Ο ΠΑΟΚ και η πρώτη «κηδεία» στο «Γ. Καραϊσκάκης» (pics & vid)

Ο ΠΑΟΚ και η πρώτη «κηδεία» στο «Γ. Καραϊσκάκης» (pics & vid)

bet365

Δεκατρείς μήνες χωρίς ήττα στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου είχε επιστρέψει τον Σεπτέμβριο του 2004, μετρούσε ο Ολυμπιακός μέχρι ο ΠΑΟΚ να γίνει η πρώτη ομάδα, που έφυγε με το «διπλό».

Ο «Δικέφαλος» έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα, που υποχρέωσε σε ήττα τον Ολυμπιακό μέσα στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μέχρι το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 2005, σαν σήμερα πριν από ένδεκα χρόνια, οι Πειραιώτες μετρούσαν 15 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 17 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας ηττηθεί στο νέο τους «σπίτι» μόνον σε ευρωπαϊκούς αγώνες από τη Νιουκάστλ και τη Ρόζενμποργκ.

Πάντως, αυτή την πρώτη εντός έδρας ήττα δεν την είδαν ζωντανά παρά ελάχιστοι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων», καθώς ο αγώνας είχε γίνει, λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού, κεκλεισμένων των θυρών.

Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε στο 59’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάγια Τουρέ, όμως ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Γιώργο Κωστίκο, «χτύπησε» στην αντεπίθεση και με πρωταγωνιστή τον Αιγύπτιο Σικαμπάλα, που έγινε σύνθημα στα χείλη των ΠΑΟΚτσήδων, με το περίφημο «μάθε στο Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα…»,, γύρισε το εις βάρος του σκορ και έφυγε νικητής απέναντι στον Ολυμπιακό του Τροντ Σόλιντ.

Ο Σικαμπάλα δημιουργούσε κι ο Παντελής Κωνσταντινίδης μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (66’ και 71’) «εκτέλεσε» δύο φορές τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο Σπύρος Βασιλείου από την Ηλεία ήταν ο διαιτητής (όταν ακόμη υπήρχε η κλήρωση...) του ντέρμπι. Στο τέλος εκείνης της περιόδου (2005-06) αν και μόλις 33 ετών, ο Βασιλείου βγήκε από τους πίνακες της ΚΕΔ, χωρίς να πάρει δεύτερη ευκαιρία. Ακολούθησε καριέρα στην πολιτική ως αντιδήμαρχος στον Καλλικρατικό δήμο Πηνειού και σήμερα είναι πρόεδρος στον ΣΔΠ Ηλείας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα