Ράμπιτ και Ράιτ: «Θησαυροί» στο ναυάγιο της Μπάμπεργκ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ράμπιτ και Ράιτ: «Θησαυροί» στο ναυάγιο της Μπάμπεργκ! (pics & vids)
Η Μπάμπεργκ μπορεί να κάνει μια από τις χειρότερες της σεζόν, κατάφερε πάντως να βγάλει δύο παίκτες που ήρθαν για να μείνουν στην Ευρώπη. Οι Όγκουστιν και Ράιτ είναι οι «θησαυροί» της.

Η χρονιά για την Μπαμπεργκ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως καταστροφική. Η πορεία της σε Ευρώπη και Γερμανία είναι η χειρότερη που θα μπορούσε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της να φανταστεί, ο Τρινκέρι αποτελεί παρελθόν και τα πράγματα βγήκαν σίγουρα εκτός από τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Η βαθμολογική της θέση τα λέει όλα.

Η Γερμανική ομάδα είναι 13η στην Euroleague και 8η στο πρωτάθλημα και το μόνο καλό που μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την... σκοτεινή και αποτυχημένη σεζόν δεν είναι άλλο από τους δύο Αμερικανούς της.

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ και ο Ντόρελ Ράιτ βρέθηκαν το καλοκαίρι στο Μπάμπεργκ, ο καθένας από διαφορετική αφετηρία, βρέθηκαν να κάνουν το διαφορετικό βήμα της Euroleagu και μέσα σε μια κακή χρόνια, μάλλον κατάφεραν να φτιάξουν το μέλλον τους.

Οι δύο Αμερικανοί έχουν καταφέρει να είναι θετικοί με πολύ καλούς αριθμούς στην διοργάνωση, προσαρμόστηκαν τέλεια στις απαιτήσεις και κρατήθηκαν στην επιφάνεια, μετά από ένα ναυάγιο.

Την Παρασκευή (9/3) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάμπεργκ για την 25η αγωνιστική με τις δύο ομάδες να έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους και η Euroleague Greece στρέφει την προσοχή της στους δύο Αμερικανούς που ξεχώρισαν περισσότερο.

Ντόρελ Ράιτ: Από το ΝΒΑ στην Euroleague χωρίς δισταγμό!

Είναι ιδιαίτερη η περίπτωση του Αμερικανού «άσου» της Μπαμπεργκ, Ντόρελ Ράιτ.

Γεννημένος στις 2 Δεκεμβρίου του 1985, θα κλείσει τα 33 του χρόνια μέσα στο 2018, γέμισε την καριέρα του με πολύ καλές χρονιές στο ΝΒΑ, πριν πάρει την απόφαση στα 32 του να βρεθεί για πρώτη του φορά στα... λημέρια μας και να δοκιμάσει την τύχη του στην Euroleague.

Ο Ράιτ μόνο τυχαίος δεν είναι και αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία της Μπάμπεργκ που κατάφερε και την υπέγραψε τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Το 2004 έγινε ντραφτ στην 19η θέση από τους Χιτ και τον Φεβρουάριο του 2005 έκανε το ντεμπούτο του στην λίγκα.

Έμεινε στην ομάδα του Μαϊάμι για 6 χρόνια έχοντας αρκετές συμμετοχές, ενώ έγινε και το νεότερο μέλος της ομάδας του πήρε το πρωτάθλημα το 2006. Από εκεί και έχοντας αρκετές σεζόν εμπειρίας στην βαλίτσα του ο Ράιτ βρέθηκε στους Ουόριορς το 2010 και η καριέρα του έφτασε στο απόγειο της.

Έπαιξε σε 82 παιχνίδια βασικός και μέτρησε 16.4 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ το 2011 πήρε μέρος και στον διαγωνισμό τρίποντων του All Star Game, γράφοντας την δική του ιστορία στον «μαγικό» κόσμο.

Τα πράγματα για εκείνον έφτασαν σε πολύ καλό σημείο, ήταν πολύ θετικός την δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του στο Όκλαντ, αλλά κάπου εκεί άρχισαν οι ανταλλαγές και το μακρύ ταξίδι στον κόσμο του ΝΒΑ, που για κανέναν παίκτη δεν είναι εύκολο.

Πέρασε μια σεζόν στους Σίξερς και από το 2013 μέχρι και το 2015 έπαιξε στο Πόρτλαντ. Από εκεί δοκίμασε την... Κίνα και την Αδριατική Λίγκα, με την Ιγκοκέα, λίγο πριν η Μπάμπεργκ ποντάρει πάνω του και τον φέρει για λογαριασμό της, με σκοπό να δοκιμάσει την εμπειρία της Euroleague και να δώσει την εμπειρία του στην ομάδα.

Στα... μέρη μας τα κατάφερε εξαιρετικά τηρουμένων των αναλογιών.

Ο Ράιτ είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του σε πόντους και PIR. Είναι πρώτος σκόρερ με 11.4 πόντους σε 25' και 59'' που βρίσκεται στο παρκέ, κατεβάζει κατά μέσο όρο 5.6 ριμπάουντ, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης έχει 12.7 βαθμούς.

Ο Ράιτ απέδειξε ότι η εμπειρία που κουβάλησε μαζί του ήταν χρησιμότατη και ο χρόνος προσαρμογής που χρειάστηκε σχεδόν μηδαμινός. Μπορεί η θέση της ομάδας του να μην το βοηθάει να χαρεί αυτό το νέο κομμάτι της καριέρας του όσο ίσως θα ήθελε, αλλά το μπασκετικό του μέλλον πιθανότατα θα τον βρει είτε στην Γερμανία, είτε σε κάποια άλλη κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης, αλλάζοντας τα δεδομένα της καριέρας του.

Ρούμπιτ Όγκουστιν: Βρήκε το γερμανικό «λιμάνι» του!

Ο έτερος φόργουορντ της ομάδας είναι σχεδόν το ίδιο αποδοτικός όσο ο πρώτος.

Ο Ρούμπιτ Όγκουστιν στα 28 του οι εμπειρίες είναι κυρίως από το κολεγιακό μπάσκετ και το γερμανικό πρωτάθλημα με θητεία σε Τούμπιγκεν και Ουλμ, αποφάσισε να κάνει το ταξίδι για την Ευρώπη και δεν θα μπορούσε να του βγει καλύτερα.

Το 2014 που έθεσε υποψηφιότητα στο ντραφτ, δεν επιλέχθηκε και από τότε αγωνίστηκε σε κολεγιακό επίπεδο, λίγο πριν το 2014 μπει στο αεροπλάνο και προσγειωθεί στην Γερμανία για να γίνει η δεύτερη πατρίδα του.

Δεν πέρασε και λίγα μέχρι να βρει τον σωστό προορισμό. Με... περίεργα παιδικά χρόνια, φτωχικά και σε συνδυασμό έναν κλειστό χαρακτήρα, κατάφερε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και να αλλάξει την μοίρα του.

Τα προηγούμενα χρόνια στην Γερμανία του έδωσαν τον κατάλληλο χρόνο προσαρμογής και απορρόφησης ενός διαφορετικού τρόπου, λίγο πριν έρθει η πρόταση της Μπάμπεργκ και γίνει το σκαλοπάτι για ένα άλλο επίπεδο.

Έτσι κι έγινε. Στην πρώτη του σεζόν στην Euroleague μετρά σε 21' και 32'' 10.3 πόντους, κατεβάζει 4.7 ριμπάουντ, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης έχει καταφέρει να έχει κατά μέσο όρο 12.3 βαθμούς.

Ακόμα παραπάνω από τον Ράιτ ο Όγκουστιν έχει την ευκαιρία να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα στην Ευρώπη. Η Μπάμπεργκ του έδωσε την ευκαιρία και σίγουρα οι ομάδες που βρίσκονται στο παραπάνω ράφι τον ξεχώρισαν και έβαλαν φαρδύ πλατύ το όνομα του στην ατζέντα τους.

Ανεξάρτητα από την πορεία της γερμανικής ομάδας οι δύο Αμερικανοί κατάφεραν να ξεχωρίζουν και κρατήσουν την λάμψη τους ως άλλοι θησαυροί σε ένα πλοίο που μάλλον έμπαζε νερά από νωρίς μέσα στην σεζόν.

Το καλοκαίρι είναι σίγουρο ότι θα τους... γλυκοκοιτάξουν και άλλοι μνηστήρες και το μόνο που μένει είναι να δούμε το μέλλον τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.