Η αρχή ενός μεγάλου... μικρού (vids)

Gazzetta team
Η αρχή ενός μεγάλου... μικρού (vids)

bet365

Σαν σήμερα το 1977 ο Δημήτρης Σαραβάκος ξεκινάει μια μεγάλη καριέρα στον Πανιώνιο που θα κορυφωθεί στον Παναθηναϊκό και θα φτάσε ως την ΑΕΚ.

Η 26η Δεκεμβρίου του 1977 αποτελεί μία ξεχωριστή ημερομηνία για το ελληνικό ποδόσφαιρο ποδόσφαιρο, καθώς εκείνη την ημέρα ξεκινούσε και επίσημα η καριέρα ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει βγάλει η χώρα μας... Το όνομά του; Δημήτρης Σαραβάκος.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν ο 17χρονος μέσος αγωνίζεται για πρώτη φορά με την φανέλα του Πανιώνιου στο παιχνίδι με το Αιγάλεω και για τα επόμενα 7 χρόνια θα είναι το brand name των «κυανέρυθρων», μετρώντας 35 γκολ σε 142 παιχνίδια, κατακτώντας παράλληλα και το Κύπελλο Ελλάδας το 1979.

Την παρουσία του αυτή, το καλοκαίρι του 1984, την εξαργύρωσε με την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχοντας κατακτήσει το νταμπλ, ενισχύεται με την απόκτησή του Δημήτρη Σαραβάκου και του Βέλιμιρ Ζάετς, οι οποίοι πλαισίωσαν τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Τα 60 εκατομμύρια δραχμές που έδωσαν οι «πράσινοι» για να τον αποκτήσουν, δικαιώθηκαν και με το παραπάνω...



Ο Δημήτρης έγινε «Μητσάρας» και για τα επόμενα δέκα χρόνια αποτελούσε τον ηγέτη του «τριφυλλιού» κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (1986, 1990, 1991), έξι κύπελλα (1986, 1988, 1989, 1991, 1993, 1994) και τρία Σούπερ Καπ (1988, 1993,1994). Αυτά σε ομαδικό επίπεδο γιατί και σε ατομικό οι επιδόσεις του ήταν το ίδιο αξιόλογες...

Πρώτος σκόρερ στην Α' Εθνική το 1991, πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο UEFA το 1988, μέλος της Μικτής Κόσμου το 1992 και «δήμιος» του Ολυμπιακού στα αιώνια ντέρμπι, καθώς πέτυχε 16 τέρματα, σημειώνοντας μάλιστα και ένα χατ-τρικ στην ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, την σεζόν 1989-1990 (το τελικό 3-3 έδωσε την πρόκριση στους Πειραιώτες).


Στην Ευρώπη τα γκολ του έγιναν συνώνυμο στις μεγάλες επιτυχίες του Παναθηναϊκού κόντρα στην μεγάλη Γιουβέντους, στην Οσέρ του Ερίκ Καντονά, ενώ αποτέλεσε εκ των πρωταγωνιστών στην επική ανατροπή επί της Χόβεντ στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν 5-1 στην ρεβάνς του 5-2.

Το 1994 όμως, το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» δεν ανανεώθηκε και η ΑΕΚ δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, ντύνοντάς τον στα «κιτρινόμαυρα». Λίγες μέρες μετά την άφιξή του στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεπληρώνει τα λεφτά τις μεταγραφής του, καθώς πετυχαίνει τα γκολ της Ένωσης κόντρα στην Ρέιντζερς, χαρίζοντας στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς τη νίκη με 2-0 και ουσιαστικά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Την πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ πετυχαίνει 21 γκολ σε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη οι επιδόσεις του πέφτουν και σε 17 ματς στην Α' Εθνική δεν καταφέρνει να βρει δίχτυα.



Η Ένωση σεβόμενη την προσφορά του στον χώρο του ποδοσφαίρου δέχεται να λυθεί το συμβόλαιό του και ο «μικρός» μένει για ένα χρόνο εκτός δράσης, πριν επιστρέψει το 1997 στην ομάδα που μεγαλούργησε ποδοσφαιρικά, τον Παναθηναϊκό για να κλείσει την καριέρα του, έστω και με άδοξο τρόπο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα