Προς... κυκλοφορία οι αθλητικές εφημερίδες!

Προς... κυκλοφορία οι αθλητικές εφημερίδες!

Προς... κυκλοφορία οι αθλητικές εφημερίδες!

Θεωρώντας πως η νέα 3ήμερα απεργία θα κάνει κακό στην κυκλοφορία τους, οι διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων αποφάσισαν να μην... στοιχηθούν με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ κάνοντας λόγο για διαφορετικού τύπου διεκδίκηση.

Τα βασικά επιχειρήματα που αναφέρουν για την κυκλοφορία των εφημερίδων είναι τα παρακάτω:

1)    Εκδίδοντας τα φύλλα καθημερινά (με προμετωπίδα τις θέσεις μας για το ασφαλιστικό και εσωτερικές σελίδες για το δίκιο του αγώνα μας) ενημερώνουμε καλύτερα και συστρατεύουμε το αναγνωστικό κοινό στο πλευρό μας!

2)    Το μπλοκάρισμα στην αθλητική ενημέρωση έχει ήδη καταστρατηγηθεί (καλώς ή κακώς) από το πλήθος των site, κάτι που λειτουργεί πλέον ανταγωνιστικά και εις βάρος των αθλητικών εφημερίδων…

3)    Η απεργία σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις τους επιτρέπει (εκ της φύσεως αυτών των Μέσων) να έχουν τα προβλεπόμενα έσοδα από διαφημίσεις που προβάλλονται κανονικά, σε αντίθεση με τις εφημερίδες που στερούνται εντελώς τέτοιων πόρων όταν δεν κυκλοφορούν, συνεπώς δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός…

4)    Οι αθλητικές εφημερίδες, σε αντίθεση με τα πολιτικά φύλλα (το κυριακάτικο των οποίων κυκλοφορεί κανονικά, καθώς πάνω του δεν υπάρχει απεργία) δεν έχουν ένα την εβδομάδα ως ναυαρχίδα. Ετσι, οι κινητοποιήσεις πολλών ημερών στερούν και το έσοδο από την τιμή πώλησης βάζοντας άμεσα σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας…».

Να τονιστεί πως το  Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ θα συνεδριάσει το πρωί της Κυριακής για να δει αν θα επιτρέψει την έκδοση των αθλητικών εφημερίδων.

Best of internet