Ρίβερς στο gazzetta: «Δεν γυρίσαμε στις 3 τα ξημερώματα, έχω συμφωνήσει για την ανανέωση!»

Ρίβερς στο gazzetta: «Δεν γυρίσαμε στις 3 τα ξημερώματα, έχω συμφωνήσει για την ανανέωση!»

Γιώργος Κούβαρης
Ρίβερς στο gazzetta: «Δεν γυρίσαμε στις 3 τα ξημερώματα, έχω συμφωνήσει για την ανανέωση!»
Ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα σεζόν του Παναθηναϊκού, τα όσα έγιναν στη Μόσχα, την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Ένας από τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά την περσινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος αποτέλεσε και τον πιο σταθερό παίκτη των «πρασίνων» στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός γκαρντ μιλώντας στο gazzetta.gr στάθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το πόσο πολύ θα ήθελε να συνεχίσει από εκεί που... σταμάτησε πέρυσι τον Ιούνιο, μίλησε για το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του, ενώ έδωσε και τη δική του εξήγηση για τα όσα συνέβησαν στην Μόσχα.

Επιπλέον δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη και να πει ότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι το 7ο αστέρι στη φανέλα της ομάδας...

-Κέι Σι, ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη σεζόν ως νταμπλούχος. Τι πρέπει να περιμένουμε τη νέα αγωνιστική χρονιά από την ομάδα;

«Μεγάλος στόχος είναι το 7ο αστέρι στην EuroLeague για οποίο μιλούν όλοι. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε, αφού υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Όμως και η δική μας ομάδα είναι πάρα πολύ ικανή για να πετύχει πράγματα την φετινή σεζόν. Εάν και εφόσον κάνουμε καλά τη δουλειά μας, έχουμε όλα τα φόντα για να το πετύχουμε. Αρά λοιπόν η διάκριση στην EuroLeague είναι ο κύριος στόχος μας και παράλληλα να διατηρήσουμε τα κεκτημένα στην Ελλάδα. Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο φυσικά και στο κύπελλο.

-Παρά τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός έχει τη χημεία για να μπει και πάλι δυναμικά στη σεζόν; Όπως ακριβώς τελείωσε πέρυσι;

«Ναι το πιστεύω. Έχουμε καλή ομάδα και είναι λάθος να στεκόμαστε στις ήττες στην preaseson. Άλλωστε είναι το διάστημα που βλέπεις κάποια πράγματα, διορθώνεις, βελτιώνεσαι και προσπαθείς να φτάσεις στο επίπεδο που θέλεις. Δεν πρέπει να βλέπουμε τα αποτελέσματα. Γίνεται δουλειά παράλληλα ώστε να παρουσιαστούμε το συντομότερο δυνατόν καλύτεροι».

-Αυτό ήθελα να σε ρωτήσω. Αν και ήταν αγώνες για την preseason, ο Παναθηναϊκός είχε πέντε ήττες στα έξι τελευταία και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο, ειδικά στη Μόσχα. Με μπλακ άουτ στα τελευταία δύο λεπτά. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχεί ο Παναθηναϊκός;

«Όχι, όχι. Σε καμία περίπτωση. Είναι preseason! Σίγουρα δεν θέλεις να χάσεις επίτηδες στα φιλικά, αλλά μέσα από αυτές τις ήττες μπορείς να δεις και να διορθώσεις κάποια πράγματα. Άλλωστε ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον μετά και το Eurobasket που μεσολάβησε. Αν το δούμε όμως ρεαλιστικά ήταν μια πολλή καλή preseason. Είδαμε, πάθαμε και μάθαμε. Άλλωστε δεν παρουσιάσαμε και άσχημο πρόσωπο, ούτε χάσαμε τα ματς με διαφορές. Πήγαν όλα στο τέλος και κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Πλέον αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ετοιμαζόμαστε για τα επίσημα».

-Μετά το ματς με την Χίμκι στο «Gomelsky Cup» έγραψες ότι 'ο Σεπτέμβρης δεν ήταν ο μήνας μου'. Ο Οκτώβρης θα είναι;

«Εδώ υπήρχε μία παρεξήγηση. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε να κάνει με πολλά άλλα πράγματα, εκτός από το μπάσκετ. Πολλοί πίστεψαν ότι το έγραψα για το μπάσκετ, όμως έχει να κάνει με άλλα πράγματα εκτός από μπάσκετ. Ίσως να αφορούσαν λίγα το μπάσκετ, αλλά στην πλειοψηφία των όσων εννοούσα αφορούσε προσωπικά πράγματα τα οποία με απασχολούσα. Θέλω να πιστεύω ότι πέρασαν όλα και τώρα είμαι έτοιμος για να ξεκινήσω την σεζόν».

-Πόσο διαφορετικό θα είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που θα απουσιάζει ο κόσμος από τις εξέδρες του ΣΕΦ;

«Πολύ διαφορετικό! Θα μοιάζει με φιλικό παιχνίδι εκ πρώτης όψεως. Όμως εμείς πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι προκειμένου να ξεκινήσουμε με το δεξί τη σεζόν. Βέβαια δεν σου κρύβω ότι νιώθω λίγο στεναχωρημένος που δεν θα έχει κόσμο το γήπεδο. Και αυτό διότι οι οπαδοί είναι εκείνοι που κάνουν το παιχνίδι! Πες με τρελό, αλλά θα ήθελα πολύ να είχε κόσμο το συγκεκριμένο παιχνίδι και να ζούσα ξανά αυτήν την ατμόσφαιρα όπως στους τελικούς. Και ξέρεις, είναι ασυνήθιστο να παίζεις τέτοια ντέρμπι χωρίς οπαδούς. Θα είναι πολύ περίεργα».

-Θυμάμαι είχες δηλώσει στο gazzetta.gr μετά το τέλος της περσινής σεζόν ότι σου άρεσε ο «ήχος της σιωπής» ύστερα από ένα πετυχημένο τρίποντο στο ΣΕΦ. Τώρα;

«Πάντα όταν ευστοχείς σε ένα μεγάλο σουτ σου και μάλιστα σε μια τέτοια έδρα, σου αρέσει αυτό το συναίσθημα. Εκεί που όλοι ζητωκραυγάζουν, να σταματούν τα τραγούδια. Τώρα δεν θα το ζήσω αυτό και δεν θα έλεγα ότι θα μου λείψει. Όμως προσθέτει το κάτι παραπάνω στο όλο παιχνίδι. Σου δίνει μεγαλύτερη ενέργεια και ψυχολογία όταν ευστοχείς μπροστά στο κοινό της αντίπαλης ομάδας».

-Θεωρείς ότι χτίζεις την δική σου παράδοση στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Πες το όπως θέλεις! Εμένα δεν μου αρέσει να φορτώνομαι με πίεση για αυτόν τον λόγο. Εγώ απλά προσπαθώ να κάνω αυτό που ξέρω σε οποιοδήποτε παιχνίδι και αν παίζω. Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ίσως να διαβάζω καλύτερα τα παιχνίδια, είμαι εύστοχος και φαίνεται αυτή η διαφορά...»

-Το πόδι σου σε τι κατάσταση είναι; Θα είσαι έτοιμος για το ντέρμπι;

«Πονάει ακόμα, αλλά πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ίσως να μείνω ένα-δυο μέρες εκτός και στη συνέχεια πιστεύω θα είμαι εντάξει. Για το κύπελλο δεν ξέρω ακόμα αν θα παίξω, θα δείξουν οι επόμενες μέρες και από εκεί και πέρα θα είναι και στο χέρι του coach για το αν θα μπορώ να παίξω».

-Ποιες θεωρείς ότι θα είναι οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες του Παναθηναϊκού της περσινής σεζόν με τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν;

«Τα γκαρντ μας θα είναι λίγο διαφορετικά. Πέρυσι είχαμε τον Μάικ Τζέιμς ο οποίος ήταν πολύ εκρηκτικός παίκτης και τελείωνε δυναμικά τις φάσεις. Τώρα θα έχουμε καλύτερους δημιουργούς, οι οποίοι ωστόσο μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά και στο σκοράρισμα. Η δυναμική θα είναι διαφορετική και στη ρακέτα αφού δεν θα έχουμε έναν κυριαρχικό σέντερ όπως ήταν ο Μπουρούσης, αν και ο Ίαν (σ.σ. Βουγιούκας) από τη πλευρά του μπορεί να παίξει πολύ καλά τον ρόλο του. Γενικά πιστεύω ότι είμαστε πολύ δυνατοί και φέτος και έχουμε όλα τα φόντα για να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

-Πρωτάθλημα, κύπελλο, EuroLeague. Ποια θα ήταν για σένα η σειρά προτεραιότητας όσον αφορά τους στόχους της ομάδας;

«Θα σου ακουστεί τετριμμένο, αλλά όλοι το ίδιο. Ξεκινάμε με το κύπελλο, άρα πρώτα στο μυαλό μας έχουμε το κύπελλο. Μετά ακολουθεί η έναρξη του πρωταθλήματος και μετά η EuroLeague όπου θέλουμε πάρα πολύ να φτάσουμε στο Final 4».

-Αν και κάποιοι παίκτες που ήταν στην EuroLeague και έφυγαν με προορισμό το ΝΒΑ ή την Κίνα, η νέα διοργάνωση μοιάζει αρκετά ισορροπημένη. Συμφωνείς με αυτήν την άποψη;

«Ναι, φυσικά. Πλέον θα δούμε πολλές καλές ομάδες, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο για την είσοδο στα playoffs και από εκεί στο Final 4. Δεν ξέρω αν θα είναι στο σύνολό της πιο δύσκολη η φετινή EuroLeague, αλλά σίγουρα θα είναι πολλή πολλή δύσκολη!»

-Ανακοίνωση συμφωνίας για την ανανέωση του συμβολαίου σου δεν έχουμε δει ακόμα. Έχει τελειώσει το θέμα; Θα συνεχίσεις στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2021;

«Έχω συμφωνήσει, αλλά δεν έχω υπογράψει ακόμα. Οπότε τίποτε δεν είναι επίσημο μέχρι να μπει η υπογραφή μου στο συμβόλαιο και μαζί η υπογραφή του προέδρου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει συμφωνία, αλλά πρέπει να μπουν και οι υπογραφές για να μιλήσουμε με σιγουριά».

-Τελικά τι έγινε στην Μόσχα και ακολούθησε όλος αυτός ο ντόρος; Αργήσατε να επιστρέψετε εκείνο το βράδυ;

«Τίποτε δεν έγινε και πραγματικά δεν αξίζει να το συζητάμε. Πήγαμε με τα παιδιά για να φάμε έξω, κάτσαμε λίγο παραπάνω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιστρέψαμε στις 3 τα ξημερώματα. Όποιος το έβγαλε αυτό προς τα έξω είχε λάθος πληροφόρηση. Έχω αποδείξεις ότι ήμουν στο ξενοδοχείο πολύ νωρίτερα. Όμως ακόμα βρισκόμαστε στην preseason και δεν πιστεύω ότι πρέπει να ασχολούμαστε. Δεν ξεκινήσαμε τα επίσημα ματς, κάτι που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Το σημαντικό είναι η σεζόν! Δεν έχει σημασία τι έγινε και τι δεν έγινε στην Μόσχα.»

-Θα ήθελες να πεις κάτι στον κόσμο του Παναθηναϊκού; Να στείλεις ένα μήνυμα;

«Οτι θα κάνουμε τα πάντα για να τα πάμε ακόμα καλύτερα τη νέα σεζόν! Αυτό είναι το πλέον σίγουρο. Θέλουμε το ΟΑΚΑ γεμάτο όπως και πέρυσι που είχαμε το καλύτερο ρεκόρ στην EuroLeague. Όταν οι οπαδοί μας γεμίζουν το γήπεδο θα είναι πολύ πολύ δύσκολα για οποιαδήποτε ομάδα έρθει να μας αντιμετωπίσει. Το ξέρουν και το ξέρουμε».

PHOTO CREDITS: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ