Όταν έκλαψε ο Νέντβεντ (pics & vid)

Όταν έκλαψε ο Νέντβεντ (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα το 2003 ο Πάβελ Νέντβεντ δεχόταν την κίτρινη κάρτα που τον «πλήγωσε» περισσότερο από κάθε τι στην καριέρα του και του στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης των «αστεριών» το 2002-03 οι Ιταλοί είχαν κάνει «κατάληψη» με τρεις ομάδες και φιλοδοξούσαν να «πλάσουν» για πρώτη φορά ένα δικό τους ζευγάρι στον τελικό. Ο «εμφύλιος» του Μιλάνου μεταξύ Ίντερ και Μίλαν είχε «κλειδώσει» τη μία θέση κι άπαντες περίμεναν να δουν αν η Γιουβέντους θα ξεπέρναγε το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρώτος αγώνας έγινε στο Μπερναμπέου και το 2-1 υπέρ της «βασίλισσας» κάθε άλλο παρά απαγόρευε στους «μπιανκονέρι» να κάνουν όνειρα πρόκρισης. Στον επαναληπτικό του Ντέλε Άλπι, η «Κυριά» με τους «σωματοφύλακες» της ανέτρεψαν το σκορ. Στο Τορίνο άπαντες έζησαν τον θρίαμβο πρόκρισης με όλη τους την ψυχή, εκτός από έναν…

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στη μονομαχία Ντάρμασταντ - Γκλάντμπαχ, και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ απ’ το 12’ και ο Ντελ Πιέρο στο 43’ έδωσαν «αέρα» στη Γιουβέντους, που βρισκόταν πολύ κοντά στην πρόκριση. Ο Πάβελ Νέντβεντ έκανε με πανέμορφο τρόπο το 3-0 στο 73’ και «απογείωσε» το Τορίνο. Εννέα λεπτά αργότερα όμως δεν έβρισκε κανέναν λόγο να γιορτάζει.

Ένα ανούσιο τάκλιν στον Στιβ ΜακΜάναμαν έκανε τον Ουρς Μέγιερ να εξαντλήσει το γράμμα του νόμου και να του δείξει την κίτρινη κάρτα. Ήταν η δεύτερη, μετά απ’ αυτή στον πρώτο αγώνα, που σήμαινε πως θα απουσίαζε απ’ τον τελικό του Ολντ Τράφορντ…

Η εικόνα του, όπως να είναι στα γόνατα, μην θέλοντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, καθώς γνώριζε πως είναι στο όριο των καρτών, είναι απ’ τις πιο δυνατές που έχουν «γεννηθεί» στα γήπεδα τα τελευταια χρόνια τουλάχιστον. Για να γίνει κατανοητό το δράμα του Νέντβεντ (εντός ή εκτός εισαγωγικών), το Γενάρη θα γινόταν ο πρώτος Τσέχος που κατακτά τη Χρυσή Μπάλα, ενώ η χρονιά που είχε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο για να οδηγήσει τη Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν «μυθική» (15 συμμετοχές, 5 γκολ).

Δείτε τη φάση στο 0.45 του βίντεο:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα