To φάουλ - μπανάνα του Ρομπέρτο Κάρλος!

To φάουλ - μπανάνα του Ρομπέρτο Κάρλος!

To φάουλ - μπανάνα του Ρομπέρτο Κάρλος!

bet365

Πέρασαν 19 χρόνια απ' την περίφημη εκτέλεση του Ρομπέρτο Κάρλος που έμεινε στην ιστορία και προκάλεσε μέχρι κι επιστημονικό ενδιαφέρον για την πορεία που παίρνει η μπάλα μετά το άγγιγμα του Βραζιλιάνου!

3 Ιουνίου, ένα χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας, στο τουρνουά της Γαλλίας εν έτει 1997 γινόταν «ζέσταμα» ενόψει του επόμενου καλοκαιριού. Στον αγώνα της σελεσάο με τη Γαλλία, ο Κάρλος σκόραρε μια απίθανη «μπανάνα» απ΄τα 35 μέτρα, με τη μπάλα να διαγράφει μια απίθανη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα. Ο Μπαρτέζ την είδε να ξεκινάει απ’ τη θέση της, να φτάνει δεξιά και στη συνέχεια να κλίνει προς τα μέσα, σχηματίζοντας νοητά ένα «κουτάλι» που δεν πιανόταν…

Χρόνια μετά, Γάλλοι επιστήμονες εργάστηκαν πάνω στη συγκεκριμένη εκτέλεση, συντάσσοντας έρευνα για την εκτέλεση του φάουλ και την πορεία της μπάλας!

Αυτό το φάουλ με τη φανέλα της Εθνικής έμελλε να γίνει αντικείμενο… επιστημονικών ερευνών, γι’ αυτό που τον χαρακτήρισε περισσότερο από κάθε τι άλλο στην καριέρα του: το αριστερό του πόδι!

Διαβάστε περισσότερα για τη ζωή και την καριέρα του Βραζιλιάνου αμυντικού:

Ρομπέρτο Κάρλος: Αυτό το αριστερό πόδι…

 

Τελευταία Νέα