Βαρέλα – Κρέσπο: Το «τείχος» του ΠΑΟΚ (poll)

Βαρέλα – Κρέσπο: Το «τείχος» του ΠΑΟΚ (poll)

Σταύρος Σουντουλίδης
Βαρέλα – Κρέσπο: Το «τείχος» του ΠΑΟΚ (poll)

bet365

Το gazzetta.gr βάζει κάτω τα νούμερα των «Διόσκουρων», Χοσέ Κρέσπο και Φερνάντο Βαρέλα, στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, που συνθέτουν ένα απροσπέλαστο δίδυμο!

Μαρσέιγ - Μπορντό με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Φερνάντο Βαρέλα και Χοσέ Κρέσπο έχουν αγωνιστεί δίπλα – δίπλα ο ένας στον άλλον 97 φορές κάτι που σημαίνει ότι έχουν παίξει μαζί στο 70% των αγώνων από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ τους απέκτησε το καλοκαίρι του 2016.

Για τον πρώτο έδωσε «μάχη» για να τον αποκτήσει, πληρώνοντας μάλιστα και ένα σεβαστό ποσό κοντά στο 1,4 εκατ. ευρώ, από την Στεάουα Βουκουρεστίου, για τον δεύτερο δε θα λέγαμε τα ίδια, καθώς ο Ισπανός αμυντικός που μας ήρθε από το Μπέρμιγχαμ και τους «Villans», αμφισβητήθηκε από πολλούς, κυρίως λόγω του παρουσιαστικού του. Βλέπετε, το σουλούπι του δεν παραπέμπει σε… «θηρίο», όπως ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, δεν είναι τόσο aggressive, αλλά δεν μπορεί, ο Βλάνταν Ίβιτς όταν τον έφερνε στην Τούμπα, κάτι παραπάνω θα είχε δει πάνω του απ’ όλους εμάς…

Ο Χοσέ Κρέσπο αποδεικνύεται ένα σχετικά φθηνό (το οποίο πρόσφατα ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια), αλλά άκρως πολύτιμο πετράδι στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος με την σειρά του, όχι απλά του έχει δώσει φανέλα βασικού, αλλά τον κρατάει μέσα στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

Φέτος πλησιάζει τα 3.000 λεπτά (2.959 λεπτά για την ακρίβεια) μετρώντας 34 στα 35 παιχνίδια, μ’ άλλα λόγια, έχει απουσιάσει από ένα μόλις παιχνίδι (ΠΑΟΚ – Τσέλσι 0-1) σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Από τις 34 συμμετοχές, οι 32 ως βασικός, ενώ μόλις μία φορά έχει γίνει αλλαγή.

Ο Φερνάντο Βαρέλα είχε υψηλότατη βαθμολογία (257) στο σύστημα αξιολόγησης καταθέτοντας και πάλι κάθε ικμάδα των δυνάμεων του στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Είχε απόλυτο δίκιο ο Ραζβάν Λουτσέσκου όταν τον χαρακτήρισε «πολεμιστή» και 100% αφοσιωμένο στην ομάδα και το ρόλο του μέσα στο γήπεδο. Ο κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι δεν έχει ακόμη ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Κυπελλούχους Ελλάδας και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά θα το ανανεώσει, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να πει το παραμικρό για την αγάπη που βγάζει για την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο Βαρέλα μπορεί να είδε τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να φέρνει την τελευταία ημέρα των μεταγραφών στη Θεσσαλονίκη τον Ίνγκι Ίνγκασον, που πάνω κάτω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά μέσα στο γήπεδο, ωστόσο αυτό δεν τον επηρέασε καθόλου και το έδειξε στο προχτεσινό ντέρμπι.

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΟΣΕ ΚΡΕΣΠΟ

Οι επιδόσεις και τα νούμερα που συνοδεύουν τον Χοσέ Κρέσπο σ’ αυτά τα δυόμιση περίπου χρόνια στη Θεσσαλονίκη είναι άκρως εντυπωσιακά:

** Ο Ισπανός αμυντικός έχει αγωνιστεί στο 83,3% των αγώνων, που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι και σήμερα. (115 συμμετοχές)

** Οι 97 από τις 115 συμμετοχές είναι ως κεντρικός αμυντικός και εννιά ως δεξί ή αριστερό μπακ, χαρακτηριστικό δείγμα της ικανότητάς του να παίξει και στα άκρα της άμυνας.

** Έχει σκοράρει 5 φορές και έχει δώσει 2 ασίστ, ακριβώς ίδια νούμερα με τον Βαρέλα.

** Ήταν στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στα 106 από τα 115 παιχνίδια, μπαίνοντας μόλις 9 φορές ως αλλαγή.

** Έχει δεχθεί 18 κίτρινες κάρτες και δεν έχει αποβληθεί ποτέ σε 115 αγώνες.

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΑ

Με ελάχιστη διαφορά τα νούμερα του Φερνάντο Βαρέλα είναι πιο κάτω απ’ αυτά του παρτενέρ του στο κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας.

** Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει αγωνιστεί στο 76,8% των αγώνων, που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι και σήμερα. (106 συμμετοχές)

** Και οι 106 συμμετοχές του έχουν γίνει ως κεντρικός αμυντικός.

** Ήταν στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στα 103 από τα 106 παιχνίδια, μπαίνοντας μόλις 3 φορές ως αλλαγή.

Έχει σκοράρει 5 φορές και έχει δώσει 2 ασίστ, η τελευταία στον Μαουρίσιο στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1.

** Έχει δεχθεί 16 κίτρινες κάρτες και έχει αποβληθεί μία φορά (στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ το 2018) σε 106 αγώνες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα