Ράντολφ: H μεγάλη ρεβάνς του μετά το περσινό... non show!

Αντωνία Σπανού
Ράντολφ: H μεγάλη ρεβάνς του μετά το περσινό... non show!
Ο Άντονι Ράντολφ βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό και φωνάζει παρών στην Euroleague, μετά την περσινή του κακή σεζόν.

Το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα μακρυά από την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η ισπανική ομάδα έκρινε ότι δεν έβγαζε στο παρκέ το ταλέντο του, ενώ υπέπεσε και σε παραπτώματα εκτός παρκέ, με συνέπεια να υπάρχει σκεπτικισμός για εκείνον. Τα δεδομένα τελικά ανατράπηκαν, ο Ράντολφ ανανέωσε το συμβόλαιο του και πλέον ξέρει όλη η Ευρώπη, όπως και η ομάδα του, ότι πήρε την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό του και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ράντολφ, μετά το εκπληκτικό του Eurobasket με την εθνική Σλοβενίας, βρέθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης, εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις καλές του σεζόν και πήρε την απόφαση να βρεθεί στην Ισπανία και μετά την Κουμπάν να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Μπορεί η πρώτη του σεζόν να ήταν εντυπωσιακή, η σεζόν 2017/18 όμως δεν είχε καμία σχέση. Εκτός από το γεγονός ότι αρκετό μέρος της χρονιάς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, τελικά δεν έδωσε αυτά που μπορούσε, μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό και από τα προσόντα που είχε δείξει ότι έχει.

Μετά τις καλοκαιρινές... αναταράξεις έμεινε στην «Βασίλισσα» και έκανε το καλύτερη επιλογή. Φέτος έχει βρει τον παλιό, καλό του εαυτό και τα νούμερα του είναι εντυπωσιακά.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»

Το όνειρο του Ράντολφ ήταν ένα και αφορούσε τον «μαγικό» κόσμο. Η πορεία του στο ΝΒΑ όμως δεν ήταν αυτή που είχε φανταστεί. Άλλαξε 4 ομάδες από τις 9 Ιουλίου του 2010 μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2014 χωρίς να μπορεί να βρει την στέγη που θα του χάριζε σταθερότητα και βοήθεια για να βρει τον εαυτό του. Στο draft του 2008 επιλέχθηκε στην 14η θέση από τους Ουόριορς χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Μετά από 6 χρόνια περιπλάνησης το 2014 πήρε την μεγάλη απόφαση να ψάξει το μπασκετικό του μέλλον στην παγωμένη Ρωσία και το Κουμπάν για να παίξει με τα χρώματα της Λοκομοτίβ.

Όπως αναφέρουν οι Αμερικάνοι, ο Ράντολφ δεν είχε πλέον τα προνόμια που απολάμβανε ως μια κορυφαία επιλογή ντραφτ και έπρεπε να αλλάξει τα δεδομένα που είχε συνηθίσει. «Για να το κρατήσω πραγματικό το όνειρο μου, έπρεπε να αλλάξω επίπεδο», θα δηλώσει ο Ράντολφ στην Φινλανδία, όπου έδινε τα ματς ομίλου με την Σλοβενία. «Έπρεπε να επιστρέψω στα βασικά. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία. Με βοήθησε να καταλάβω γιατί ξεκίνησα και πάλι να παίζω μπάσκετ». Ο Ράντολφ δούλεψε πάρα πολύ το σουτ του. Στα 2 χρόνια που έμεινε στην Κουμπάν, κέρδισε τίτλους που τους εξαργύρωσε με ένα πολύ καλό συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η τριάδα που έφτιαξε με τον Ντόνσιτς και τον Γιουλ ήταν εξαιρετική, ήταν εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στην πορεία της «Βασίλισσας», η οποία τελικά ανανέωσε το συμβόλαιο του και του άνοιξε ένα καινούργιο μέλλον. Τις εμφανίσεις του στο Eurobasket τις εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά δεν κατάφερε να το πάει μέχρι το τέλος.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Η πρώτη σεζόν του Ράντολφ στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ιδανική. Μετά την Κουμπάν και το Eurobasket, επέλεξε να μείνει στην Ευρώπη και να χτίσει την καριέρα του. Και καλά έκανε, αφού ήταν πρωταγωνιστής και συνέχισε από εκεί που είχε μείνει.

Σε 34 ματς που αγωνίστηκε στην σεζόν 2016/17 είχε 10.2 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ, ενώ η ισπανική ομάδα έφτασε μέχρι και το Final 4, όπου πήρε την τελευταία θέση. Η επόμενη σεζόν ήταν ακριβώς αντίθετη για τις δύο πλευρές. Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες που βρήκε μπροστά της όλη την σεζόν, έφτασε μέχρι το τέλος και πήρε την πολυπόθητη κούπα, χωρίς όμως ο Ράντολφ να είναι καθοριστικός.

Μεταξύ τραυματισμών και κακών εμφανίσεων ο Αμερικανός, με σλοβένικο διαβατήριο, φόργουορντ δεν μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει από την μετριότητα του. Αγωνίστηκε συνολικά με την ομάδα του σε 21 παιχνίδια, δηλαδή 6 λιγότερα από όσα έχει παίξει μέχρι τώρα φέτος, και σε αυτά ήταν μέτριος με 8.2 πόντους και 5.7 ριμπάουντ, ενώ στο Final 4 είχε κατά μέσο όρο μόλις 10:25 λεπτά, με μόλις 2.5 πόντους και 1.5 ριμπάουντ. Η χρονιά δεν ήταν καλή και αυτό το πρόσεξαν όλοι στην ομάδα του. Η είδηση ότι η Ρεάλ τον αποδεσμεύει, για πειθαρχικά παραπτώματα δεν άργησε να βγει, αλλά η ανατροπή ήταν κοντά.

Η «El Bernabéu», μάλιστα, τόνιζε πως ο Ράντολφ δεν έπαιξε στα τρία τελευταία παιχνίδια των playoffs της ACB με την Μπασκόνια, γιατί είχε καθυστερήσει μισή ώρα να πάει στην προπόνηση. Η ανατροπή ήταν γεγονός, ανανέωσε το συμβόλαιο του τελικά με την ισπανική ομάδα και μια νέα σεζόν ξεκίνησε για εκείνον.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!

Η φετινή σεζόν δεν είναι ίδια για τον Ράντολφ. Είναι αναγεννημένος και αυτό φροντίζει να το δείχνει μέσα στο παρκέ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έρχεται στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ματς ,με ένα από τα... καλύτερα χαρτιά της να είναι φέτος ο φόργουορντ της. Κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και φροντίζει να επιβεβαιώνει να επιβεβαιώνει την καλή του κατάσταση. Έχει κατά μέσο όρο 13.1 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ έχει κατά μέσο όρο 15 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αν δεν είχε κάνει κακό παιχνίδι στην Μπασκόνια στο τελευταίο ματς της Euroleague, τα νούμερα του θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Μέχρι και την 28η αγωνιστική δεν είχε παιχνίδι με αρνητική αξιολόγηση, αντίθετα οι αριθμοί του ήταν εντυπωσιακοί, με το αποκορύφωμα να είναι ο αγώνας κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, που συγκέντρωσε 33 βαθμούς στο PIR. Η φετινή σεζόν έχει αλλάξει τα δεδομένα για τον Αμερικανό, το ΝΒΑ αποτελεί πάντα προοπτική, αλλά ακόμα υπάρχει μέλλον μέχρι να φτάσει σε αυτό. Η χρονιά έχει μέλλον ακόμα και ο Ράντολφ είναι πανέτοιμος να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

«Δεν πρόκειται να επιστρέψω στο ΝΒΑ για να έχω να το λέω», είχε δηλώσει πριν από δύο χρόνια ο Ράντολφ. «Νομίζω ότι θέλω να ξέρω ότι θα έχω ρόλο, ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και έχω μια ευκαιρία να παίξω. Δεν θέλω να πάω και να κάθομαι στον πάγκο, θέλω να παίζω. Λατρεύω να παίζω μπάσκετ. Συνολικά στην ζωή είμαι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Τότε ήμουν νεότερος, προσπαθούσα να καταλάβω ποιος ήμουν. Τώρα ξέρω. Αυτό που θέλω είναι να παίζω μπάσκετ, να απολαμβάνω τις εμπειρίες, είμαι στο καλύτερο επίπεδο από τότε που ήρθα στην Ευρώπη και ότι είναι να έρθει, θα 'ρθει».