Απολύθηκε από τον ΟΤΕ TV ο Σπυρόπουλος

Gazzetta team
Απολύθηκε από τον ΟΤΕ TV ο Σπυρόπουλος

bet365

Με μια φαινομενικά αιφνιδιαστική κίνηση ο OTE TV αποφάσισε να ανακοινώσει σήμερα (11/9) στον Αλέξη Σπυρόπουλο την διακοπή της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η στιγμή της ανακοίνωσης, που ήρθε μετά από κείμενο του δημοσιογράφου με σαφή υπονοούμενα σε βάρος του Ολυμπιακού, έχει προκαλέσει πολλή συζήτηση, κυρίως λόγω της εκδοχής που δίνει το site στο οποίο εργάζεται ο δημοσιογράφος περί των λόγων που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του.

Ο ΠΣΑΤ τοποθετήθηκε επί της απόλυσης Σπυρόπουλου, τονίζοντας με ανακοίνωσή του: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αναίτια απόλυση του Αλέξη Σπυρόπουλου από τον ΟΤΕ TV.

Ο ΠΣΑΤ καλεί τη διοίκηση του συνδρομητικού καναλιού αφενός να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση του περί απομάκρυνσης ενός εκ των κεντρικών σχολιαστών του και αφετέρου να την ανακαλέσει άμεσα.

Ο ΠΣΑΤ καλεί και πάλι τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Ενώσεις να παρέμβουν και συμπαρατάσσεται μαζί τους στον αγώνα κατά της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και της κατά συρροή απώλειας θέσεων εργασίας. Επιπλέον αυτού, η απόλυση του συναδέλφου, συνέβη σε ένα από τα ΜΜΕ που δεν μας είχαν συνηθίσει σε συμπεριφορές αντίθετες προς την ελευθεροτυπία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά δυστυχώς συνέβη και αυτό».

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Ολυμπιακός είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για περιγραφή του Σπυρόπουλου σε αγώνα Κυπέλλου με τον Φωστήρα, ενώ ήταν ενοχλημένος από την επιλογή του να εργαστεί στον ΣΠΟΡ FM του Γιάννη Αλαφούζου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιλογή της διοίκησης του OTE TV βασίζεται στην αρχή της ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να τηρούν ίσες αποστάσεις από όλες τις ομάδες, ώστε να παραμείνει ο OTE TV συνεπής σε αυτή την στάση που τηρεί από τον πρώτο καιρό που άρχισε να προβάλλει αγώνες ελληνικών ομάδων.

Η διοίκηση του OTE TV δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως επί τις διακοπής της συνεργασίας με τον Αλέξη Σπυρόπουλο, αλλά οι λόγοι της εξηγήθηκαν στον καταξιωμένο δημοσιογράφο στη συνάντηση που είχε με στελέχη της. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος δεν έχει μέχρι στιγμής τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος.

 

Τελευταία Νέα