Το πρώτο πρωτάθλημα των Μπουλς! (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Το πρώτο πρωτάθλημα των Μπουλς! (vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν 25 χρόνια οι «Ταύροι» ξεκινούσαν να «χτίζουν» τον μύθο τους, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, 25 χρόνια μετά την πρώτη τους συμμετοχή!

Ήταν ο Τζόρνταν, ο Πίπεν, ο Γκραντ, ο Πάξον και πολλοί ακόμα σπουδαίοι παίκτες. Στους Τελικούς με τους Λέικερς είχαν να αναμετρηθούν με αντίστοιχου βεληνεκούς «τέρατα», όπως τον Μάτζικ Τζόνσον, τον Βλάντε Ντίβατς και τον Σαμ Πέρκινς. Ουόρθι και Σκοτ ήταν τραυματίες, όμως έτσι κι αλλιώς η ιστορία έπρεπε να πάρει το δρόμο της…

25 χρόνια μετά την ίδρυση τους και την πρώτη συμμετοχή στο ΝΒΑ, οι Μπουλς κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα. Θα ακολουθούσαν άλλα δυο συνεχόμενα (1992, 1993) και συνολικά άλλα 5 (1996, 1997, 1998), σε μια «μυθική» δεκαετία των ’90s για την ομάδα του Σικάγο και τον μοναδικό «Air»!

Στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς, τελευταίο στο θρυλικό «Forum» της Καλιφόρνια, πριν οι «λιμνάνθρωποι» μετακομίσουν στο «Staples Center», οι φιλοξενούμενοι Μπουλς πετύχαιναν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στη σειρά και έφταναν στο 4-1, με το οποίο σήκωναν την πρώτη τους κούπα!

Ο Μάτζικ είχε 16 πόντους, 20 ασίστ (ρεκόρ στην ιστορία των Τελικών) και 11 ριμπάουντ, όμως ο Πίπεν (32 π, 13 ρ) και ο MVP των τελικών, Τζόρνταν (30 π, 10 ασ, 4 ρ, 5 κλ, 2 τάπες), ήταν ασταμάτητοι! Το τελικό σκορ ήταν 108-101 και οι «ταύροι» έβαζαν τις βάσεις για τη «δυναστεία» τους…

Θυμηθείτε τα highlights:

 

NBA Τελευταία Νέα