«Προπονητής - νικητής ο Πέδρο Μάρτινς»

«Προπονητής - νικητής ο Πέδρο Μάρτινς»

«Προπονητής - νικητής ο Πέδρο Μάρτινς»

bet365

Ο Πέδρο Μάρτινς φέρεται να είναι ο επόμενος τεχνικός του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Πορτογάλου που έχει μάθει να δουλεύει σκληρά και να πετυχαίνει. Τι λέει γι αυτόν ο Πάολο Ουρτάδο, ο οποίος αναδείχθηκε απ' αυτόν στη Γκιμαράες.

Πριν από 47 χρόνια γεννιέται στην Φέιρα της Πορτογαλίας ο Πέδρο Ρουί ντα Μότα Βιέιρα Μάρτινς.

Είναι ένας από τους 11.000 κατοίκους της πόλης, που είναι γνωστή για το γλυκό Fogaça.

Η διαδρομή του στον ποδοσφαιρικό πλανήτη αρχίζει να... γλυκαίνει και από τη μικρομεσαία Γκιμαράες φαντάζει έτοιμος να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το νταμπλ. Και που ακόμα κι αυτός ο στόχος είναι σε καλό δρόμο, ο κόσμος θα απαιτήσει και καλή μπάλα.

Ο Πέδρο Μάρτινς, λοιπόν, είναι κατάλληλος για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες;

«Η Βιτόρια Γκιμαράες έπαιζε καλό ποδόσφαιρο μαζί του και βοήθησε την ομάδα να βγει στην Ευρώπη. Ακολουθεί τα βήματα των Πορτογάλων προπονητών που κάνουν καριέρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», εξηγεί στο gazzetta.gr ο μέσος της Βιτόρια Γκιμαράες, Πάολο Ουρτάδο.

Ο διεθνής Περουβιανός μεσοεπιθετικός ήταν ένα από τα πουλέν του Μάρτινς, έχοντας ευεργετηθεί από το σημερινό φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «ερυθρόλευκων».

«Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας καλός προπονητής. Εκτός από καλός προπονητής είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Προσωπικά με βοήθησε πολύ εδώ στη Βιτόρια», εξηγεί στη συνέχεια ο 28χρονος Περουβιανός, θέλοντας να τονίσει πως είναι κοντά στους παίκτες και έχει τη δυνατότητα να τους κερδίσει. Κάτι, που όπως φάνηκε, ούτε ο Χάσι, ούτε ο Λεμονής, ούτε ο Γκαρθία κατάφεραν να πετύχουν φέτος. Αυτό φάνηκε και από την ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ξέσπασμά του στα αποδυτήρια, όπου και ανακοίνωσε τσουνάμι αλλαγών.

Αν, τελικά, ο Μάρτινς πάρει στα χέρια του το πηδάλιο του τόσο δύσκολου να το κυβερνήσεις καράβι του Ολυμπιακού, θα πετύχει; Ερώτηση που τον Ουρτάδο δεν τον δυσκολεύει να απαντήσει:

«Θεωρώ ότι έχει τη δυνατότητα να πετύχει στον Ολυμπιακό γιατί είναι ένας φιλόδοξος προπονητής. Άλλωστε είναι κάτι που το έχει αποδείξει στις ομάδες που έχει προπονήσει στην Πορτογαλία και διαθέτει την εμπειρία. Προτιμάει ένα σχηματισμό με 4-2-3-1 και του αρέσει να παίζει πάντα επιθετικό ποδόσφαιρο».

Η ατάκα «του αρέσει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο», σίγουρα φτάνει στ' αυτιά των φίλων του Ολυμπιακού σαν μια όμορφη μελωδία, δεδομένου ότι φέτος κάτι τέτοιο το είδε από ελάχιστες έως καμία φορές.

Ο Μάρτινς ήταν στα υποψήφια ονόματα στο Λιμάνι και πέρυσι το καλοκαίρι. Το να οδηγήσει την Γκιμαράες στην Ευρώπη, όμως, καθιστούσε απαγορευτικό το «ναι» των ανθρώπων της ομάδας στο να αίτημα να αποχωρήσει από το σύλλογο. Τελικά, το διαζύγιο των δύο πλευρών έρχεται το Φεβρουάριο, μιας κι η πορεία της ομάδας δεν είναι αυτή που περίμεναν.

«Η φετινή σεζόν δεν ήταν η ίδια με την περσινή. Γι' αυτό έπαιξαν ρόλο διάφοροι παράγοντες με συνέπεια η σεζόν να μην εξελιχθεί το ίδιο καλά. Αλλά, όπως είπα, είναι ένας καλός προπονητής, που οι ομάδες του θέλει να παίζουν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο και το κυριότερο είναι ένας προπονητής – νικητής. Πραγματικά θα αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τον Ολυμπιακό αν έρθει στην ομάδα», εξηγεί ο Ουρτάδο στο gazzetta.gr.

Εμαθε δίπλα στους Κουσέιρο-Καρβαλιάλ...

Ο Πέδρο Μάρτινς θήτευσε δίπλα στους Ζοσέ Κουσέιρο στην Σετούμπαλ και στη συνέχεια τον ακολουθεί στην Πόρτο.

Στη συνέχεια κάθεται δίπλα στον Κάρλος Καρβαλιάλ, στην Μπελελένσες, τον πρώην προπονητή του Αστέρα Τρίπολης και νυν της Σουόνσι.

Το πρώτο... πέταγμα ως προπονητής το κάνει παίρνοντας την θέση στον πάγκο της Ουνιάο Λάμας, τον Ιούνιο του 2006 και ύστερα 1η Ιουλίου του 2007 αναλαμβάνει την Λουζιτάνια Λουρόσα.

Ακολουθούν η Εσπίνιο και Μαρίτιμο Β' και το Σεπτέμβριο του 2010 αναλαμβάνει την πρώτη ομάδα της Μαρίτιμο.

Ύστερα από 152 ματς και τέσσερα χρόνια εκεί, παίρνει στα χέρια του το τιμόνι της Ρίο Άβε.

Εκεί, σε 101, ματς έχει Μ.Ο βαθμών 1,41 / ματς. Πρώτος του αντίπαλος είναι ο Ζαρντίμ, ο οποίος τότε ήταν στην Μπέιρα-Μαρ. Το ματς έρχεται 1-1 και βασικός του Μάρτινς είναι έναν νυν παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Τζάλμα Κάμπος.

Η Γκιμαράες τον Ιούλιο του 2016 τον κάνει δικό της. Τη σεζόν 2016-2017 σε 43 ματς έχει ρεκόρ, 23 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες με 62 γκολ ενεργητικό και 50 παθητικό, με Μ.0 βαθμών 1,81 / ματς.

Βγάζει την ομάδα του στην Ευρώπη και γίνεται περιζήτητος. Τον θέλουν Ολυμπιακός και Σεντ Ετιέν, αλλά όπως είπαμε, ο πορτογαλικός σύλλογος δεν ήθελε να τον χάσει. Και δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό.

Τη φετινή σεζόν, έμεινε στον πάγκο της ομάδας μέχρι τις 18/2. Το βαρύ εντός έδρας 5-0 από την Μπράγκα τον οδήγησε στην έξοδο.

Επί των ημερών του, η Γκιμαράες πήρε και τη νίκη στο Europa League κόντρα στη Μαρσέιγ του Μήτρογλου με 1-0, μάζεψε άλλους δύο βαθμούς με Ζάλτσμπουργκ και Κόνιασπορ και εκεί τελείωσε το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Όχι το πρώτο βέβαια μιας και έχει βγάλει εκτός συνόρων και τις Μαρίτιμο, Ρίο Άβε.

Πλέον, είναι έτοιμος για το πρώτο του βήμα μακριά από την πατριδα. Όπως ήταν κι ο Μάρκο Σίλβα.

Αν θα πετύχει; Οι Πορτογάλοι στον Ολυμπιακό ταιριάζουν. Τουλάχιστον από άποψη αποτελεσμάτων. Στο χέρι του Μάρτινς είναι να επιβεβαιώσει την παράδοση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα