Πρώτη φορά... στους 16 (vids)

Πρώτη φορά... στους 16 (vids)

Gazzetta team
Πρώτη φορά... στους 16 (vids)

bet365

To Gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο στο 2014 όταν η Εθνική ομάδα νικούσε στις καθυστερήσεις την Ακτή Ελεφαντοστού και έπαιρνε για πρώτη φορά την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μπορεί να μιλάμε για κάτι που έγινε πριν ακριβώς από ένα χρόνο, ωστόσο φαντάζει τόσο μακρινό μετά τις εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας που ακολούθησαν... Σαν σήμερα λοιπόν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιρνε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ, χάρη στην παλικαρίσια νίκη της με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού του Ντιντιέ Ντοργκμπά και του Γιάγια Τουρέ.

Και λέμε παλικαρίσια, γιατί οι συνθήκες μόνο ευνοϊκές δεν ήταν για τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του... Στο 13' ο Παναγιώτης Κονέ αντικαταστάθηκε από τον Ανδρέα Σάμαρη λόγω τραυματισμού, ενώ 11 λεπτά αργότερα την ίδια τύχη είχε ο Ορέστης Καρνέζης, αφήνοντας την θέση του κάτω από τα δοκάρια στον Παναγιώτη Γλύκο...

Τα προβλήματα αυτά όμως δεν πτόησαν τους διεθνείς, που με την σωστή τακτικής τους, είχαν 3' με το κλείσει τους Ιβοριανούς και έριχναν την προειδοποιητική βολή στο 33' με το δοκάρι του Χοσέ Χολέμπας. Λίγο πριν τελειώσει όμως το πρώτο μέρος, ο Ανδρέας Σάμαρης, μετά από μία καταπληκτική συνεργασία με τον Γιώργο Σαμαρά κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να βάλε μπροστά την Εθνική.

Ο ρυθμός στην επανάληψη ανέβηκε, η ελληνική ομάδα έπαιζε μονότερμα την Ακτή, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και έχοντας δύο δοκάρια, όμως μία στιγμή αδράνειας στο 74' ήταν αρκετή, προκειμένου ο Μπονί να ισοφαρίσει... Παρά την απρόσμενη εξέλιξη, κανείς δεν παράτησε τα... όπλα. Η πίεση συνεχίστηκε και καρποφόρησε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Γιώργος Σαμαράς κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, κάνοντας το 2-1 που έδινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το εισιτήριο για την φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (77' Γκέκας), Κονέ (13' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Ακτής Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Κ.Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (82' Σιο), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Όιερ, Γ. Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα