Όταν οι Μπουλς έφταναν τις 72 νίκες (pics & vids)

Όταν οι Μπουλς έφταναν τις 72 νίκες (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν οι Μπουλς έφταναν τις 72 νίκες (pics & vids)

bet365

Εδώ και λίγες μέρες οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς περηφανεύονται για την κατάρριψη ενός ιστορικού ρεκόρ. Σαν σήμερα οι Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν έφταναν στον «μαγικό» αριθμό 72, που όλοι πίστευαν ότι δεν θα ξεπεραστεί ποτέ.

Οι συγκρίσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Στα «παπούτσια» του Τζόρνταν, του Πίπεν και του Ρόντμαν προσπαθούν να μπουν ο Κάρι, ο Τόμπσον, ο Γκριν και οι υπόλοιποι παίκτες του Στιβ Κερ, που ενώνει σαν δεσμός τις δυο ομάδες, των Μπουλς της σεζόν 1995-96 και των Ουόριορς της 2015-16.

Μαζί με τον προπονητή των περσινών πρωταθλητών, η ομάδα του Φιλ Τζάκσον, με τον «Air» και τους… παραστάτες του έφταναν σε αριθμούς που δεν είχε ξαναδεί η Λίγκα, ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά για όποιον ήθελε να τους ανταγωνιστεί.

Σε μια χρονιά ξεχωριστή για το ΝΒΑ, που υποδέχθηκε δυο νέες ομάδες (Τορόντο Ράπτορς και Βανκούβερ Γκρίζλις) και γιόρτασε την επιστροφή του Μάτζικ Τζόνσον στην ενεργό δράση, τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση του, οι Μπουλς κατάφεραν να στρέψουν τα «φώτα» πάνω τους. Ο Τζόρνταν, στην πρώτη του «γεμάτη» σεζόν μετά την επιστροφή του στο μπάσκετ και στους Μπουλς κέρδισε για 8η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (30,4 πόντους ανά αγώνα), σπάζοντας παράλληλα το ρεκόρ του Ουίλτ Τσέιμπερλεϊν. Εξάλλου, στο φινάλε ενός δρόμου γεμάτου θριάμβους έβαλε στο παλμαρέ του ένα ιδιότυπο triple - crown: τον τίτλο του MVP των πλέι οφ, των τελικών του ΝΒΑ κι τη συμμετοχή του στο All – Star Game.

Οι «ταύροι» είχαν ξεκινήσει με «κρότο» τη σεζόν, χάνοντας μόλις 3 φορές μέχρι τα Χριστούγεννα και μένοντας αήττητοι όλον τον Ιανουάριο, κλείνοντας τον πρώτο μήνα του 1996 με ρεκόρ 39-3! Μέχρι τον Απρίλιο, όταν και ξεκίνησαν τα πλέι οφ, είχαν κάνει άλλες 33 νίκες και μόλις 7 ήττες, συντρίπτοντας κάθε ρεκόρ όταν και έγιναν η πρώτη ομάδα που φτάνει πάνω απ’ τις 70 νίκες στην ιστορία της Λίγκας (33 στο United Center, 24 εκτός έδρας).

Μ’ αυτό τον τρόπο ξεπέρασαν τις 69 νίκες των Λος Άντζελες Λέικερς της σεζόν 1971-72 κι έφτασαν τις 72 νικες, μετρώντας μόλις 10 ήττες και εντυπωσιάζοντας οπαδούς και αντιπάλους.

O Τζόρνταν και η παρέα του τερμάτισαν στην πρώτη θέση της Ανατολής κι έφτασαν μέχρι τους τελικούς. Αφού απέκλεισαν κατά σειρά τους Χιτ (3-1), Νικς (4-1) και Ορλάντο Μάτζικ στους τελικούς της ανατολικής Περιφέρειας (3-1), κατέκτησαν το τρίτο συνεχόμενο δαχτυλίδι, επικρατώντας με 4-2 των Σιάτλ Σουπερσόνικς.

Το ρόστερ των Μπουλς του 3ου συνεχόμενου πρωταθλήματος (και 4ου σε έξι σεζόν): Ράντι Μπράουν, Τζουντ Μπούτσλερ, Τζέισον Κάφι, Τζέιμς Έντουαρντς, Τζακ Χάλεϊ, Ρον Χάρπερ, Μάικλ Τζόρνταν, Στιβ Κερ, Τόνι Κούκοτς, Λουκ Λόνγκλεϊ, Σκότι Πίπεν, Ντένις Ρόντμαν, Τζον Σάλεϊ, Ντίκι Σίμπκινς, Μπιλ Ουέλιγκτον.

Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα στα κατορθώματα των UnstopA-bulls, όπως ονομάστηκε η ομάδα εκείνης της σεζόν:

 

NBA Τελευταία Νέα