Ρεμί Γκαρντ: Έμαθε από τον Βενγκέρ και... πορεύεται

Κώστας Ζάλιαρης
Ρεμί Γκαρντ: Έμαθε από τον Βενγκέρ και... πορεύεται

bet365

Το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Ρεμί Γκαρντ, τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει από τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός στον πάγκο του.

Πρόκειται για έναν προπονητή που ακόμα, στα 51 του χρόνια, δεν έχει γευτεί πολλά πράγματα στο χώρο της προπονητικής και γι' αυτό ακόμα παραμένει ενθουσιώδης και δεν λέει «όχι» στις προκλήσεις που του παρουσιάζονται.

Μόλις δύο είναι οι ομάδες στις οποίες έχει προσπαθήσει να επιδείξει έργο, στη μια εξ αυτών απέτυχε παταγωδώς για πολλούς λόγους, τονίζοντας όμως ότι πήρε τα μαθήματά του και αυτό δεν θα τον αποτρέψει να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Αγγλία και το ποδόσφαιρο της χώρας για να δουλέψει εφόσον του δοθεί η ευκαιρία.

Λιγκ 1, Νις – Παρί Σ.Ζ., ώρα 22:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Η συνεργασία του με τον Αρσέν Βενγκέρ από τον καιρό που βρέθηκε ως ποδοσφαιριστής στην Άρσεναλ, στην προχωρημένη ηλικία των 30 ετών, λένε ότι του έκανε τρομερό καλό και ότι τον προετοίμασε για την επόμενη καριέρα του, αυτή του τεχνικού.

Φτάνοντας στους «κανονιέρηδες» το 1996, δουλεύοντας με τον Αλσατό νυν κόουτς του συλλόγου, μπορεί οι μόλις 43 συμμετοχές του στα τρία χρόνια παρουσίας στο «Χάιμπουρι» να μην λένε απολύτως τίποτα ως αριθμός, ωστόσο, εκείνος φρόντισε να πάρει όσα περισσότερα μπορούσε από τις ημέρες που βρέθηκε κοντά στον Βενγκέρ και τις εμπειρίες που του πρόσφερε το αγγλικό ποδόσφαιρο.

«Ήταν σε τέτοια ηλικία και είχε τέτοιο μυαλό που όλοι τον αντιλαμβανόμασταν ως έναν τύπου... παίκτη – προπονητή. Ακόμα κι αν ασφαλώς δεν ήταν κομμάτι του τεχνικού επιτελείου, εκείνος συμπεριφερόταν έτσι και είχε ιδέες που ξεπερνούσαν το κομμάτι της απλής εκτέλεσης των οδηγιών που λάμβαναν οι ποδοσφαιριστές» είχε αναφέρει για εκείνον ο άλλοτε άσος της Άρσεναλ, Άντριαν Κλαρκ.

Όταν βρέθηκε στον πάγκο της Λιόν, το 2003, είχε στο ρόστερ της ομάδας ποδοσφαιριστές όπως ήταν οι Γιορίς, Λόβρεν, Γκουρκίφ, Λισάντρο Λόπες και Μπαφετιμπί Γκομίς. Προσπάθησε να φτιάξει ένα σύνολο που θα έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο και παρά το γεγονός πως υπήρξαν κι εκείνες οι περίοδοι κατά τις οποίες οι «λιονέ» έμοιαζαν με ομάδα που αγαπούσε τις αντεπιθέσεις, πάντοτε στόχος ήταν η μεταφορά της μπάλας στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και το passing game που χαρακτήριζε την Άρσεναλ του Βενγκέρ.

Έπειτα από τρία χρόνια κατά τα οποία υπηρέτησε από το πόστο του πρώτου προπονητή τη Λιόν και έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο, το 2012, αποχώρησε το 2014 για να κάνει ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο, μέχρι να βρεθεί τελικά στον πάγκο της Άστον Βίλα, στη σεζόν 2015-2016.

Πριν από λίγο καιρό απέρριψε πρόταση που δέχθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας ώστε ν' αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην FFF. Δεν ήθελε ν' απομακρυνθεί από τον χώρο της προπονητικής κι έτσι αρνήθηκε, συνεχίζοντας την αναζήτηση της επόμενης ομάδας που θα του εμπιστευόταν το «τιμόνι» της, έπειτα από το πέρασμά του από την Άστον Βίλα.

Έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας χρόνος, από την ημέρα που απομακρύνθηκε από τον πάγκο των «χωριατών», όπου στις 147 ημέρες θητείας του, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και τα αρνητικά αποτελέσματα έκαναν τον κόσμο να του γυρίσει την πλάτη από τη στιγμή που σε 23 παιχνίδια είχε μόλις τρεις νίκες, εφτά ισοπαλίες και 13 ήττες. Μάλιστα, σημείωσε το μικρότερο ποσοστό νικών (10%) στην ιστορία των μόνιμων προπονητών που έχουν βρεθεί στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου των Μίντλαντς...

Βέβαια, εν μέσω και εν είχε τη στήριξη που θα ήθελε ούτε εισακούστηκαν οι εισηγήσεις του για ενίσχυση του ρόστερ, τον Ιανουάριο του 2016, ενώ και οι ποδοσφαιριστές του από κάποιο σημείο και μετά έπαψαν να τον πιστεύουν και στ' αποδυτήρια μεγάλωνε η έλλειψη πειθαρχίας, μέχρι να έρθει ο υποβιβασμός της ομάδας στην Τσάμπιονσιπ.

Στον Ολυμπιακό, εφόσον τελικά αναλάβει, ο Γκαρντ θα ξαναβρεί έναν ποδοσφαιριστή με τον οποίο... πορεύονται μαζί.

Ο λόγος, για τον Αλί Σισοκό. Συνεργάστηκαν στη Λιόν, έκαναν το ίδιο στην Άστον Βίλα με τον Γάλλο μπακ να παίζει σε κάθε παιχνίδι και πλέον, ίσως να το επαναλάβουν στον Πειραιά. Ο Σισοκό είναι δανεικός στους «ερυθρόλευκους», ναι μεν δεν έχει ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, όμως τα πάντα μπορεί ν' αλλάξουν για το μέλλον του στον ελληνικό σύλλογο αν ο Ρεμί Γκαρντ αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα