ΠΑΟΚ: Σαν σήμερα το 1985 στέφθηκε πρωταθλητής στη Νέα Σμύρνη

ΠΑΟΚ: Σαν σήμερα το 1985 στέφθηκε πρωταθλητής στη Νέα Σμύρνη

ΠΑΟΚ: Σαν σήμερα το 1985 στέφθηκε πρωταθλητής στη Νέα Σμύρνη

bet365

Όπως και να το κάνουμε είναι πολλά, πάρα πολλά, τα 31 χρόνια. Ήταν Κυριακή 9 Ιουνίου 1985, σαν σήμερα, όταν ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής για τελευταία φορά. Το gazzetta.gr θυμίζει...

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε ως ένα από τα αουτσάιντερ την σεζόν 1984-85, αλλά μετά την εντυπωσιακή εκκίνησή του στο πρωτάθλημα και μένοντας για 12 αγωνιστικές αήττητος (έχασε για πρώτη φορά στις 6/1/1985 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 3-1) στην Τούμπα άρχισαν να κάνουν όνειρα, εννιά χρόνια ύστερα από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος την περίοδο 1975-΄76.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, στις 20 Ιανουαρίου 1985, θεωρήθηκε από πολλούς, και για άγνωστο λόγο μέχρι σήμερα, σταθμός και σημάδι τίτλου για τον διψασμένο ΠΑΟΚ, παρότι ακολούθησαν δύο εκτός έδρας ήττες από Άρη (3-0) και Ολυμπιακό (2-1) που έδειχναν ότι μόνο εύκολη δεν θα ήταν η πορεία προς το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός του Γιάτσεκ Γκμοχ ακολουθούσε κατά πόδας τον «Δικέφαλο» του Βάλτερ Σκότσικ, αλλά μια ήττα των «πράσινων» από τον Εθνικό και κυρίως η ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-1) στο ΟΑΚΑ κρατούν ζωντανό τον ΠΑΟΚ, που έφτασε μια αγωνιστική πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος να θέλει νίκη ή ισοπαλία (σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναϊκός – Πιερικός) στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο για να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας.

Η «λευκή ισοπαλία» στη Νέα Σμύρνη (0-0) κόντρα στον Πανιώνιο, κάτω από αφόρητη ζέστη και σ’ ένα γήπεδο-χωράφι, ήταν ένα μάλλον φυσιολογικό αποτέλεσμα, το μη φυσιολογικό έγινε την ίδια ώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εκεί ο υποβιβασμένος Πιερικός, σχεδόν ανέλπιστα, υποχρέωνε τον Παναθηναϊκό σε ισοπαλία (2-2) σβήνοντας και τις τελευταίες ελπίδες του για το πρωτάθλημα, που ανηφόριζε για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας ξενύχτησε το βράδυ της 9ης Ιουνίου 1985, με πρώτο σταθμό των πανηγυρισμών το αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου, που ήθελε να δει από κοντά και να αποθεώσει τους πρωταθλητές - παίκτες του Βάλτερ Σκότσικ.

Στο ματς που «σφράγισε» τον τίτλο αγωνίστηκαν για τον ΠΑΟΚ οι: Στεργιούδας, Μπανιώτης, Γιούριτσιτς, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Τσουρέλας, Σίγγας (71' Καρασαββίδης), Βασιλάκος, Πάπριτσα, Κωστίκος, Δημόπουλος (46' Αλεξανδρίδης).

Εκείνη η μέρα ή καλύτερα το…ξημέρωμα της επομένης, έμεινε γνωστό στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, για τα επεισόδια, στη «μάχη της Αλαμάνας», ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ, που επέστρεφαν πρωταθλητές από την Αθήνα, και του Ολυμπιακού, που είχε παίξει στη Λάρισα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα