Παναγιώτης Ρέτσος: Από τη Νότιο Αφρική... ο πιο νέος αρχηγός του Ολυμπιακού!

Παναγιώτης Ρέτσος: Από τη Νότιο Αφρική... ο πιο νέος αρχηγός του Ολυμπιακού!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Παναγιώτης Ρέτσος: Από τη Νότιο Αφρική... ο πιο νέος αρχηγός του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Παναγιώτης Ρέτσος είναι ο νεαρότερος παίκτης που φόρεσε το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr στέκεται στο ερυθρόλευκο πεπρωμένο του, που και να ήθελε δεν θα μπορούσε να αποφύγει!

8/2 του 2017, το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού, αυτό που το έχουν φορέσει τόσα και τόσα αστέρια τοποθετείται στο αριστερό μπράτσο του Παναγιώτη Ρέτσου. Ένα παιδί που σε ηλικία 18 ετών, 5 μηνών και 20 ημερών έγινε ο νεότερος αρχηγός όχι μόνο των πρωταθλητών Ελλάδας αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος, σπάζοντας το ρεκόρ του Βαγγέλη Βλάχου.

Αυτό το παιδί τα ζει.. όλα φέτος στο Λιμάνι. Μα πάνω απ΄όλα μετενσαρκώνει τα όνειρα της οικογένειάς του και περισσότερο αυτά του μπαμπά της φαμίλιας, του κύριου Χρήστου.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στη Νότια Αφρική στις 9 Αυγούστου του 1998. Γείτονάς του πατέρα του ήταν ο Παράσχος Αυγητίδης, η παλιά δόξα του Ολυμπιακού, που έπαιζε τερματοφύλακας στην σπουδαία ομάδα του Μπούκοβι. Σε συνδυασμό με το ότι ο πατέρας του είναι... βαμμένος Ολυμπιακός, το πεπρωμένο του Παναγιώτη είχε ήδη βαφτεί με κόκκινο χρώμα.

Μόλις συμπληρώθηκε ο πρώτος χρόνος ζωής του ήρθε στην Ελλάδα, μαζί με τα άλλα του τρία αδέρφια. Ο άλλος του αδερφός, Δημήτρης (στόπερ) παίζει κι αυτός στον Ολυμπιακό (Κ13), ενώ ο μεγαλύτερος της οικογένειας αγωνίζεται στην Θύελλα Αγ. Δημητρίου, εκεί δηλαδή που ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα κι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Η δική του μοίρα όμως έμελλε να αλλάξει τη ζωή του μια για πάντα πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν ο τότε υπεύθυνος ακαδημιών των «ερυθρόλευκων» Μπάμπης Ζελενίτσας έβαλε την... υπογραφή του στη μετακίνησή του στις Ακαδημίες του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα ταξίδι από τα κλιμάκια στην κορυφή, όντας πριν λίγα βράδια αρχηγός της ομάδας που υποστηρίζει όλη η οικογένεια. Αρχηγός του Όσκαρ Καρντόσο, ενός παίκτη που μπορεί να μην έχει πετύχει τα τέρματα που περίμενε ο κόσμος αλλά είναι περιττό να αναφέρουμε το πόσο σπουδαίο όνομα είναι ο Παραγουανός για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μιλάμε, εξάλλου, για έναν παίκτη που αμείβεται με 2.000.000 τον χρόνο!

Τοπολιάτης, Πάβλοβιτς, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος... Βούζας. Ο Παναγιώτης Ρέτσος πέρασε από τα χέρια αρκετών προπονητών στις ερυθρόλευκες ακαδημίες και απ' όλους είχε κάτι να πάρει και φυσικά ακόμη κάτι περισσότερο να δώσει.

Κομβικό σημείο για τον Παναγιώτη ήταν τη σεζόν 2014-2015, όταν ο Βούζας τον πήρε από την Κ17 στην Κ20 και τον έβαλε να παίξει στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ (7/2/2015), σ΄ ένα ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Βέργου. Εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα τόσο με την Κ17 όσο και με την Κ20, ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίζεται στο Youth League, παίζοντας ως αμυντικό χαφ κόντρα στην Άρσεναλ στο Ρέντη.

Στη θέση που φέρεται να τον προορίζει ο Μπέντο, αγωνίστηκε αρκετές φορές όντας παίκτης των ακαδημιών (κυρίως έπαιζε στόπερ), θέση την οποία ξέρει και σιγά-σιγά μπορεί να αποδειχθεί «λίρα 100» για τον Πορτογάλο, που κάνει ουκ ολίγα πειράματα.

Η φετινή προετοιμασία στο Λάνγκερφελντ, ήταν η συνέχεια μιας συνεχούς ανιούσας πορείας. Το φιλικό με τη Γανδή έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα και σιγά-σιγά ο Ρέτσος έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Είτε ως αριστερό μπακ, είτε ως στόπερ, είτε ως αμυντικό χαφ. Πολλοί πίστευαν ότι με τη μεταγραφή του Σισοκό, ο Ρέτσος θα είναι στον πάγκο. Γι αυτόν, όμως, υπάρχει μια θέση στην 11άδα. Δεν είναι τυχαίο ότι μετρά μέχρι στιγμής 20 ματς (11 Super League, 5 Κύπελλο, 3 Europa League, 1 προκριματικά Europa League).

Ο ίδιος, πάντως, φαίνεται ότι έχει την όρεξη και το μυαλό - πάνω απ' όλα - για να εξελιχθεί. Όσοι τον ξέρουν και κυρίως όσοι συναναστρέφονται μαζί του καθημερινά στο Ρέντη κάνουν λόγο για ένα παιδί χαμηλών τόνων, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το... ποδόσφαιρο κι η η καθημερινή δουλειά. Δεν είναι από εκείνους που θα δείτε να συχνάζουν σε καφετέριες, δεν είναι από εκείνους που θα τους μιλήσεις και θα σου γυρίσουν την πλάτη.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος ήρθε, έμεινε και θα μείνει. Καλώς ήρθες, λοιπόν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα