Ο... Ζλάταν, η κατάρα και το παιχνίδι της μοίρας! (vids)

Ο... Ζλάταν, η κατάρα και το παιχνίδι της μοίρας! (vids)

Ο... Ζλάταν, η κατάρα και το παιχνίδι της μοίρας! (vids)

bet365

Τον είπαν επιθετικό-τέρας, τον αποκάλεσαν «Ζλάταν», η μοίρα... έπαιξε μαζί του, σκόραρε πολλά γκολ, αλλά υπέστη και «ξηρασία». Αυτή είναι η ζωή του Ντιεμερσί Μποκανί!

«Είναι ένα... τέρας. Ενας τεράστιος επιθετικός που επιτίθεται σαν αρκούδα» τόνιζε πριν ένα χρόνο ο Αλεξ Νιλ βλέποντας τον να δίνει τις μάχες του απέναντι στην Τσέλσι και να πετυχαίνει διαδοχικά γκολ στην Premier League! Μπορεί ο Κονγκολέζος να μην έκανε θεαματική χρονιά με τα «Καναρίνια» την περσινή σεζόν, ωστόσο πέτυχε επτά γκολ σε 15 ματς. Μάλιστα, σκόραρε γκολ σε όσα ματς ξεκίνησε βασικός. Εντυπωσιακό ρεκόρ, αν σκεφθεί κανείς πως η Αστον Βίλα και η Γουέστ Μπρομ ήταν μόλις οι δυο ομάδες που πέτυχαν λιγότερα τέρματα από τη Νόριτς! Σε αυτή την προβληματική ομάδα που τελικώς υποβιβάστηκε, ο Κονγκολέζος ήταν ο πρώτος της σκόρερ!

Γρήγορο Στοίχημα στις Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Αν κοιτάξετε τα στατιστικά σε όλη την καριέρα του Μποκανί, θα δούμε ότι ο 31χρονος σκόραρε όπου κι αν έπαιξε! Το ρεκόρ σε συλλογικό επίπεδο ανέρχεται σε 184 γκολ σε 362 ματς που συμειώθηκαν σε Κονγκό, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία και Αγγλία! Με 18 τέρματα σε 36 ματς για την Εθνική του σε μια δεκαετία τον έφερε και στην κορυφή της σχετικής λίστας! Μπορεί ο Μποκανί να μην κατάφερε να σώσει τη Νόριτς, ωστόσο η επιβράβευση για τον ίδιο ήρθε όταν το twitter πλημμύρισε με μηνύματα οργής για τη διοίκηση που δεν κατάφερε να τον κρατήσει! «Ο Μποκανί ήρθε να μας σώσει» τόνιζε ο Μάικ Φίλαν όταν αποκτήθηκε από τη Χαλ, ωστόσο η ατυχία με τους τραυματισμούς και η έλλειψη δημιουργικών χαφ έκαναν το έργο του Κονγκολέζου πολύ δύσκολο.

Συμμετοχή σε μόλις 12 παιχνίδια και δυο ασίστ ο απολογισμός σε μια χρονιά που θέλει να ξεχάσει πολύ γρήγορα. Αν όμως έπαιζε στην Championship, μπορούσαν τα πάντα να είναι διαφορετικά! «Κοιτάξαμε 300 επιθετικούς, κοιτάξαμε και τον Μποκανί, αυτός μας καλύπτει...» φώναζε ο Νιλ, αλλά η διοίκηση της Νόριτς δεν τον άκουσε!

Η κατάρα και ο... Ζλάταν!
Ο Κονγκολέζος έρχεται στην Ελλάδα για να σπάσει την... κατάρα, αφού δεν έχει σκοράρει τις τελευταίες 403 ημέρες! Ναι, την τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν στις 8 Οκτωβρίου του 2016, όταν με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα σκόραρε δυο φορές κόντρα στη Λιβύη (4-0). Είναι ο πρώτος σκόρερ του Κονγκό, τα έχει σπάσει... αρκετές φορές, έχει τιμωρηθεί, αλλά γνώρισε και την αποθέωση! Ο Κλοντ Λε Ρουά τον πίστεψε όσο κανείς άλλος στην καριέρα του, ήταν αυτός που τον έφερε ξανά στην Εθνική! «Προπόνησα πολλούς επιθετικούς στην καριέρα μου, όπως τον Γουεά. Ο Μποκανί είναι ένας από αυτούς. Δεν θα ξεχάσω το γκολ του στο Azteca στην Πόλη του Μεξικού μπροστά σε 100.000 οπαδούς. Ο Μποκανί είχε το ίδιο προφίλ με τον Ζλάταν, δεν θα αλλάξω τη γνώμη μου» είχε τονίσει ο Γάλλος!

Εχει σκοράρει κόντρα στους αιώνιους!
Ο Κογκολέζος φορ είναι γνωστός τόσο στους "ερυθρόλευκους" όσο και στους πράσινους και φυσικά δεν αναφερόμαστε στα σενάρια που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια! Ο Μποκανί είχε σκοράρει στο 2-0 της Σταντάρ Λιέγης σε παιχνίδι των ομίλων του Champions League κόντρα στους Πειραιώτες. Ο Κονγκολέζος έχει πετύχει γκολ, με εξαιρετική ενέργεια, και κόντρα στον Παναθηναϊκό, στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Europa League!

Το παιχνίδι της μοίρας...
Η μοίρα του έπαιξε πολλά παιχνίδια, καλά, αλλά και άσχημα. Μπορεί η καριέρα του να εκτοξεύθηκε, μπορεί από τα συμβόλαιά του να έβγαλε αρκετά εκατομμύρια, ωστόσο το 2011 έμελλε να ζήσει το πιο τραγικό γεγονός στη ζωή του. Ο Ντιεμερσί ενώ βρισκόταν σε προπόνηση της Αντερλεχτ, ειδοποιήθηκε πως ο γιός του, ηλικίας πέντε μηνών έχασε τη ζωή του από ανακοπή. Η πίστη του στον Θεό τον κράτησε όρθιο και τον Μάρτη του 2016 η μοίρα του χάρισε τη ζωή. Ο Κονγκολέζος βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για να πετάξει για την πατρίδα του. Πριν εισέλθει, η γυναίκα του τον σταμάτησε «Ναι, γίνονται θαύματα. Ημασταν στο πεζοδρόμιο, έξω από το αεροδρόμιο. Ηθελα να μπω, αλλά η γυναίκα μου, μου είπε να περιμένω την κοπέλα του ξαδέρφου μου. Ακούστηκαν εκρήξεις κι έτρεξα προς τη γυναίκα μου. Σωθήκαμε...».

Η κουτουλιά και τα... νεύρα!

Τον χαρακτηρίζουν παίκτη ψυχολογίας, ομαδικός και ζεστός στα αποδυτήρια! Εμαθε την αγγλική γλώσσα στο Κάροου Ρόουντ, αφού ήθελε να συμμετέχει στα αστεία. Ηταν χαμογελαστός, ακόμα κι αν δεν ήξερε τι συμβαίνει... Ο Νιλ, ο Φίλαν, ο Μπόλονι, ο Λε Ρουά τον αποθέωσαν, ωστόσο ο Κονγκολέζος είχε και τις κακές του στιγμές! Οταν τα πράγματα... στράβωναν, όταν δεν τον υπολόγιζαν για το βασικό σχήμα ο Μποκανί αντιδρούσε! Τσακώθηκε με τον Ρομπέρτ Νουζαρέ, όταν έμαθε πως δεν θα ξεκινήσει βασικός, το ίδιο συνέβη και με τον Ρεμπρόφ στη Ντιναμό Κιέβου, ενώ στη Χαλ είχε τις κακές του στιγμές. Μια από αυτές, ήταν η... κουτουλιά στον Λασκελές της Νιούκαστλ για το League Cup, όπου αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα