Σε νέα εποχή η ΕΟΕ

Σε νέα εποχή η ΕΟΕ

Στον «αέρα» είναι εδώ και μερικές ημέρες η νέα ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πλήρως ανανεωμένη και με πολλές νέες προτάσεις.

Σε νέα εποχή η ΕΟΕ

Εκτός από τα νέα και τις πληροφορίες της ΕΟΕ, περιλαμβάνει πολλά στοιχεία για την ελληνική Ολυμπιακή ιστορία, τους Ολυμπιονίκες και την παρουσία της χώρας μας στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι το έργο «Διαδικτυακή Πύλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με Θέμα τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες», το οποίο υλοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». 

Ο αριθμός των εγγράφων που ψηφιοποιήθηκαν, τεκμηριώθηκαν και τοποθετήθηκαν στο ψηφιακό φτάνει τα 40.000 έγγραφα. Ανάμεσά τους, αποφάσεις της Ολομέλειας, χειρόγραφες επιστολές εξεχουσών προσωπικοτήτων του Ολυμπιακού κινήματος, (π.χ. Pierre De Coubertin) αποκόμματα εφημερίδων κλπ τα οποία σήμερα διατίθενται στους ερευνητές, στους λάτρεις της Ολυμπιακής Ιδέας και των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων εύκολα, γρήγορα και άμεσα διασφαλίζοντας τη διάσωση του υλικού αυτού από τη φθορά του χρόνου.

Στο υλικό που ψηφιοποιήθηκε και τεκμηριώθηκε περιλαμβάνονται επίσης  βιβλία, χειρόγραφα, αφίσες, προγράμματα αγώνων, δοκίμια, φιλοτελικό υλικό από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, πίνακες ζωγραφικής καθώς και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις αντικειμένων υψηλής πολιτισμικής αξίας.

Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης, ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στο μνημείο Pierre De Coubertin, το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, το νέο και παλαιό αρχαιολογικό μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία, το αρχαίο στάδιο και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, τον Κρόνιο Λόφο κ.α.

Έτσι, με σημείο εισόδου τη νέα διαδικτυακή πύλη της Ε.Ο.Ε. ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει:

Eικονική περιήγηση μήκους 7 χλμ. με σφαιρικά πανοράματα (360οx360ο) ανά 10 μ. στην Αρχαία Ολυμπία.

Δεκάδες πανοραμικές φωτογραφίες 360οx360ο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών.

Τρισδιάστατες (3D) αναπαραστάσεις περίπου 350 αντικειμένων.

Δεκάδες πίνακες ζωγραφικής και λιθογραφίες.

Περισσότερα από 700 τεμάχια φιλοτελικού υλικού.

Βίντεο με αφήγηση στα αγγλικά και στα ελληνικά για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πάνω από 11.200 φωτογραφίες με τη σχετική τεκμηρίωση.

Περίπου 40.000 έγγραφα πλήρως τεκμηριωμένα.

 

Η διαδικτυακή διεύθυνση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παραμένει η ίδια, δηλαδή www.hoc.gr.

 

Best of internet