Τα... 0 του Ματ Λοτζέσκι!

Αντωνία Σπανού
Τα... 0 του Ματ Λοτζέσκι!
Ο Ματ Λοτζέσκι, στην ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ, έμεινε στους 0 πόντους και αυτό συμβαίνει μόλις 3η φορά στην καριέρα του στον Ολυμπιακό. Το gazzetta.gr σας θυμίζει, τι έχει κάνει μέχρι σήμερα στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ για την 5η αγωνιστική της Euroleague και σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, όπου γνώρισε τελικά την ήττα με 75- 81.

Στοιχείο που ίσως κάνει την διαφορά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι ότι ο Ματ Λοτζέσκι, ένας παίκτης που κουβαλάει επιθετικά τον Ολυμπιακό έμεινε στο 0.

Ο Λοτζέσκι με μέσο όρο σχεδόν τους 10 πόντους στα 5 φετινά παιχνίδια της ομάδας του, είναι φανερό ότι είναι ο παίκτης που προσφέρει με συνέπεια στην επίθεση.

Τα νούμερα του, ειδικά στα σουτ 3 πόντων είναι εντυπωσιακά και συμπαίκτες αλλά και αντίπαλοι γνωρίζουν ότι όταν φτάσει η μπάλα στα χέρια του Ματ είναι πάντα έτοιμος να σκοράρει.

Κάτι το οποίο απείχε πολύ απ' ότι είδαμε χθες στο παρκέ του ΣΕΦ.

Ο Λοτζέσκι ήταν εκτός παιχνιδιού, ενώ τα σουτ που επιχείρησε βρήκαν σίδερο.

Ο Βέλγος φόργουορντ έμεινε στο παρκέ για 20 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και είχε 0/3 τρίποντα χωρίς να πάρει προσπάθεια 2 πόντων ή να εκτελέσει βολές.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να τον βάλει ποτέ στο χθεσινό παιχνίδι και ο Λοτζέσκι βρέθηκε σε μια θέση που σπανιότατα βρίσκεται.

Το βράδυ η στατιστική του να λέει 0 στην συνεισφορά του.

Μάλιστα είναι τόσο σπάνιο που σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή του καριέρα με την φανέλα του Ολυμπιακού έχει συμβεί άλλες 2 φορές όλες και όλες.

Μέχρι σήμερα (4/11) ο παίκτης των ερυθρολεύκων μετρούσε 14 πόντους κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα της Euroleague, 14 κόντρα στην Εφές, 10 κόντρα στην Αρμάνι και 9 κόντρα στην Μπασκόνια.

Το μηδέν της χθεσινής προσπάθειας φαντάζει εξαιρετικά περίεργο για την καριέρα του του Λοτζέσκι στον Ολυμπιακό.

Την πρώτη χρονιά του Ματ στο «Λιμάνι», την σεζόν 2013/14, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs με τον Λοτζέσκι να μην έχει ούτε μια «άσφαιρη» νύχτα.

Έκλεισε γεμάτα την σεζόν με 11,1 πόντους κατά μέσο όρο και 43% στα τρίποντα.

Η επόμενη σεζόν βρήκε τον Ματ Λοτζέσκι να έχει γεμάτες και πολλές συμμετοχές με την φανέλα του Ολυμπιακού στην Euroleague.

Η σεζόν 2014/15 είναι εκείνη που ο «ερυθρόλευκος» παίκτης τέλειωσε 2 παιχνίδια χωρίς να έχει βρει στόχο.

Το ένα είναι στο TOP 16 της διοργάνωσης κόντρα σε Φενέρ, όπου ο Λοτζέσκι ήταν σε κακή ημέρα και παρόλο που έμεινε στο παρκέ για 17 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα είχε 0/1 δίποντο και 0/2 τρίποντα και δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του.

Το δεύτερο παιχνίδι που ο Ματ είχε μείνει άποντος ήταν το 5ο ματς κόντρα στην Μπaρτσελόνα, όπου ο Γιώργος Πρίντεζης έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final 4, σε μια τεράστια νίκη του Ολυμπιακού.

Συνολικά ο Βέλγος φόργουορντ έκλεισε την ευρωπαϊκή σεζόν με 9, 5 πόντους και το εντυπωσιακό 43,2% στα τρίποντα, παρόλο τις δύο βραδιές χωρίς σκορ.

Την περσινή σεζόν και συγκεκριμένα την σεζόν 2015/16, ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν κατάφερεί να περάσει στα playoffs της Euroleague, αλλά ο Λοτζέσκι σκόραρε σε κάθε παιχνίδι που κλήθηκε να βοηθήσει.

Έκλεισε την χρονιά με 10,1 πόντους κατά μέσο όρο και το σταθερότατο 45% στα σουτ τριών πόντων, όντας και πάλι ιδιαίτερα σημαντικός για την ομάδα του.

Η χρονιά φέτος ξεκίνησε πάλι με τον Λοτζέσκι να προσφέρει σταθερά και να μετρά μέχρι τώρα μέσο όρο 9.4 πόντους με 47,4% στα τρίποντα και να δείχνει, με την χθεσινή αφλογιστία πόσο σημαντικός είναι για την επίθεση του Ολυμπιακού.