Φελίπε Ρέγιες: Ένας ακούραστος ηγέτης!

Φελίπε Ρέγιες: Ένας ακούραστος ηγέτης!

Φελίπε Ρέγιες: Ένας ακούραστος ηγέτης!
Ο Φελίπε Ρέγιες ετοιμάζεται για το έκτο Final 4 της καριέρας του, έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι σε ένα από τα κρισιμότερα της σειράς με τον Παναθηναϊκό και παραμένει ακούραστος στα 38 του χρόνια.

O Φελίπε Ρέγιες πριν από περίπου δύο μήνες έκλεισε τα 38 του χρόνια, ενώ ένα μήνα μετά έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της σεζόν, το 2ο της σειράς με τον Παναθηναϊκό.

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την πορεία και την καριέρα του αρχηγού της βασίλισσας, αφού δεν είναι λίγες φορές που είτε οι δύο «αιώνιοι», είτε η Εθνική μας ομάδα έχουν κληθεί να τον αντιμετωπίσουν.

Ο Ισπανός ψηλός γεννήθηκε στην Κόρδοβα και επέλεξε το μονοπάτι της καριέρας του να είναι σε λευκό φόντο με κόκκινες πινελιές. Το 2004 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ρεάλ Μαδρίτης και εκεί κατάφερε και έκανε όλα του τα όνειρα πραγματικότητα.

«Δεν έχω μετανιώσει στο ελάχιστο που δεν έφυγα από τη Μαδρίτη. Η Ρεάλ για εμένα είναι σαν να παίζω στο ΝΒΑ ή ακόμα καλύτερα», είχε δηλώσει λίγο πριν ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους «μαδριλένους» για ακόμα δύο χρόνια και πιθανότατα κλείσει την καριέρα του εκεί, έχοντας πίσω του ζήσει στιγμές που είναι μοναδικές για κάθε αθλητή.

Ο Ρέγιες πλέον αποτελεί έναν μύθο της Ρεάλ Μαδρίτης και του ισπανικού μπάσκετ, δουλεύοντας πάντως πολύ σκληρά για να τα καταφέρει.

ΠΟΡΕΙΑ... ΟΝΕΙΡΟ

Για να φτάσει μέχρι το... Βελιγράδι ο Ρέγιες, έχει περάσει πάρα πολλά. Η πορεία του και η καριέρα του είναι γεμάτη προσπάθεια, πίστη, σκληρή δουλειά και τελικά τίτλους. Έμεινε πιστός σε μια ομάδα, κουβαλάει το βάρος του αρχηγού και έχει καταφέρει να υποκλίνεται μπροστά στις μπασκετικές του επιτυχίες ολόκληρη η Ευρώπη.

Οι επιτυχίες του «μιλούν» από μόνες τους.

Έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Ισπανίας (2005, 2007, 2013, 2015, 2016), είναι κάτοχος 6 κυπέλλων, 1 Eurocup (2207), μια Euroleague (2015) και η λίστα μεγαλώνει επικίνδυνα όταν αρχίζουν οι διακρίσεις με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Ο Ρέγιες αποτελεί μέρος της χρυσής φουρνιάς των Ισπανών με ένα χάλκινο μετάλλιο σε Eurobasket (2001) και Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), δύο ασημένια σε Eurobasket (2003, 2007), άλλα δύο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012) και η συλλογή γυαλίζει αφόρητα με τα χρυσά κατορθώματα.

Μια φορά Παγκόσμιος πρωταθλητής (2006) και άλλες τρεις στην κορυφή της Ευρώπης (2009, 2011, 2015) με τις επιτυχίες να είναι τεράστιες.

Τι να πει κανείς για έναν άνθρωπο που έχει περάσει όλη του την ζωή μέσα στα παρκέ, έχει καταφέρει να πάρει όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους και συνεχίζει στα 38 του να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος και την ίδια αυταπάρνηση για την ομάδα του.

Ο Φελίπε Ρέγιες έχει μοναδική διαδρομή, πλαισιωμένη με τίτλους και μακρά πορεία. Πλέον είναι πανέτοιμος να γράψει ακόμα μια χρυσή σελίδα με το έκτο Final 4 της καριέρας του και να διεκδικήσει την 2η Euroleague και να ζήσει νέες μοναδικές στιγμές σε μια χρονιά που η ομάδα του «λαβώθηκε» από τα προβλήματα, αλλά βγήκε ζωντανή και πλέον πηγαίνει με νέο αέρα στο Βελιγράδι για να παλέψει για το μερίδιο που της αναλογεί.

ΣΤΑ... 39 ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΦΩΝΑΞΕ «ΠΑΡΩΝ»

Την φετινή σεζόν και με τους τραυματισμούς να «χτυπούν» αλύπητα την Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρέγιες χρειάστηκε να βγει μπροστά για την ομάδα του.

Έχασε τον έτερο ηγέτης της ομάδας, τον Σέρχιο Γιουλ και έμεινε μόνος να καθοδηγεί ταλαντούχους, αλλά νεαρούς παίκτες της ομάδας του.

«Το πρώτο μου παιχνίδι στην λίγκα ήταν με την Εστουδιάντες. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή για εμένα, γιατί ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μου με την Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν κόντρα σε μια ομάδα που μου έδωσε τα πάντα. Μεγάλωσα ως παίκτης σε αυτό το κλαμπ.

Οπότε ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς που πάντα θα θυμάμαι. Η Ρεάλ Μαδρίτης μου έχει δώσει τα πάντα. Είναι 14 χρόνια από την ημέρα που ήρθα εδώ και από την πρώτη ημέρα με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκαλιές, μου έχουν δώσει τα πάντα».

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους γι' αυτά που έχει καταφέρει ο Ρέγιες στην Euroleague. Είναι εκείνος που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ριμπάουντ. Τα λόγια των συμπαικτών του δίνουν το... στίγμα. Ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ουόλτερ Ταβάρες, ο παίκτης που ίσως να... χρειάζεται παραπάνω τις συμβουλές του Ρέγιες τόνισε: «Για εμένα είναι ευλογία να παίζω μαζί του, γιατί τον παρακολουθούσα από όταν ήρθα στην Ισπανία. Πρέπει να βλέπω πόσο έξυπνα παίζει».

Ενώ ο νεαρός ταλαντούχος Λούκα Ντόντσιτς είπε: «Είναι ένας απίστευτος αρχηγός και έχει τόση μεγάλη εμπειρία. Είναι σπουδαίος αρχηγός και εκτός παρκέ, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό».

Τα κατορθώματα εντός και εκτός παρκέ για τον Ρέγιες δεν τελειώνουν. Μια ματιά στα φετινά του νούμερα αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι παίκτες δεν επηρεάζονται ούτε από την ηλικία, ούτε από οτιδήποτε άλλο.

Στην κανονική διάρκεια της Euroleague και με τους τραυματισμούς να ταλανίζουν την ομάδα του ο Ρέγιες βγήκε μπροστά και ήταν όπως πάντα αποτελεσματικός με 16:10 που βρέθηκε στο παρκέ, μέτρησε 8.5 πόντους 4.7 ριμπάουντ και 10.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Αυτό όμως που κάνει την διαφορά είναι η απόδοση τους στους κρίσιμους αγώνες κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα playoffs, κάτι που προξένησε και τα... παράπονα του προς τον Λάσο ως προς τον χρόνο συμμετοχής του. Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι να ήταν κακός, όπως και συνολικά η ομάδα τους, στο δεύτερο όμως ήταν κομβικός. Με 18 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά και βοήθησε την ομάδα του να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ, δίνοντας τρομερή ανάσα στην «Βασίλισσα» για την συνέχεια.

Αποτελεσματικός ήταν και στο τελευταία παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους» που σε σχεδόν 11 λεπτά είχε 12 πόντους και 2 ριμπάουντ κάνοντας για ακόμα μια φορά την διαφορά για την ομάδα του.

Η εμπειρία και το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητα και θα είναι εκείνος που για ακόμα μια φορά θα ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας του για την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου.