Happy Birthday «Big game James»! (pics & vids)

Happy Birthday «Big game James»! (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Happy Birthday «Big game James»! (pics & vids)

bet365

O Τζέιμς Ουόρθι ήταν από τους πρωταγωνιστές στο «showtime» των Λέικερς την δεκαετία του '80 και με αφορμή τα 56α του γενέθλια, το gazzetta.gr θυμάται τις καλύτερες στιγμές του.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και φοίτησε στη Βόρεια Καρολίνα. Παρόλα αυτά, η ευγενική φυσιογνωμία του, συνδέθηκε με την μεγάλη ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι τον επέλεξαν στην κορυφή του draft το 1982 (σ.σ. αφήνοντας στους Ατλάντα Χοκς τον Ντομινίκ Ουίλκινς!) και έμελλε να γίνει μόνιμος κάτοικος στην «πόλη των αγγέλων» για την υπόλοιπη ζωή του!

Ο Τζέιμς Ουόρθι, πιο γνωστός και ως «Big Game James» ήταν από τα βασικά στελέχη του «showtime» των Λέικερς (μαζί με Τζαμπάρ, Μάτζικ, Σκοτ), ως το βασικό τριάρι της ομάδας. Σήμα κατατεθέν του τα γυαλιά που φορούσε σε όλα τα ματς, ενώ το μεγάλο «μπαμ» το έκανε στους τελικούς του 1985 κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς όταν και μέτρησε 23,5 πόντους κατά μέσο όρο.

Εκείνη τη σεζόν κατέκτησε και το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του με τους «Λιμνάνθρωπους» ενώ ακολούθησαν άλλα δύο το 1987 και το 1988. Ο Τζέιμς Ουόρθι είχε αναδειχθεί και MVP των τελικών το 1988, ενώ έχει πάρει μέρος και σε επτά All Star Games. Ομάδα δεν άλλαξε ποτέ! Επί 12 συναπτά έτη (1982-1994) έμεινε... πιστός στους Λέικερς έχοντας 926 ματς στην κανονική περίοδο με 17,6 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο και άλλα 143 παιχνίδια στα Playoffs με 21,1 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ.

Το 1983 είχε αναδειχθεί και καλύτερος rookie της χρονιάς, ενώ έχει συμπεριληφθεί στους 50 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Επιπλέον η φανέλα με το νούμερο «42» έχει αποσυρθεί από τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο ίδιος ήθελε το αγαπημένο του «52» που είχε και στο Νορθ Καρολάινα, αλλά τη σεζόν 1982-83 το φορούσε ο Τζαμάλ Ουίλκς.

Από πέρυσι αποτελεί ασίσταντ κόουτς στους αγαπημένους του Λέικερς.

Happy birthday «Big Game James»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα