Τι ισχύει στα τηλεοπτικά του EURO 2016!

Νίκος Μποζιονέλος
Τι ισχύει στα τηλεοπτικά του EURO 2016!

bet365

Στο… κόλπο και τα συνδρομητικά κανάλια για τους 51 αγώνες της τελικής φάσης του τουρνουά της Γαλλίας.
Η Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φακέλων αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του EURO 2016, η οποία διεξάγεται στη Γαλλία και για πρώτη φορά με τη συμμετοχή 24 ομάδων.
Τον διαγωνισμό θα «τρέξει», όπως και στα προκριματικά του EURO 2016, η εταιρεία CAA Eleven και η προκήρυξη αφορά συνολικά 35 ευρωπαϊκές χώρες.
Το… νέο είναι πως δεν είναι απαραίτητο τα δικαιώματα της τελικής φάσης να καταλήξουν σε «ελεύθερο» κανάλι. Εξ ου και μπαίνουν στο κόλπο και τα συνδρομητικά (Nova και OTE στη χώρα μας). Αν όντως τα δικαιώματα καταλήξουν σε συνδρομητικό κανάλι, βάσει νομοθεσίας θα πρέπει να μεταδοθούν από «ελεύθερο» οι αγώνες της εθνικής κάθε χώρας αλλά και ο τελικός. Και μόνο.
Κάτι που προφανώς προδιαθέτει για υποβολή υποψηφιοτήτων με συνεργασίες, όπως έγινε στο περσινό Ευρωμπάσκετ και το φετινό Μουντομπάσκετ, όπου συνεργάστηκαν ΟΤΕ TV και ΑΝΤ1, ή στα προκριματικά του EURO 2016 όπου τους αγώνες της Εθνικής δείχνει και η ΝΕΡΙΤ και ο ΟΤΕ (και όλα τα άλλα ματς, ο ΟΤΕ TV).
Η διοργανώτρια Γαλλία και οι 23 εθνικές ομάδες που θα προκριθούν στα τελικά EURO 2016, θα χωριστούν σε 6 ομίλους των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες και τις τέσσερις καλύτερες τρίτες κάθε ομίλου να προκρίνονται στη φάση των «16». Με την αύξηση των ομάδων από 16 σε 24, αυξάνονται κατά πολύ και τα παιχνίδια της τελικής φάσης: από 31 σε 51. Εξ ου και το τηλεοπτικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο.
Το πρόγραμμα του «Νίκος Γκάλης Cup»
Το Σαββατοκύριακο η ΝΕΡΙΤsports (αλλά και η ΝΕΡΙΤ HD) μεταδίδει τα ματς του «Νίκος Γκάλης Cup»: το Σάββατο 20/9 στις 18:45 το Αρης – Μπάνβιτ και στις 21:00 το Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και, την Κυριακή, τις ίδιες ώρες τον μικρό και τον μεγάλο τελικό.
Επίσης η ΝΕΡΙΤsports αύριο, Παρασκευή, μεταδίδει στις 17:00 το φιλικό της Κηφισιάς με το Ρέθυμνο και το Σάββατο, επίσης στις 17:00, το φιλικό Κηφισιά – Μπάμπεργκ.
Τηλεθέαση
Περί τους 760.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν από τη ΝΕΡΙΤ χθες το Μπάγερν – Μάντσεστερ Σίτι 1-0. Η μέση τηλεθέαση ήταν στο 7,5% και το μέσο μερίδιο στο 20%. Επόμενο… ραντεβού της ΝΕΡΙΤ με το Champions League είναι με το ματς Μάλμε – Ολυμπιακός την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου.
Στα… πεταχτά
* Κοντά στο να συμφωνήσει και με τη Ναταλία Γερμανού είναι το Ε ΤV.
* «Κράξιμο» έφαγαν το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, που πήγαν για να ψηφίσουν για την ΠΟΕΣΥ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος (αμφότεροι πρώην δημοσιογράφοι).
* Με τη δική του προσωπική εβδομαδιαία εκπομπή «SPIRO(S) LIVE» επιστρέφει ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο ART TV, από Τρίτη 23/9 και κάθε Τρίτη στις 23:00.
* Την προσεχή Δευτέρα ξεκινά το «Όλα καλά» στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV με την Ιωάννα Λίλη, που φέτος θα έχει στο πλευρό της τη Σοφία Τουντούρη, το πρώην μοντέλο Μιχάλη Καντζά και την Κωνσταντίνα Κομματά.
* Το BBC με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι άγνωστοι επιτέθηκαν σε ομάδα δημοσιογράφων του οργανισμού στη νότια Ρωσία.
Video media

Ο Γιάννης Πρετεντέρης και η «Ανατροπή» ξεκινούν την 15η τηλεοπτική χρονιά τους στο Mega. Η μακροβιότερη πολιτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης μετρά ήδη 482 εκπομπές στον αέρα και, μέσα στη σεζόν, θα κλείσει τις 500.
Photomedia
Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου κάνει ντεμπούτο με τη νέα της εκπομπή «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου», το πρωί Σαββάτου έχοντας πάρει και συνέντευξη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Follow on Twitter: @nbozionelos
 

Τελευταία Νέα