Ο Σα που... θυμίζει νέο Ρομπέρτο (pics & vid)

Ο Σα που... θυμίζει νέο Ρομπέρτο (pics & vid)

Ο Σα που... θυμίζει νέο Ρομπέρτο (pics & vid)

bet365

Ο Πορτογάλος είναι ο νέος «φύλακας άγγελος» των ερυθρόλευκων γκολπόστ και το gazzetta.gr γράφει το τι ισχύει με την οψιόν αγοράς του και πως κέρδισε την θέση από τον Γιαννιώτη.

Ιντερ – Μπαρτσελόνα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

31/8 του 2018: Ο Ζοσέ Σα προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατευθύνεται για τα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας ώστε να μπει στην τελική ευθεία η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Δύο μέρες αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» συντρίβουν τον ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0. Ο κόσμος μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού αποθεώνει την ομάδα που Πέδρο Μαρτίνς και φυσικά τον Γιαγιά Τουρέ που παρακολουθούσε το ματς από τη σουίτα.

Δίπλα στον Ιβοριανό σταρ κι ο Ζοσέ Σα. Φυσικά, η παρουσία του Πορτογάλου κίπερ πέρασε στα πολύ... ψιλά.

Σήμερα, δύο μήνες μετά από εκείνη τη μέρα, ο Τουρέ μένει εκτός αποστολής μιας και δεν έχει μπει σε υψηλούς ρυθμούς κι ο 25χρονος πορτιέρε κερδίζει τα «μπράβο» όλων με την παρουσία του.

Ακόμη και στο Μιλάνο όπου η ομάδα ηττήθηκε με 3-1 η εικόνα του ήταν πολύ καλή. Φυσικά, αποκορύφωμα στη μέχρι τώρα πορεία του στο Λιμάνι το βράδυ στο «Βικελίδης. Ο Ολυμπιακός όποτε δέχτηκε πίεση, εκείνος ήταν εκεί για να... καθαρίσει, με τα σίγουρα γάντια του, οποιοδήποτε κίνδυνο. Εκεί, ήρθε και το «μπράβο» από τον Κασίγιας. Ε, δεν είναι και λίγο να σε αποθεώνει ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων τα τελευταία χρόνια. Και μη νομίζετε πως ήταν/είναι εύκολο γι' αυτόν να αφήσει στον πάγκο τον Γιαννιώτη. Ενα παιδί που επίσης έχει ξεκινήσει τόσο καλά τη σεζόν και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και του Μαρτίνς αλλά και του κόσμου.

Οι άνθρωποι της ομάδας ρίσκαραν το καλοκαίρι να μην πάρουν κάποιον έμπειρο τερματοφύλακα στο πλευρό του όπως ήταν ο Κουέγιαρ, που είχε ακουστεί.

Ο Σα κερδίζει το στοίχημα. Ένα στοίχημα που για τον Μαρτίνς είχε μικρό ρίσκο μιας και τον ήξερε πολύ καλά από την Πορτογαλία.

Εκείνος ήταν ο άνθρωπος που τον πήρε και τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα, βάζοντάς τον κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά στη νίκη επί της Μπενφίκα με 2-1 στις 18/8 του 2013.

Με την πρώτη ομάδα της Μαρίτιμο θα παίξει σε 24 ματς και το Γενάρη του 2016 θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε Πορτογάλου παίκτη: Να παίξει σε μία εκ των Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ.

Οι «δράκοι» της Λισαβόνας αποσπούν την υπογραφή του για τα επόμενα 4,5 χρόνια πληρώνοντας 1.500.000 ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα μαθαίνει πολλά δίπλα στον σπουδαίο Ίκερ Κασίγιας.

Τα γάντια της Πόρτο τα έχει φορέσει 27 φορές, ενώ έχει εμπειρία και σε ματς Champions League. Στα πέντε 90λεπτα στ' αστέρια, έχει πανηγυρίσει δύο νίκες (3-1 με Λειψία και 5-2 με Μονακό), έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από την Πόλη κόντρα στην Μπεσίκτας και ηττήθηκε 3-2 στη Λειψία και 5-0 από την Λίβερπουλ.

Το... μηδέν στο Λιμάνι!

Η έλευση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο τον έκαναν να πάρει τη βαλίτσα του και να αναζητήσει μία θέση που θα τον φέρει στον... αφρό.

Ο Μαρτίνς ήθελε έναν παίκτη που να εμπιστεύεται και στα... χέρια του βρήκε τη σιγουριά που ήθελε. Εκείνος ήξερε.

Κι ο Σα, σήμερα τον δικαιώνει. Εκανε το ντεμπούτο του με το Λεβαδειακό στο Κύπελλο και μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 5 ματς και έχει δεχτεί τρία γκολ. Κι όλα αυτά μόλις σ΄ενα ματς, από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο».

Στα υπόλοιπα έχει κρατήσει την ομάδα του στο μηδέν παθητικό.

27/9/2018: Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0
25/10/2018: Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 0-2
29/10/2018: Ολυμπιακός-Απόλλωνα Σμύρνης 1-0
4/11/2018: Αρης-Ολυμπιακός 0-1

Η συμφωνία με την Πόρτο

Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τον Σα με την μορφή δανεισμού από την Πόρτο. Οπως είχε κάνει και με τον Ρομπέρτο (από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει οψιόν αγοράς (δεν έχει γίνει γνωστή) κι ανά πάσα στιγμή μπορούν να τον αποκτήσουν. Εάν τον αποκτήσουν όμως υπάρχει μια λεπτόμερεια στη συμφωνία. Ποια είναι αυτή; Οτι η Πόρτο θα έχει τον πρώτο λόγο για την... επαναγορά του. Οπως ακριβώς δηλαδή είχε ο Ολυμπιακός με τον Γιαννιώτη όταν είχε δοθεί στον Ατρόμητο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα