Οι 4+1 λόγοι που θα πετύχει ο Γιάνκοβιτς στον Αρη

Οι 4+1 λόγοι που θα πετύχει ο Γιάνκοβιτς στον Αρη

Gazzetta team
Οι 4+1 λόγοι που θα πετύχει ο Γιάνκοβιτς στον Αρη

bet365

Ο Έλληνας φόργουορντ επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Άρη και το gazzetta.gr στέκεται στα σημεία που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους Θεσσαλονικείς

Καλύτερα δεν... γίνεται για τον Άρη με την προσθήκη του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ένας παίκτης σε εξαιρετική ηλικία (26 ετών), Έλληνας, ο οποίος έχει εμπειρία, παραστάσεις στην EuroLeague, ενώ είναι και άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Το timing ήταν εξαιρετικό για τη μεταγραφή (έστω και με μορφή δανεισμού από τη Βαλένθια) του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου αφού έρχεται για να καλύψει «τρύπες» στο ρόστερ του Αρη.

Πολλώ δε μάλλον μετά τον τραυματισμό του Σανικίτζε. Αν και αποκτήθηκε ο Ντραγκίσεβιτς προκειμένου να καλύψει το -έτσι και αλλιώς- δυσαναπλήρωτο «κενό» του, η παρουσία του Γιάνκοβιτς δίνει μια επιπλέον λύση στον Δημήτρη Πρίφτη και μια... παραπάνω σιγουριά ενόψει της συνέχειας. Και σίγουρα μπορεί να προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεται και θέλει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Γιατί;

1) Πρώτα από όλα έχει τεράστιο κίνητρο. Αφενός το περασμένο καλοκαίρι δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και αφετέρου δεν υπολογιζόταν από τη Βαλένθια με αποτέλεσμα να θέλει να παίξει και να... αποδείξει. Και ο Άρης έδειξε εμπράκτως ότι τον ήθελε στο ρόστερ του!

2) Ο Δημήτρης Πρίφτης τον γνωρίζει καλά. Τόσο από την κοινή θητεία τους στην Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνα, όσο και στο σύντομο πέρασμα που είχε στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη του έδωσαν χρόνο συμμετοχής και ήταν από τους παίκτες-κλειδιά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014.

3) Παρά το νεαρό της ηλικίας του διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του Άρη. Γνωρίζει που πήγε και τι περιμένουν στην ομάδα από εκείνον.

4) Αποτελεί μια ποιοτική λύση, σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για μεταγραφές. Είναι ο παίκτης που θα πάρει τη μπάλα στα χέρια του στα κρίσιμα (σ.σ. κάτι που έχει δείξει και στο παρελθόν) προκειμένου να δώσει τις λύσεις και να ξεκολλάει την ομάδα του στις δύσκολες στιγμές.

5) Είναι ένα... πολυεργαλείο για κάθε προπονητή. Ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε τέσσερις θέσεις (από τον «άσο» μέχρι το «τέσσερα») και να προσφέρει εξίσου σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Είτε με το μακρινό του σουτ, είτε με το post παιχνίδι του εκμεταλλευόμενος τα «μις ματς» όταν παίζει στην περιφέρεια.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα