Η… Πρωτομαγιά και οι ενστάσεις για την ΕΡΤ

Η… Πρωτομαγιά και οι ενστάσεις για την ΕΡΤ

bet365

Πότε θα ξεκινήσει η νέα ΕΡΤ που οραματίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πότε θα επανέλθει το λογότυπο και οι ενστάσεις για το νομοσχέδιο.
Η Παρασκευή, 1η Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη της νέας ΕΡΤ σύμφωνα με το οργανόγραμμα της κυβέρνησης ενώ το σήμα με το λογότυπο της ΕΡΤ θα επανέλθει ως το τέλος του Απριλίου. Ως τότε βεβαίως υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει καθώς πολλοί βουλευτές ζητούν διευκρινίσεις αναφορικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και πήρε σειρά για ψήφιση στη Βουλή.
Αρκετοί θεωρούν πως αποτελεί κυβερνητικό «φάουλ» την τροπολογία που καταργεί το Εποπτικό Συμβούλιο και αναθέτει τον διορισμό του διοικητικού συμβουλίου στον εκάστοτε υπουργό Επικρατείας, κάτι που μόνο με την αξιοκρατία που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδει. Κι αυτό διότι θα (δι)ορίζεται με απλή κυβερνητική πλειοψηφία ενώ κυκλοφορούσαν θεμελιωμένες προτάσεις, οι οποίες προέβλεπαν την δημιουργία ενός ανεξάρτητου από την κυβέρνηση Εποπτικού Συμβουλίου, που θα επέλεγε τη διοίκηση της ΕΡΤ.
Επίσης, δεν αναφέρεται πουθενά κάτι για ανασύσταση της ΕΤ3, με τη γενική συνέλευση εργαζομένων της να ασκεί έντονη κριτική στο νομοσχέδιο και να κάνει λόγο για ανακλητούς συντονιστές». Ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τα ΜΜΕ Νίκος Παππάς, μιλώντας στους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, διευκρίνισε πως στην τελική μορφή του νομοσχεδίου υπάρχει πληρέστερη αναφορά στις δομές της ΕΡΤ αλλά χωρίς να κατονομάζονται. Και στόχος είναι οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να ανοίξουν σταδιακά, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα σχεδιαστεί και τις τεχνικές δυνατότητες που θα υπάρχουν. Εξ ου και στο πλάνο, αν και δεν κατονομάζεται, υποτίθεται ότι αναφέρεται και το πιο δυνατό ερτζιανό «όπλο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέτει όρια στον συνδικαλισμό αναφορικά με τη στελέχωση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ: όποιος αναλάβει θέση θα πρέπει να παραιτηθεί από τη συνδικαλιστική του ιδιότητα σε μια απόφαση που προκάλεσε… μουρμούρες στο εσωτερικό της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η οποία, σε ανακοίνωσή της, δημοσιοποίησε τα σημεία όπου διαφωνεί, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη διαφημίσεων ούτε καν στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα ενώ δεν υπάρχει καμία θέση τίποτα όσους συμβασιούχους δούλευαν στην ΕΡΤ προ της 11ης Ιουνίου 2013.
Θέση στο θέμα πήρε και ο ΠΟΕΣΥ κατηγορώντας την κυβέρνηση για μη τήρηση της συμφωνίας στο θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας πως πολλά από τα κτίρια της επαρχίας που στέγαζαν τις περιφερειακές ΕΡΑ προωθούνται προς πώληση.
Hashtags - #Media_Café στο Facebook και #Media_Café στο Twitter.
 

Τελευταία Νέα