Γκίκας για το τρίποντο στο ΟΑΚΑ: «Πάλι καλά»! (pics & vid)

Κάτια Πετροπούλου
Γκίκας για το τρίποντο στο ΟΑΚΑ: «Πάλι καλά»! (pics & vid)

bet365

Ο πρωταγωνιστής των ανατροπών κόντρα στην ΑΕΚ, Νίκος Γκίκας, μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη του Προμηθέα στο ΟΑΚΑ, που ήρθε με την «υπογραφή» του, αλλά και το όνειρο της Ευρώπης.

Χαρούμενα πρόσωπα στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ και μια έκδηλη ευφορία.

Ο Προμηθέας είχε μόλις νικήσει την ΑΕΚ για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν και άπαντες έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Και ποιος να τους αδικήσει, όταν μόλις στην 2η σεζόν της ομάδας στην Basket League, παίκτες και σταφ «κλείδωσαν» την 4άδα;

Πρωταγωνιστής της... τελευταίας στιγμής στον αγώνα - όπως και στο πρώτο ματς - ο Νίκος Γκίκας!

Ο γκαρντ των Πατρινών είχε πέντε άστοχα τρίποντα, μέχρι να έρθει εκείνο της - ατομικής και ομαδικής - «λύτρωσης» και με μια ανακούφιση ανέφερε στο gazzetta.gr: «Πάλι καλά, ε; (γέλια)»!

Αφού πήρε μια ανάσα, συνέχισε: «Παίξαμε πάρα πολύ καλά όλοι, αν εξαιρέσεις εμένα και τον Κέισι (σ.σ. Πράδερ). Δείξαμε ότι δεν είμαστε τυχαία στη θέση που είμαστε, ήρθαμε να το “χτυπήσουμε” το ματς. Ξέραμε πως η ΑΕΚ δεν θα ήταν τόσο συγκεντρωμένη, αλλά έπαιξε και ο Χάρις, που ήταν να μην αγωνιστεί. Τα παιδιά έδειξαν ότι το ήθελαν το παιχνίδι, κάτι που καθιστά τη νίκη μας ακόμα πιο ξεχωριστή», και συμπλήρωσε για τον επόμενο άμεσο στόχο: «Τώρα έχουμε έναν “τελικό” με το Λαύριο για την τρίτη θέση. Ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε έτσι όλοι: μια ομάδα μέσα στο παρκέ, χαρούμενοι και να παλεύουμε για τον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να βγούμε τρίτοι».

Για το αν σκέφτονταν όλοι στην αρχή της χρονιάς το που θα φτάσουν στο τέλος αυτής, ο 27χρονος αθλητής δήλωσε: «Δεν νομίζω. Κανένας, ούτε ο πιο αισιόδοξος! Λέγαμε ότι η 5η θέση θα ήταν το αποκορύφωμα της χρονιάς. Και αυτό σιγά σιγά, γιατί στην αρχή λέγαμε να μπούμε στα playoffs. Μην ξεχνάμε ότι αυτή είναι η δεύτερη χρονιά της ομάδας στο πρωτάθλημα. Δείξαμε, όμως, από την αρχή ότι είμαστε καλή ομάδα, καλοί παίκτες και συμπαίκτες και σιγά σιγά το πιστεύουμε περισσότερο. Για να έρθεις να κερδίσεις τώρα την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πρέπει να το πιστεύεις. Το πιστεύαμε 12 παίκτες, όπως και το επιτελείο. Έστω και με ανατροπή στο τέλος, το καταφέραμε».

Για την ομάδα του Μακη Γιατρά ακολουθούν δύο δυνατά ματς, με Λαύριο και Ολυμπιακό. Είναι μια καλή «πρόβα», ενόψει των playoffs; «Σίγουρα... Τι 3ος, τι 4ος, τι 5ος, όμως, δεν κερδίζεις και κάτι. Δεν είναι όπως παλιά, που ο 3ος πήγαινε στην Euroleague. Αν θυμηθούμε και τα ματς της ΑΕΚ και του Άρη πέρυσι, κανένας δεν έκανε τίποτα, και οι δύο ομάδες θα έπαιζαν στο Champions League. Για τον κόσμο είναι περισσότερο αυτά. Αν με ρωτάς για τον κόσμο, αυτός είναι πολύ ευχαριστημένος και μόνο που βρισκόμαστε στην τετράδα πλέον. Για εμάς, σίγουρα είναι κίνητρο να βγούμε 3οι με τον Προμηθέα στο πρωτάθλημα, το οποίο έχει τόσες καλές ομάδες».

Λαύριο και Προμηθέας αναμφίβολα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην φετινή Basket League με τα κατορθώματά τους. Ένιωσε ποτέ ότι η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε ίσως περισσότερη προβολή από την δική του; Ο αρχηγός των Αχαιών απαντάει: «Το Λαύριο έχει κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, απλά έτυχε να έχει λίγο πιο εύκολο πρόγραμμα από εμάς. Τώρα έχει πολύ δύσκολα παιχνίδια, έχει κάνει και αλλαγές στο ρόστερ, νομίζω έχει χάσει λίγο έδαφος. Αλλά δεν θεωρώ ότι προβλήθηκε περισσότερο. Μας νίκησε κι εμάς δίκαια κι εύκολα στην έδρα του. Έχουμε προβληθεί όσο έπρεπε, όλοι μιλάνε για εμάς, τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά και δεν έχω παράπονο!».

Όσο για την έξοδο στην Ευρώπη και το Basketball Champions League; Η ευχή του ήταν η εξής: «Πρώτα ο πρόεδρος, μετά εμείς! Κλειδώσαμε τη συμμετοχή πλέον, την οποία ήθελαν από την αρχή της χρονιάς και το διαλαλούσαν από ένα σημείο και μετά, όταν πηγαίναμε καλά. Οπότε ναι σίγουρα. Θέλουμε να παίξουμε στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, θέλουμε να μείνουμε ο ίδιος κορμός, τα ίδια παιδιά και να κάνουμε μια πορεία με τα ίδια άτομα για δεύτερη χρονιά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα