερε είναι δύσκολο να αποδοθούν με προτάσεις και καλύτερα να τα αναφέρουμε επιγραμματικά: 6 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 κύπελλα Αγγλίας, 1 Champions League, 1 διηπειρωτικό, 4 Community Shield, 1 Πρωτάθλημα Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ισπανίας, δύο πρωταθλήματα Ηνωμένων Πολιτειών κι εσχάτως ένα πρωτάθλημα Γαλλίας.

Ούτε σε ατομικό επίπεδο τα πήγε άσχημα... Δύο φορές ήταν δεύτερος σε ψήφους για να αναδειχθεί παίκτης της χρονιάς από την FIFA, όμως αναδείχθηκε από την UEFA το 1999. Το Σεπτέμβριο του 2008, συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας τις 100 συμμετοχές και μπήκε στο Hall of fame. Οι προσωπικές του διακρίσεις ξεπερνούν τις είκοσι στην καριέρα του, έχει τρία σπουδαία προσωπικά ρεκόρ (ο μοναδικός Άγγλος με πρωταθλήματα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, ο πρώτος Άγγλος που έχει σκοράρει σε τρία μουντιάλ, ο πρώτος Άγγλος που έπαιξε 100 ματς Champions League), ενώ έφτασε να είναι επίσημος πρέσβης για το κινέζικο ποδόσφαιρο το 2013.

5. Μαδρίτη, Λος Άντζελες, Μιλάνο, Παρίσι...

Ακόμα κι αν ο Μπέκαμ ήθελε να πείσει για το αντίθετο, δεν θα μπορούσε ποτέ... Οι ποδοσφαιρικές του επιλογές ήταν συνυφασμένες με τις επιθυμίες της συζύγου του και την ανάγκη για κοσμοπολίτικη ζωή. Όπως όταν επέλεξε την Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα, αφού θεωρούσε ότι η Μαδρίτη ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του. Τα τέσσερα χρόνια στην Μαδρίτη δεν ήταν ακριβώς παράδεισος για τον Άγγλο μέσο, αφού θεωρήθηκε εξ αρχής μεταγραφή για εμπορικούς λόγους και έπεσε σε μια άσχημη χρονική περίοδο για την βασίλισσα της Ευρώπης, που έμοιαζε να έχει χάσει στο στέμμα της.

Τον Γενάρη του 2007, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έμοιαζε να υποδουλώνεται σε εκείνο που όλοι ήθελαν να τον παρουσιάζουν. Έναν μέτριο παίκτη, που κατάφερε για εμπορικούς λόγους να φτάσει ψηλά! Προτιμά να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να παίξει στους La Galaxy και να αναδείξει το ποδόσφαιρο στη χώρα. Το πενταετές του συμβόλαιο προφανώς και θα του αποφέρει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμα και μετά την Αγγλία και την Ισπανία θα γινόταν ο πιο ακριβοπληρωμένος και στο ποδόσφαιρο στην Αμερική.

Στο Λος Άντζελες, έμοιαζε να ζει ο ίδιος και η Βικτόρια εκείνο που πάντα ονειρεύονταν. Στην άφιξή του, υπήρχαν εκατοντάδες φωτογράφοι και το σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς δεν υπολειπόταν σε τίποτα του ανακτόρου στην Αγγλία. 22 εκατομμύρια δολάρια η αξία του, δίπλα στον Τομ Κρουζ και την Κέιτι Χολμς, με τους οποίους είναι κολλητοί. Σύντομα έκαναν και το πρώτο τους πάρτι στο Λος Άντζελες, με καλεσμένους όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τζιμ Κάρει, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Γουίλ Σμιθ και ο Όπρα Γουίνφρι.

Μετά από 1,5 χρόνο, το LA μοιάζει να... μας τελειώνει και σειρά παίρνει μια άλλη κοσμοπολίτικη πόλη, γεμάτη μόδα και ελιτιστική ζωή. Το Μιλάνο, ιδανικός προορισμός για την Βικτόρια να παρακολουθεί και να περπατάει στις πασαρέλες και για τον Ντέιβιντ να νιώσει και πάλι ποδοσφαιριστής. Μόνο που την ανάγκη του, δεν θα αντιλαμβάνονταν ποτέ οι οπαδοί των Γκάλαξι. Μετά το εξάμηνο στο Μιλάνο, θα επέστρεφε με τον τίτλο του «προδότη» στο Λος Άντζελες. Τον αποκαλούσαν «απάτη» και τον αποδοκίμαζαν σε κάθε ευκαιρία, με τον Μπέκαμ συχνά να ξεφεύγει από τα όρια και να απαντάει.

Η καλύτερη απάντηση, ωστόσο, ήρθε στο γήπεδο. Οι Γκάλαξι έκαναν την καλύτερη χρονιά τους και έχασαν τον τίτλο του πρωταθλητή στον τελικό και στα πέναλτι... Παρότι αυτή τη φορά ο Μπέκαμ κατάφερε να σκοράρει, η μοίρα του στη ρώσικη ρουλέτα του ποδοσφαίρου, δεν έμελλε να αλλάξει. Το δρομολόγιο επαναλήφθηκε ακόμα μια φορά! Λος Άντζελες, Μιλάνο και πάλι Λος Άντζελες με μια ρήξη αχίλλειου τένοντα να απειλεί την καριέρα του. Ο Άγγλος, ωστόσο, θα επιστρέψει καλύτερος, θα κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα πάρει καινούργιο – διετές – συμβόλαιο στις 18 Ιανουαρίου του 2012. Δε θα το ολοκλήρωνε, αφού ακόμα μια κοσμοπολίτικη πόλη τον καλούσε! Κι αφού δεν μπόρεσε στο Λονδίνο, βρέθηκε την τελευταία μέρα των μεταγραφών στο Παρίσι, όπου υπέγραψε εξάμηνο συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το τελευταίο του…

6. Φιλανθρωπίες και άλλα...

Οι καλές γλώσσες τον θέλουν να μην αναφέρεται στις φιλανθρωπίες του, αλλά να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία. Οι κακές γλώσσες, αναρωτιούνται πώς γίνεται αφού δεν θέλει να φαίνεται, να τα γνωρίζουμε όλα; Η κυριότερη ασχολία του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι η UNICEF, της οποίας είναι πρέσβης καλής θέλησης από τον Ιανουάριο του 2005. «Είναι μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές της ζωής μου», είχε πει και σύμφωνα με τα στοιχεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το ζεύγος Μπέκαμ έχει βοηθήσει περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Επίσης, είναι ομιλητής για το «Όχι άλλη Μαλάρια», μια φιλανθρωπική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2006 στη Νέα Υόρκη. Επίσης, ήταν πρέσβης του Λονδίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το 2007 πήρε τον τίτλο του «καλύτερου πρέσβη της Βρετανίας» από τα βραβεία «Britons». Στη λίστα του «Forbes» με τις διασημότητες που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, πήρε την 32η θέση, με μοναδικούς αθλητές να τον ξεπερνούν τους Τάιγκερ Γουντς, Λεμπρόν Τζέιμς και Κόμπι Μπράιαντ. Η περιουσία του μαζί με την Βικτόρια Άνταμς υπολογίζεται περίπου στα 300 εκ. ευρώ. Σε αυτά δεν υπολογίζεται η αμοιβή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς στην σπουδαιότερη πράξη φιλανθρωπίας που έχει κάνει ως τώρα, χάρισε ολόκληρο το συμβόλαιό του σε ιδρύματα παιδιών στο Παρίσι. «Ο μισθός μου θα πηγαίνει κατευθείαν εκεί και είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος που θα κάνω κάτι τέτοιο», δήλωνε στην παρουσίασή του. Κι όταν μιλάμε για μισθό, μιλάμε για ένα ποσό 200.000 ευρώ την εβδομάδα!

7. Seven!

Οκνηρία, Αλαζονεία, Λαιμαργία, Λαγνεία, Απληστία, Οργή, Ζηλοφθονία! Φλέρταρε και με τα εφτά! Ίσως σε κάποια να υπέπεσε, ίσως άλλα να τα προσπέρασε, ίσως για μερικά να μην μπήκε καν στον πειρασμό. Στα 38 του χρόνια ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο. Μετά από μια καριέρα 21 χρόνων, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ο ποδοσφαιριστής που τα έζησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Εξάλλου, το «21» είναι πολλαπλάσιο του «7»…!

 

Τελευταία Νέα