Ο Φορτούνης των «οργίων»!

Ο Φορτούνης των «οργίων»!

Δημήτρης Ρούσσος
Ο Φορτούνης των «οργίων»!

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης πιστοποίησε κόντρα στην ΑΕΛ την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος, με το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του και τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο να είναι τόσο «τυχερός» όσο ο Μάρκο Σίλβα!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Αν η καλή μέρα φαίνεται όντως από το πρωί, τότε πράγματι ο Κώστας Φορτούνης έδινε πολλούς λόγους σε όσους τον ακολουθούν να πιστεύουν πως η σεζόν 2018/19 θα ήταν μια σεζόν αλλιώτική από την προηγούμενη, αλλά κι από τον μέσο όρο του. Ανέκαθεν επρόκειτο για χαρισματικό παίκτη, που της μπάλας της «μιλάει», που μπορεί στη μέρα του να κάνει τη διαφορά.

Το ερώτημα ήταν πότε είναι η «μέρα» του και πόσο συχνά «ξημέρωνε». Η περσινή τραγική σεζόν του Ολυμπιακού δημιουργούσε τις συνθήκες για να απαντήσει κανείς αβίαστα «σπάνια». Οι πιο αυστηροί θα έλεγαν «too little, too late». Άδικο όμως για έναν παίκτη με τα δικά του χαρίσματα.

Ο καλύτερος παίκτης της Super League φέτος γύρισε τον διακόπτη και υπενθύμισε γιατί θεωρούταν τέτοιος από ορισμένους που δεν έχασαν την πίστη τους σε αυτόν. Πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός, που είδε στο πρόσωπό του εκείνον που θα έστελνε το μήνυμα της «αναγέννησης» του συλλόγου. Από τη μετριότητα στον «αφρό», από τα ισχνά αποτελέσματα στα εντυπωσιακά, από την ανύπαρκτη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο στην πολλαπλή, τη σημαίνουσα, την καθοριστική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΜΕ ΣΙΛΒΑ

Από το 2014 μέχρι σήμερα ο «Φορτου» μετράει με τη φανέλα του Ολυμπιακού 62 γκολ και 54 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Μερικές φορές όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Πέρυσι είχε 11 γκολ και 14 ασίστ, όμως πολλοί θαμώνες του «Καραϊσκάκης» έκριναν πως ο κύκλος του έκλεισε.

Σε αυτό φέρει ευθύνη και ο ίδιος, που είχε δείξει την πάστα του στο παρελθόν: Ήταν η σεζόν 2015/16, όταν με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο ο Φορτούνης έκανε πραγματικά τη διαφορά. 21 γκολ, 17 ασίστ, άλλο πράγμα. Κάτι πήγαινε λάθος.

Ο ίδιος το κατάλαβε πρώτος απ’ όλους. Δούλεψε μόνος του το καλοκαίρι, τοποθετώντας την έναρξη της δικής του προετοιμασίας νωρίτερα από τους υπόλοιπους, αντιλήφθηκε τη σημασία του στον οργανισμό, κατάλαβε πως αν το αποφασίσει, είναι θέμα χρόνου να διαψεύσει τους επικριτές. Με άλλα «μυαλά» και πολύ πιο δυναμικό χαρακτήρα, κάτι που υπογραμμίζεται ακόμα περισσότερο στις τάξεις της ομάδας, που βλέπουν τον «μαέστρο» να είναι αρχηγός σε όλα τα επίπεδα. Πανηγυρίζει εντονότερα, μιλάει περισσότερο, «ζει» πιο παθιασμένα το παιχνίδι και βγάζει έναν εξωστρεφή χαρακτήρα που ίσως δεν τον χαρακτηρίζει με ακρίβεια, όμως κάνει τη διαφορά.

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»

Οι κοσμογονικές αλλαγές στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 βρήκαν τον Φορτούνη εκτός μεταγραφικής λίστας και στον «κορμό» της ομάδας. Το πρώτο τεστ με τη Λουκέρνη τον βρήκε διακριθέντα με ασίστ. Στα δυο παιχνίδια με τη Μπέρνλι έκρινε την πρόκριση με δυο γκολ και ισάριθμες τελικές πάσες.

Παράλληλα, το πρωτάθλημα ξεκίνησε και ο κάπτεν των Πειραιωτών «έλαμπε» ακόμα ευκολότερα. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ ήταν απλά μια ακόμη απόδειξη πως όταν θέλει, στην Ελλάδα λίγοι μπορούν να συγκριθούν μαζί του. Τα 12 γκολ και οι 10 ασίστ που έφτασε αισίως θυμίζουν τη σπουδαία σεζόν με τον Σίλβα και ο Φορτούνης προσφέρει και στον Μαρτίνς την ίδια τύχη, να τον βλέπει στο γήπεδο άξιο εμπιστοσύνης και μπροστάρη.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ

Τα δύσκολα συνεχίζονται για τους «ερυθρόλευκους», αλλά όσο το «Νο.10» τους βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, σίγουρα μπορούν να αισιοδοξούν. Όσο για τον ίδιο; Οι δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τους Θεσσαλούς, όταν βραβεύτηκε ως ο MVP, είναι χαρακτηριστικές: «Είμαι σε καλή κατάσταση, θέλω να βοηθάω την ομάδα και θα το συνεχίσω να το κάνω. Από την αρχή της χρονιάς, έχουμε δείξει πολύ καλά στοιχεία. Στα ντέρμπι παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, τα χαλούσαμε λίγο στην τελική προσπάθεια, κάτι που όσο περνάει ο καιρός το έχουμε βελτιώσει, μας αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζουμε και αρέσει και στον κόσμο».

Είναι ο ίδιος κόσμος που φέτος τον χειροκροτάει και τον «καλωσορίζει» στις παραστάσεις στις οποίες τον είχε συνηθίσει. Φέτος βλέπει τον αρχηγό του παρόντα και όλα είναι πιο εύκολα, πιο «ζωντανά» και πιο εντυπωσιακά!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα