Μίσιτς: Μέγας είσαι Γιόσιπ και θαυμαστά τα έργα σου! (vids & poll)

Μίσιτς: Μέγας είσαι Γιόσιπ και θαυμαστά τα έργα σου! (vids & poll)

Σταύρος Σουντουλίδης
Μίσιτς: Μέγας είσαι Γιόσιπ και θαυμαστά τα έργα σου! (vids & poll)

bet365

Τον περασμένο Ιανουάριο συστήθηκε στο κοινό της Τούμπας με μια γκολάρα, σ’ ένα ματς κυπέλλου κόντρα στην Παναχαϊκή. Ενα χρόνο μετά, ο Γιόσιπ Μίσιτς είναι το «Α και το Ω» των νταμπλούχων Ελλάδας και το gazzetta.gr γράφει για τον «Mr. Vertical» του ΠΑΟΚ!

Σ’ ένα γήπεδο που του πηγαίνει, ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ο ποδοσφαιριστής που με το δικό του γκολ έκρινε το ματς του πρωταθλήματος τον περασμένο Νοέμβριο, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός από το Βινκόβτσι της Κροατίας έκανε πράγματα και θαύματα στον αγώνα κυπέλλου απέναντι στον ΟΦΗ και τα πήγε περίφημα στο νέο του ρόλο που του έδωσε ο Αμπέλ Φερέιρα.

«Σκάνδαλο αν η χρυσή μπάλα φέτος δε δοθεί στον Μίσιτς και την πάρουν κάτι Ρονάλντο και Μέσι, που μπροστά του αξίζουν το πολύ ένα πάνινο…», έγραψε με αρκετή δόση χιούμορ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Λευτέρης Δούκας, την ίδια ώρα που στα social media έβλεπες ΠΑΟΚτσήδες να τον «βαπτίζουν» άλλος «Νουρέγιεφ», άλλος «Ινιέστα» και πάει λέγοντας…

Παίζοντας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τσούμπα Άκπομ, με δύο χαφ στην πλάτη του, ο Γιόσιπ Μίσιτς έφτασε πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή και αυτό μεταφράστηκε σε τρεις καταπληκτικές σε έμπνευση κάθετες πάσες, που μετατράπηκαν σε γκολ από Λημνιό, Μπίσεσβαρ και Άκπομ. Πάσες «πάρε βάλε», με ακρίβεια μοιρογνωμόνιού, απ’ αυτές που τις έχει… ψωμοτύρι στο ρεπερτόριο του εξ ου και το προσωνύμιο «Mr. Vertical» (ο κύριος… κάθετος) που εύστοχα του κόλλησε η ΠΑΕ στα «ασπρόμαυρα» social media.

Τι άλλο να έκανε στο λασπωμένο τερέν του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ο εκπληκτικός Κροάτης τον οποίο ο Αμπέλ Φερέιρα τον αποθέωσε λέγοντας ότι είναι «ένας πανέξυπνος παίκτης που γνωρίζει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις με την ίδια επιτυχία» και όπως αποκάλυψε στην συνέντευξη Τύπου ήξερε για τις ικανότητές του και ήθελε να τον πάρει στην Μπράγκα, ωστόσο το κασέ του ήταν αρκετά υψηλό για το πορτοφόλι της πρώην ομάδας του.

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, δηλαδή, που έχει αποφασίσει να αγοράσει τα δικαιώματα του Κροάτη γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και συζητήσεις τόσο με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όσο και με τον ατζέντη του, για την αγορά των δικαιωμάτων του και τη υπογραφή νέου συμβολαίου. Σ’ όλη αυτή τη διαδικασία έχει σύμμαχο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος περνάει μια χαρά στη Θεσσαλονίκη γι’ αυτό θέλει να παραμείνει και μετά το τέλος του δανεισμού του.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Μαΐου του 2020 να καταβάλλουν τη ρήτρα, σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτές τις ημέρες άλλη οικονομική συμφωνία με την ομάδα της Λισαβόνας. Οι Πορτογάλοι όταν θέλησαν να τον... ξεφορτωθούν και τον έστειλαν για 1,5 χρόνο δανεικό στην Ελλάδα, όρισαν την ρήτρα του Μίσιτς στα 2 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τον χειμώνα του 2018 είχαν πληρώσει στη Ριέκα 2,7 εκατ. ευρώ με το συνολικό ύψος της μεταγραφής να φτάνει τα 3,3 εκατομμύρια μαζί με διάφορες προμήθειες ατζέντηδων!

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ

Με τις τρεις ασίστ εναντίον του ΟΦΗ ο Κροάτης έφτασε τις 9 ασίστ στη σεζόν και με πέντε γκολ στο ενεργητικό του είναι με διαφορά ο παίκτης-αποκάλυψη του φετινού ΠΑΟΚ.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό, ο μοναδικός δανεικός στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ της σεζόν 2019-20, βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, παίζοντας ως επιτελικός μέσος, στον αγώνα με τον Πανιώνιο μέτρησε μια ασίστ προς τον Άκπομ και εναντίον του Ατρόμητου ολοκλήρωσε την πολύ μεστή παρουσία του στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου» με δύο ασίστ, η δεύτερη μάλιστα έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Κρέσπο για το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Η σοβαρότητα, το καθαρό μυαλό, τα πολύ καλά στημένα του και η ικανότητα όταν βρίσκει χώρο να επιτίθεται από τον άξονα, αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που τον βοήθησαν να συνεχίσει την… καταμέτρηση και τους επόμενους μήνες σαρώνοντας στα βραβεία της ΠΑΕ για την ανάδειξη του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Με μια ασίστ και κυρίως το «buzzer beater» έσωσε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς κόντρα στον Άρη, άνοιξε το σκορ στο 3-0 επί της Λαμίας, γκολ-νίκης στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, μαγική κάθετη πάσα στο Αγρίνιο για το τρίτο γκολ του Άκπομ, γκολ και ασίστ στο 5-1 επί του Ατρομήτου.

Ο ΓΙΟΣΙΠ ΜΙΣΙΤΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

30 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 6 γκολ και 9 ασίστ (όλες τη φετινή σεζόν) μετράει από τον περασμένο Ιανουάριο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

2,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ έδωσε η Σπόρτινγκ για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του ’18, ενώ η ρήτρα δανεισμού του ανέρχεται στα 2.000.000.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα