Media… police 2013!

Νίκος Μποζιονέλος
Media… police 2013!

bet365

Ευτράπελα και σπάνια περιστατικά από τον μιντιακό χώρο που έλαβαν χώρα μέσα στο έτος που φεύγει.
H στήλη Media Café ξεκινά την ανασκόπηση του 2013. Αρχή με τη… μιντιακή αστυνομία που οφείλει να κάνει συλλήψεις: ρεπορτάζ που δεν ίσχυσαν, δηλώσεις για… φυλακή και άλλα καυστικά.
9 Ιανουαρίου: on air ο Δημήτρης Καμπουράκης στο πρωί του MEGA, νομίζοντας πως δεν τον ακούει κανένας, έβρισε τους καταληψίες της βίλας Αμαλία: «Αυτά τα μαλακισμένα μπήκανε μέσα τώρα» ακούστηκε να λέει.
15 Ιανουαρίου: διαψεύδονται τα σενάρια που θέλουν αφενός το MEGA να συγχωνεύεται με το STAR, αφετέρου το STAR να αλλάζει προφίλ και φυσιογνωμία. Ως γνωστόν, από το καλοκαίρι το STAR άλλαξε προφίλ και φυσιογνωμία με «στροφή» στο πολιτικό και κοινωνικό ρεπορτάζ.
20 Ιανουαρίου: «Προεδρούκο, βάλε ένα ουίσκι» γράφουν τα «Νέα» που αφορά σε διάλογο του Πάνου Καμμένου με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη το βράδυ της ψηφοφορίας για την προανακριτική στη Βουλή. Εκτοτε Καμμένος και ΔΟΛ είναι στα… μαχαίρια.
17 Ιανουαρίου: ο εκδότης του «Αδέσμευτου» Δημήτρης Ρίζος αποκαλεί, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «85χρονο ανθρωπάκο» τον Στάθη Μάρα, τον οποίο παρέσυρε με το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Ο Μάρας ήταν αντιστασιακός στην κατοχή, είχε συλληφθεί στα Δεκεμβριανά και αργότερα εξέδωσε λογοτεχνικές συλλογές…
4 Φεβρουαρίου: η αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Μες στην καλή χαρά» Μαίρη Κούσουλα και ο σκηνοθέτης Περικλής Ασπρούλιας απολύονται επειδή συζητούσαν για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου χωρίς να έχουν κλείσει το μικρόφωνο (ακούστηκε ότι τη χαρακτήρισαν «νταλικέρη»).
17 Φεβρουαρίου: γίνεται γνωστό ότι εγκρίνεται ποσό 1.000 ευρώ την ώρα ως μισθός για τον ηθοποιό Δημήτρη Πιατά, που ενέκρινε ο μουσικοσυνθέτης και γενικός διευθυντής ραδιοφωνίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, για να διαβάζει (!) από το μικρόφωνο της ΕΡΑ κείμενα του Νίκου Τσιφόρου.
9 Μαρτίου: η Μαργαρίτα Παπανδρέου λέει ότι θα μηνύσει το «Βήμα» και το «Πρώτο Θέμα» επειδή ισχυρίζονται ότι η περιβόητη Μ.Π. της Λίστας Λαγκάρντ είναι η ίδια. Εκτοτε, ούτε για μήνυση μάθαμε ούτε στις εφημερίδες υπήρξε απολογητικό ρεπορτάζ (μιας και η Μ.Π. ήταν η Μαρία Παντελή).
7 Απριλίου: η εφημερίδα «Free Sunday» δημοσίευσε (πληρωμένη, φυσικά) διαφήμιση για το deal Εθνικής-Eurobank στο 1/4 της σελίδας. Ακριβώς στην ίδια σελίδα, τη 12 ο εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κύρτσος δημοσίευσε άρθρο στο οποίο έγραφε ότι τελικά ΔΕΝ θα γίνει το deal!
2 Μαΐου: ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου διαψεύδει… εαυτόν στα «Νέα» σχετικά με το κόστος του ταξιδιού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα. Λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε γράψει ότι το ταξίδι κόστισε 200.000 ευρώ, για να διορθώσει εντέλει: «Απολογούμαι. Έσφαλα… Κατάπια αμάσητη μια πληροφορία», καταλήγοντας με περίσσευμα ειρωνείας ότι τελικά το ταξίδι κόστισε 32.333,37 ευρώ!
14 Ιουνίου: Ιδιώτης πρόλαβε να κατοχυρώσει το όνομα nerit.gr στο διαδίκτυο, ήτοι του νέου φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ (και τη ΔΤ). Μπαίνοντας στο nerit.gr, εμφανιζόταν μία σελίδα που γράφει nerit.gr is not available please try pitsaria-pou-eskise-gr, ενώ από κάτω αναμεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
11 Ιουλίου: κυκλοφορεί στα social media ότι το λογότυπο της ΕΔΤ είναι αντιγραφή του λογοτύπου της CCCP TB. Η αντιγραφή ήταν πολύ πιστή όμως για να είναι αληθινή. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι το λογότυπο της CCCP TB είναι διαφορετικό και οι εμπνευστές του troll πήραν μια συνέντευξη του Γκορμπατσόφ από το youtube και κόλλησαν πίσω το ψεύτικο σκηνικό!
7 Οκτωβρίου: οι άνθρωποι του ALPHA στο δελτίο ειδήσεων φιλοξένησαν τηλεφωνικά τη μητέρα του Παύλου Φύσσα με το βίντεο να «ντύνεται» από το τρέιλερ της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη στο MEGA!
22 Νοεμβρίου: Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Πάντως στον ΣΚΑΪ, στο πρωινό της Αννας Μπουσδούκου, μπέρδεψαν τον Σταύρο Ψυχάρη με τον Ανδρέα Ψυχάρη!
4 Δεκεμβρίου: ο Νότης Σφακιανάκης εμφανίζεται ξανά στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την εκπομπή «Ευθέως» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έξι μήνες μετά την προηγούμενη, και χρησιμοποιεί ξανά φρασεολογία και επιχειρήματα ταυτόσημα με των μελών της Χρυσής Αυγής. Έφτασε μάλιστα να συγκρίνει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.
Follow on Twitter: @nikbozo
 

Τελευταία Νέα