Μέγας είσαι Billy και θαυμαστά τα έργα σου... (pics & vids)

Μέγας είσαι Billy και θαυμαστά τα έργα σου... (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Μέγας είσαι Billy και θαυμαστά τα έργα σου... (pics & vids)
Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε πρώτος πασέρ στην ιστορία της Basket League, τα ρεκόρ του αγγίζουν τα όρια του «μύθου» και το gazzetta.gr υποκλίνεται στο μεγαλείο ενός ανθρώπου που γράφει μοναδική ιστορία για το ελληνικό μπάσκετ.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!

Είναι μερικές φορές που πρέπει να αποτυπώσεις αριθμούς στο χαρτί και εκείνοι δεν αποτυπώνουν το μεγαλείο αυτού που περιγράφεται...

Κάτι τέτοιο συμβαίνει αρκετά συχνά με τον Βασίλη Σπανούλη, που αυτά που καταφέρνει και τα ρεκόρ που σπάει, αγγίζουν πλέον τα όριο του μύθου. Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη, συνεχίζει να γράφει ιστορία και να γεμίζει τις σελίδες του βιβλίου του μπάσκετ με μοναδικά κατορθώματα.

Έχει ζήσει τα πάντα, έχει καταφέρει πολλά και συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο στους νεότερους και να τονίζει το χρυσό χρώμα που έχει γράψει το όνομα του, ακόμα πιο βαθιά για να ποτίσει το χρυσό μελάνι και να γίνει ανεξίτηλο. Ξεκίνησε από την Λάρισα, έχοντας ως όπλο του μια πορτοκαλί μπάλα, το ταλέντο του και την πίστη στον εαυτό του και κατέκτησε όποια κορυφή ήταν μπροστά του.

Ο Βασίλης Σπανούλης δημιουργεί ιστορία και όλοι μας οι φίλαθλοι του μπάσκετ είμαστε τυχεροί που τον απολαμβάνουμε.

Διαβάζοντας κάποιος τα ρεκόρ του εικόνες αρχίζουν και χορεύουν στο μυαλό του. Μια πάσα θα του έρθει στο μυαλό, ένα τεράστιο τρίποντο θα ξεχωρίσει, μια φωτογραφία με αγκαλιά μια κούπα θα θυμηθεί και κάπως έτσι το ελληνικό μπάσκετ χαίρεται να βλέπει ακόμα ένα παιδί του να είναι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο Βασίλης Σπανούλης γεννήθηκε στις 7/8 του 1982 στην Λάρισα και από τότε δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Από τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, στο Μαρούσι από εκεί στον Παναθηναϊκό, στο ΝΒΑ και τους Ρόκετς, πίσω στον Παναθηναϊκό και από εκεί στον Ολυμπιακό και σε όλο αυτό το ταξίδι είχε ως μοναδικό στόχο να είναι ο καλύτερος.

Έχει δουλέψει εξαιρετικά σκληρά για να το καταφέρει αυτό, γίνεται πρότυπο για όποιον έχει τη τύχη να βρεθεί δίπλα του και κάνει και τους άλλους καλύτερους μαζί του.

Δεν είναι τυχαίο που όποιος μιλάει για εκείνον αναφέρεται στο πόσο καλός επαγγελματίας είναι και τον χαρακτηρίζει ως το καλύτερο πρότυπο για τους νέους αθλητές. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσεις στην κορυφή και αυτό ο Σπανούλης το ξέρει καλύτερα από τον καθέναν. Γιατί τον πήρε και έφτασε, μέχρι τις πιο υψηλές και μοναδικές κορυφές. Κορυφές που τα παιδιά ονειρεύονται τα βραδιά και ψάχνουν τον τρόπο να κάνουν αυτά τους τα όνειρα πραγματικότητα.

Το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ για την 12η αγωνιστική της Basket League έγινε πλέον ιστορικό. Μετά την χθεσινή ασίστ του Σπανούλη στον Γιώργο Μπόγρη έφτασε τις 2.145 στην Basket League και έγινε ο κορυφαίος στην ιστορία του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Αυτά του έχει καταφέρει αγγίζουν τα όρια του... μυθικού. Αυτά που έχει προσφέρει στο μπάσκετ είναι μοναδικά, θα μνημονεύονται για χρόνια και θα έχουν τον θαυμασμό όλων. Άλλωστε δεν είναι και λίγα, αφού πλέον τα ρεκόρ γίνονται... συνήθεια.

Ήταν 13 Απριλίου του 2018 όταν στο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο και 2' και 33'' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, έγραψε ακόμα μια σελίδα ιστορίας στο μπάσκετ, όπου ξεπέρασε τον Νίκο Χατζή και έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Basket League (από την σεζόν 1992/93).

Μοναδικά κατορθώματα, μοναδικές στιγμές για όλους τους φίλους του μπάσκετ.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΑΣΕΡ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE, ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Τι να πει κανείς για την πορεία του του Βασίλη Σπανούλη και στην Ευρώπη. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και εκεί. Και οι αριθμοί κάνουν την δουλειά τους...

Αποτελεί έναν «μύθο» της διοργάνωσης και τον μεγαλύτερο σταρ που φοράει αυτή την στιγμή φανέλα με το σήμα της.

Είναι ο παίκτης που έχει κατακτήσει 3 φορές την πολυπόθητη κούπα, έχει βγει MVP, έχει ανακηρυχθεί τρεις φορές καλύτερος παίκτης του Final 4, τρεις φορές έχει μπει στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και πέντε στην δεύτερη καλύτερα αγγίζοντας εξωπραγματικά νούμερα.

Ήταν 30 Μαρτίου του 2018 κόντρα στην Μάλαγα, όταν με την ασίστ του στον Βαγγέλη Μάντζαρη έγραψε ιστορία και πέρασε στην κορυφή της λίστας στην Ευρώπη. Με 1367 ασίστ οδηγεί την κούρσα και αν αναλογιστεί κανείς τα ονόματα που έχουν παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καταλαβαίνει πόσο μυθικό είναι αυτό που έχει καταφέρει ο Kill Bill.

Μια ανάσα βρισκόμαστε από το να πραγματοποιήσει ο αρχηγός του Ολυμπιακού ίσως τα περισσότερα απ' όσα έχει φανταστεί στο παρκέ και φυσικά η ιστορία να γίνει ακόμα πιο μοναδική αν είναι αυτό δυνατόν.

Μετρά 3915 πόντους στην διοργάνωση και θέλει να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο που βρίσκεται στην κορυφή με 4.152. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται μόλις 237 πόντους μακρυά από τον απόλυτο... μύθο.

Η Euroleague αναγνωρίζει τον Βασιλιά της και την ζωντανή ιστορία της και φυσικά τον περιμένει για να κάτσει στον θρόνο του.

Τι άλλο χρειάζεται να πει κανείς για τον Βασίλη Σπανούλη...

Για όλο τον κόσμο που έχει ζήσει την εποχή του και τον έχει δει να γράφει ιστορία μέσα στο παρκέ τα λόγια μοιάζουν φτωχά. Οι εικόνες από τον Kill Bill μέσα στο παρκέ είναι εκείνες που ξεχωρίζουν, είναι εκείνες που μένουν και στο τέλος είναι όλα εκείνα που έχει πετύχει αυτός ο τεράστιος παίκτης που έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε.

A post shared by Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) on

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα