Το τέταρτο σερί ερυθρόλευκο Κύπελλο! (vid & pics)

Το τέταρτο σερί ερυθρόλευκο Κύπελλο! (vid & pics)

Το τέταρτο σερί ερυθρόλευκο Κύπελλο! (vid & pics)

bet365

Σαν σήμερα 23 Μαϊου του 1954 ο Ολυμπιακός επικρατούσε της Δόξας Δράμας στον τελικό του Κυπέλλου και έκανε δικό του το 4ο σερί τρόπαιο!

Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους το 1947 με το 5-0 επί του Ηρακλή. Έκαναν το come back στα Κύπελλα το 1951 με τεσσάρα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ για να ακολουθήσουν τα τρόπαια του 1952, του 1953 και του 1954. Τέσσερις δηλαδή συνεχόμενες χρονιές το Κύπελλο στα χέρια τους. Σαν σήμερα στις 23 Μαϊου οι Πειραιώτες νικούσαν 2-0 την Δόξα Δράμας στον τελικό του Κυπέλλου και έκαναν το νταμπλ, καθώς εκτός από το Κύπελλο είχαν πάρει και το πρωτάθλημα εκείνη την χρονιά. Κύπελλο θα έπαιρναν ξανά μετά το 1957.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
23 Μαΐου 1954 γήπεδο Παναθηναϊκού - Λεωφόρος Αλεξάνδρας
Ολυμπιακός - Δόξα 2-0 (σκόρερ οι Δρόσος στο 31' και Δαρίβας στο 38')
Ολυμπιακός: Καραπατής, Ρωσσίδης, Ξανθόπουλος, Κοτρίδης, Σούλης, Ιωάννου, Κοκκινάκης, Μουστακλής, Καρπαθάκης, Δαρίβας και Δρόσος.
Δόξα Δράμας: Μποϊτάρης, Κοτρίδης, Σιμιτλιώτης, Θ. Λουκανίδης, Τόλιος, Πιστικός, Ιγνατίου, Καραλάζος, Γεωργιάδης, Τοκμακίδης και Ιωάννου.
Για την Δόξα το 1954 ήταν που διεκδίκησε για πρώτη φορά σε τελικό αγώνα το Κύπελλο. Σε εκείνη την αναμέτρηση η Δόξα καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων. Η ΕΠΟ σε αναγνώριση της αξίας της αποφάσισε να μην συμμετάσχει η Δόξα στους προκριματικούς αγώνες Κυπέλλου της επόμενης χρονιάς, αλλά να αγωνιστεί απευθείας μεταξύ των δεκαέξι ομάδων που θα συμμετείχαν στους προημιτελικούς. Ας θυμηθούμε όμως τις τέσσερις σερί κατακτήσεις Κυπέλλου του Ολυμπιακού τότε:
1951: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 4-0
1952: Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-2 και 2-0
1953: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-2
1954: Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας 2-0
- Οι φωτογραφίες στην Gallery είναι από το Dramania.gr.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα