H AEK πρωταθλήτρια το 1989

H AEK πρωταθλήτρια το 1989

Gazzetta team
H AEK πρωταθλήτρια το 1989

bet365

Το gazzetta.gr θυμίζει τότε που ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τo 1989, στην τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο αγώνας ήταν αδιάφορος βαθμολογικά και για τις δυο ομάδες,για την Eνωση όμως ήταν γιορτή.

Η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος μετά από δέκα χρόνια, κατακτώντας τον 8ο συνολικά και 1ο επαγγελματικό τίτλο της ιστορίας της. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο με πανό από όλη την Ελλάδα, σημαίες, καπνογόνα, χαρτάκια και πολύ τρέλα υπό τον ήχο του Final Countdown των Europe έκαναν την είσοδο τους ένας - ένας οι πρωταγωνιστές του θριάμβου με πρώτους τους προπονητές και μετά τους παίκτες, οι οποίοι φορούσαν «ριγέ» συλλεκτικές κιτρινόμαυρες εμφανίσεις. Η μπάλα του αγώνα έπεσε στο χορτάρι από ένα ελικόπτερο, που επιστρατεύτηκε για τις ανάγκες της φιέστας.

Στα επίσημα του «Ν.Γκούμας» έδωσαν το παρών όλοι οι πρώην πρόεδροι των επιτυχιών και οι παλαίμαχοι. Μπροστά από τη θύρα 21 το στρώμα που υπήρχε εκεί παίρνει φωτιά, πολλοί το είδαν συμβολικά ως κάψιμο των πέτρινων χρόνων. Ο αγώνας δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητος και έληξε ισόπαλος 0-0. Μετά το σφύριγμα της λήξης εκατοντάδες κιτρινόμαυροι φίλαθλοι ξεχύθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες.

Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον τελευταίο αγώνα ήταν, Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Παπακωστούλης (46΄Φαμέλης), Κούτουλας, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πίττας, Κλόπας (75΄Ζαροτιάδης), Χριστοδούλου, Οκόνσκι, Σταματής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα