Λάρκιν: Ο «δολοφόνος» της Μπαρτσελόνα! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Λάρκιν: Ο «δολοφόνος» της Μπαρτσελόνα! (vids)
Ο Σέιν Λάρκιν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο «break» της Αναντολού Εφές συνεχίζοντας την παράδοση που έχει «χτίσει» στις αναμετρήσεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα χάρη στις εντυπωσιακές του εμφανίσεις!

Λένε ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» και όπως... μαρτυρούν τα ίδια τα γεγονότα, είναι κάτι που ισχύει στο έπακρον όταν μιλάμε για τις εμφανίσεις του Σέιν Λάρκιν κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε εξωπραγματική εμφάνιση στο Game 3 της σειράς, με αποτέλεσμα να «απαντήσει» στο «break» των Καταλανών και να οδηγήσει την Εφές στο... δικό της break.

Συγκεκριμένα μέτρησε 30 πόντους μέσα στο «Palau Blaugrana» έχοντας 5/5 δίποντα, 6/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και δύο λάθη σε λιγότερο από 24 λεπτά συμμετοχής. Αν ρίξουμε μια ματιά στην... παράδοση που έχει «χτίσει» ο Λάρκιν απέναντι στην Μπαρτσελόνα θα δούμε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η συγκεκριμένη εμφάνιση.

Αυτή ήταν η 9η φορά που ο Αμερικανός τέθηκε αντιμέτωπος των «μπλαουγκράνα» και μόνο μία είχε μείνει σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ήταν το παιχνίδι του πρώτου γύρου και δη της 15ης αγωνιστικής όπου έμεινε στους 7 πόντους με 2/3 δίποντα και 1/4 τρίποντα. Αντίθετα ήταν «διψήφιος» σε όλα τα υπόλοιπα ματς, με αποκορύφωμα τους 37 πόντους του (career high στην EuroLeague) στην Πόλη και δη στο ματς με το οποίο η Εφές «κλείδωσε» την 4η θέση στην regular season και το αβαντάζ της έδρας στα προημιτελικά.

Οι μέσοι όροι του Λάρκιν σε αυτά τα εννέα παιχνίδια ανέρχονται στους 18,7 πόντους με 60% στα δίποντα (30/50), 48% στα τρίποντα (26/54) και 86% στις βολές (30/35), ενώ μοιράζει 3,5 ασίστ και «κατεβάζει» 2,3 ριμπάουντ. Αν μη τι άλλο αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση της Αναντολού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπως την αποτελούσε και ως παίκτης της Μπασκόνια την σεζόν 2016-17 έχοντας αντιμετωπίσει τους Καταλανούς τέσσερις φορές (δύο στην EuroLeague και άλλες δύο για το πρωτάθλημα της ACB).

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα καλείται να... μαζέψει τα κομμάτια της στο Game 4 και να βρει το αντίδοτο απέναντι στον φοβερό και τρομερό Λάρκιν σήμερα το βράδυ στη Βαρκελώνη, αφήνοντας πίσω της την δεύτερη πιο βαριά ήττα της ιστορίας στην διοργάνωση.