Βεργίνης: «Είμαστε μια... ωραία ατμόσφαιρα»

Γιώργος Κούβαρης
Βεργίνης: «Είμαστε μια... ωραία ατμόσφαιρα»

bet365

Ο Δημήτρης Βεργίνης μιλάει στο gazzetta.gr για το... θαύμα του Λαυρίου, στέκεται στο μυστικό της εξαιρετικής πορείας, ενώ εξηγεί ότι η ομάδα του μπορεί να κερδίσει τους «αιώνιους» μέσα στην έδρα της!

Μεγάλες προσφορές* κάθε μέρα στο καζίνο! (21+) *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Λένε ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση! Και όχι άδικα. Ειδικά αν μιλάμε για την φετινή πορεία της ομάδας μπάσκετ του Λαυρίου...

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ζει το δικό της παραμύθι στην Basket League με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις που την έχουν φέρει στην τετράδα της βαθμολογίας, ενώ λίγο έλειψε να ρίξει την βόμβα της δεκαετίας στο ΟΑΚΑ!

Το Λαύριο κοίταξε στα μάτια τους νταμπλούχους και τους υποχρέωσε σε δύο παρατάσεις μέχρι να... λυγίσει τελικά και να χάσει το ματς στις λεπτομέρειες. Και μάλιστα με εντυπωσιακό σκορ, εφάμιλλο με ματς ΝΒΑ! Αν μη τι άλλο το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής θα περάσει στην ιστορία, αφού εκτός των άλλων ισοφάρισε και το ρεκόρ παραγωγής πόντων στην ιστορία της Basket League.

Εκείνος που γνωρίζει καλά τα κατατόπια του ΟΑΚΑ δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Βεργίνη, ο οποίος τη διετία 2008-2010 είχε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχοντας κατακτήσει και την EuroLeague το 2009 στο Βερολίνο.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο 31χρονος γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για την απίστευτη πορεία του Λαυρίου φέτος, το μυστικό της επιτυχίας, την πεποίθησή του ότι μπορούν να σημειώσουν μια μεγάλη νίκη κόντρα στους «αιώνιους» εντός έδρας, αλλά δεν παρέλειψε να σταθεί και στην... άλλοτε ομάδας του, λέγοντας ότι έχει όλα τα φόντα για να επιστρέψει φέτος στο Final 4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης,

«Δεν ήταν αδιάφορος ο Παναθηναϊκός»

«Ξέραμε ότι το να παίζεις με τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο. Εμείς αυτό που θέλαμε να δείξουμε, πρώτα στους εαυτούς και μετά στον κόσμο, ότι αξίζουμε να είμαστε σε αυτήν την θέση. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Πήγαμε το ματς σε δύο παρατάσεις και στην ουσία κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος. Δείξαμε τρομερή ενέργεια και διάθεση καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάναμε το παιχνίδι μας, αυτό που ξέρουμε και χτυπήσαμε στα ίσια τον Παναθηναϊκό» ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Βεργίνη, ο οποίος εξήγησε ότι η προσπάθεια της ομάδας του ήταν ακόμα πιο σημαντική από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έπαιξε την περισσότερη ώρα με τους βασικούς παίκτες.

«Όταν παίζει τέτοια ματς, σίγουρα παίζεις πιο ελεύθερα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν και κουρασμένος λόγω του ότι είχε τα δύο σερί ματς στην EuroLeague, αλλά είδαμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν και τόσο αδιάφορος. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο και ο κόουτς Πασκουάλ έβαλε στο ματς και τους βασικούς του παίκτες. Τόσο στο δεύτερο μισό του ματς, όσο και στις παρατάσεις. Εμείς θέλαμε να δείξουμε ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, ακόμα και τα δύσκολα.»

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα στο Λαύριο»

Ο γκαρντ της ομάδας από την Ανατολική Αττική είπε επίσης ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία και αυτό διότι «θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι εάν και εφόσον είχαμε ευστοχήσει σε ένα-δυο σουτ στην παράταση. Ήταν λίγο βιαστικά. Αν είχαν μπει, όλα θα ήταν διαφορετικά τώρα. Έτσι είναι το παιχνίδι μας. Έχουμε πολύ καλούς σουτέρ στην ομάδα και συνήθως τέτοια σουτ τα παίρνουμε. Θα μπορούσαμε να πάμε σε ολόκληρη επίθεση, αλλά όπως είπα, έτσι παίζουμε. Αυτό κάνουμε, αυτό είναι το παιχνίδι μας.»

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; «Το Λαύριο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα μεταξύ των παικτών, του προπονητικού τιμ, της διοίκησης. Και αυτό οφείλεται σε όλους που είναι μέσα στην ομάδα. Από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και φυσικά τον προπονητή που είναι τόσα χρόνια στο Λαύριο. Υπάρχει πολύ καλή χημεία απ' όλους τους παίκτες, επίσης πολύ σημαντικό και όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να παίζουν για την ομάδα και όχι για τον εαυτό τους.»

«Μπορούμε νίκη με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στο Λαύριο»

Στο Λαύριο μεγαλεπήβολους στόχους δεν βάζουν. Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να το κάνουν από εδώ και στο εξής από τη στιγμή που «κλείδωσαν» την παραμονή και εκτός απρόοπτου τα playoffs στην Basket League: «Από την αρχή της χρονιάς πάμε βήμα-βήμα. Από εδώ και στο εξής στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που έχουμε. Στο δεύτερο γύρο έχουμε δύσκολο πρόγραμμα με πολλά δύσκολα εκτός έδρας ματς και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, αρχής γενομένης από το ματς με την Κύμη το ερχόμενο Σάββατο ώστε να συνεχίσουμε την πολύ καλή πορεία μας».

Πάντως εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Λαύριο μπορεί να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη στην έδρα της απέναντι στους αιώνιους: «Στην έδρα μας είναι και λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Έχουμε καταφέρει και έχουμε συσπειρώσει όλο το Λαύριο και έρχεται στο γήπεδο. Οπότε έχουμε τον κόσμο δίπλα μας σε όλα τα ματς. Επίσης δίνουμε και το κάτι παραπάνω εντός έδρας και σίγουρα αν εξακολουθήσουμε να παίζουμε στο ίδιο επίπεδο μπορούμε να κάνουμε και μια μεγάλη νίκη απέναντι σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό.»

Όσο για την πρώην ομάδα του και την πιθανότητα να επιστρέψει στο Final 4 ύστερα από έξι χρόνια; «Πάντα είναι ιδιαίτερο για μένα όταν έρχομαι στο ΟΑΚΑ γιατί έμεινα δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Εχω πολλούς φίλους εδώ, οι περισσότεροι έχουν μείνει μέσα στην ομάδα, το τεχνικό επιτελείο και είναι ιδιαίτερο που έρχομαι εδώ. Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά στην πορεία βελτιώθηκε, στηρίζεται σε γρήγορο παιχνίδι, έχει πολύ αθλητικούς παίκτες και πιστεύω ότι αν κρατήσει απόρθητο του ΟΑΚΑ από εδώ και στο εξής και κάνει κάποια καλά ματς εκτός έδρας θα καταφέρει να πάει στο Final 4.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα