Βεζένκοβ: «Ο Μπλατ μας λέει ότι η νίκη είναι συνήθεια, πρέπει να... συνηθίσουμε»

Αντωνία Σπανού
Βεζένκοβ: «Ο Μπλατ μας λέει ότι η νίκη είναι συνήθεια, πρέπει να... συνηθίσουμε»
Ο Σάσα Βεζένκοβ είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει μετά την νίκη του Ολυμπιακού, τόνισε ότι όπως λέει και ο Μπλατ η νίκη και η ήττα είναι... συνήθεια, ενώ αποκάλεσε Θεό του κολεγιακού μπάσκετ τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και ξεπέρασε και το εμπόδιο της Γκραν Κανάρια και τα Χριστούγεννα θα τον βρουν στην ζώνη του... πλεονεκτήματος στην βαθμολογία της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν γρήγορο και όμορφο μπάσκετ, πέρασαν ένα σχετικά εύκολο βράδυ στο Φάληρο, αλλά η συνέχεια παραμένει απαιτητική και δύσκολη.

Ο Σασα Βεζένκοβ σε μόλις 8:30 κατάφερε και έγραψε εξαιρετικά νούμερα με 4 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 12 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ για ακόμα μια φορά για όσο πάτησε στο παρκέ έφερε μαζί του ενέργεια και αποφασιστικότητα.

Ο νεαρός φόργουορντ μίλησε στην Euroleague Greece, σχολίασε κάποια λάθη που προκύπτουν από την προσπάθεια του Ολυμπιακού να δώσει ταχύτητα στο παιχνίδι του, ανέφερε μια φράση του Ντέιβιντ Μπλατ που οφείλουν άπαντες να κάνουν πράξη, ενώ σχολίασε και τον Ρικ Πιτίνο που αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βεζένκοβ στην Euroleague Greece:

«Κάναμε μια μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη. Έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Η Γκραν Κανάρια προερχόταν από συνεχόμενες νίκες και ειδικά με τη νίκη μέσα στο Μιλάνο ξέραμε ότι είναι μια πολύ επικίνδυνη αντίπαλος. Παίξαμε καλά. Κάναμε κάποια λάθη αλλά αυτό είναι επειδή θέλαμε να παίξουμε πολύ γρήγορα, οπότε νομίζω ότι σε γενικές γραμμές κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Λίγο πριν βγει το 2018 οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ακόμα δύο παιχνίδια, ένα για το πρωτάθλημα, κόντρα στο Περιστέρι και ένα για την Euroleague κόντρα στην Νταρουσάφακα. Στόχος είναι οι δύο νίκες, με προτεραιότητα στο ματς που ακολουθεί, αλλά και στην Ευρώπη που όλοι θέλουν να βγει ο χρόνος με το... πλεονέκτημα.

«Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Είναι ένα παιχνίδια που είναι στα “πρέπει” μας, πρέπει να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο με 10 νίκες και στην 4η θέση και αυτό θα μας κάνει να τελειώσουμε όπως ακριβώς το σχεδιάζαμε. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι ο δεύτερος γύρος είναι πολύ δύσκολος, αλλά σκεφτόμαστε μόνο το Περιστέρι που είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, βρίσκεται μαζί μας στη βαθμολογία και είναι επικίνδυνη».

«Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...»

Μια φράση που λέει ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι αυτό που οφείλει ο Ολυμπιακός και οι νέοι του παίκτες να κάνουν. Να συνηθίσουν να κερδίζουν.

«Ο στόχος μας είναι να παίζουμε κάθε παιχνίδι και καλύτερα. Πιστεύω τον τελευταίο μήνα παίζουμε κάθε παιχνίδι και καλύτερα, οπότε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να μείνουμε ταπεινοί, προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, θα ξαναπαίξουμε με όλες τις ομάδες από την αρχή, θα έχουμε και κάποια δύσκολα παιχνίδια στην Ελλάδα, οπότε πρέπει να είμαστε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι πνευματικά».

Είμαστε μια ομάδα με ένα κορμό και καινούριους παίκτες, προσπαθούμε όλοι ν' αφομοιώσουμε τα καινούρια πράγματα του παιχνιδιού μας. Πλέον είμαστε στον Δεκέμβρη, κάποιοι αυτοματισμοί βγαίνουν, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά. Πρέπει να γίνουμε πολύ σκληροί και να μάθουμε να κερδίζουμε. Όπως είπε ο κόουτς, η νίκη είναι συνήθεια, όπως και η ήττα, οπότε πρέπει να συνηθίζουμε να κερδίζουμε».

Κλείνοντας ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού σχολίασε και την επερχόμενη πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο από τον Παναθηναϊκό και τον χαρακτήρισε Θεό του κολεγιακού μπάσκετ.

«Απ' ότι έμαθα ο Ρικ Πιτίνο θα είναι ο καινούριος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ένας θρύλος... Ένας Θεός του κολεγιακού μπάσκετ, οπότε πιστεύω ότι θα ξέρει να καθοδηγήσει τέτοιες δύσκολες καταστάσεις όπως είναι τώρα. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μια πολύ μεγάλη ομάδα, με βλέψεις, με στόχους, αλλά το παιχνίδι μεταξύ μας αργεί. Οπότε μέχρι τότε έχουμε πολλά παιχνίδια και δύσκολα, που πρέπει να τα πάρουμε».