Το τελευταίο ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα

Θοδωρής Βασίλης
Το τελευταίο ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα

bet365

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δίνουν ξανά ραντεβού στην Τούμπα μετά από τρία χρόνια και το gazzetta.gr θυμίζει το τελευταίο ντέρμπι των Δικεφάλων στην Θεσσαλονίκη, με τις δύο ομάδες να είναι αγνώριστες!

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα λένε ξανά στην Τούμπα σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να πέσουν κορμιά. Οι δύο Δικέφαλοι μετά από δύο χρόνια απουσίας της ΑΕΚ λόγω της περιπέτειάς της στις μικρότερες κατηγορίες έχουν βάλει στόχο την επιστροφή στους τίτλους.

Πριν τρία χρόνια όμως και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2012 τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα, ειδικά για την Ένωση. Εκείνη την σεζόν (2012-13) η ΑΕΚ αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που την είχαν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Για τον λόγο αυτό στην ομάδα βρίσκονταν παίκτες που άλλες εποχές δεν θα περνούσαν από τα Σπάτα με τον Έβαλντ Λίνεν-που έκανε ντεμπούτο στο πάγκο-να είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να καταφέρει τους νεαρούς και άπειρους παίκτες όπως οι Αρκούδας, Φούντας, Φέτσης, και Κουρέλλας να τους κάνει ομάδα σε μια προσπάθεια να αποφύγει τυχόν περιπέτειες.

Από την άλλη, στον ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει η εποχή Σαββίδη. Ο ομογενής επιχειρηματίας λίγους μήνες πριν είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτων μετοχών της ομάδας. Στον πάγκο του7 Δικεφάλου του Βορρά βρισκόταν ο Γιώργος Δώνης, ενώ στο ρόστερ της ομάδας υπήρχαν παίκτες όπως ο Κουμάλο (δανεικός από Τότεναμ), αλλά και οι Λόρενς και Ρομπέρ. Επίσης, εκείνη την εποχή ο Έργκους Κάτσε έπαιρνε τις πρώτες του ευκαιρίες ως βασικός δίπλα σε Φωτάκη και Λάζαρ.

Οι δύο ομάδες έδωσαν ραντεβού στις 20 Οκτωβρίου στην Τούμπα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ ξεκάθαρο φαβορί. Σαν εικόνα το ματς δεν άξιζε κάτι με τους γηπεδούχους καλύτερους αλλά να μην μπορούν να φτάνουν με αξιώσεις στην εστία του Αραμπατζή. Από την άλλη, η ΑΕΚ κατέβηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς προσπάθησε να πάρει βαθμό ή βαθμούς μήπως και ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους παίκτες που έπαιξαν τότε, μόνο ο Κορδέρο συνεχίζει στην ΑΕΚ. Στον ΠΑΟΚ έχουν απομείνει, ο Κάτσε, ο Αθανασιάδης και ο Κίτσιου...

Τελικά, οι Θεσσαλονικείς με κεφαλιά του Στέφανου Αθανασιάδη στο 51' φτάνει στη νίκη με 1-0 (με τους γηπεδούχους μάλιστα να ολοκληρώνουν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λόρενς) με τον ΠΑΟΚ να μένει μόνος δεύτερος στην βαθμολογία, την ώρα που η ΑΕΚ ακόμα έψαχνε για την πρώτη της νίκη και με μόλις δύο βαθμούς βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η συνέχεια είναι γνωστή με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει δεύτερος πίσω από τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια στα playoffs να κερδίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσον αφορά την ΑΕΚ το τέλος της σεζόν την βρήκε στην προτελευταία θέση γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της με τον υποβιβασμό της ομάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων όπως αγωνίστηκαν τον Οκτώβριο του 2012

ΠΑΟΚ ( Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Ετό, Κατσικάς, Κουμάλο, Λίνο (68' Σταφυλίδης), Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης, Ρομπέρ (46' Σαλπιγγίδης), Λόρενς, Αθανασιάδης (91' Κίτσιου)

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Αραμπατζής, Αρκούδας, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Κοντοές, Κορδέρο, Βλάχος, Φέτσης (82' Κουρέλλας), Λαγός, Κατίδης (66' Παυλής), Φούντας (66' Φουρτάδο)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα