To τρίποντο του Οικονόμου και το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ (vid & pics)

Gazzetta team
To τρίποντο του Οικονόμου και το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ (vid & pics)
Σαν σήμερα (20/5) το 1999 ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία και το gazzetta.gr σας θυμίζει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ, όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού με 53-62 στον πέμπτο τελικό.

Η σειρά των Τελικών του πρωταθλήματος το 1999 ήταν από τις πιο… συναρπαστικές ever! Τα πάντα κρίθηκαν σε 5ο παιχνίδι στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ετοιμάζεται να πανηγυρίσει εντός έδρας, αλλά τον Παναθηναϊκό του Σούμποτιτς να έχει άλλη άποψη!

Το παιχνίδι ήταν… θρίλερ κι ο νικητής βγήκε στα τελευταία λεπτά, με τον Τζεντίλε να είναι ο παίκτης «κλειδί» για τους «πράσινους». Βλέπετε, ο Ιταλός έβαλε 5 πόντους στις κρίσιμες επιθέσεις, ενώ στα highlights μπαίνει το σουτ του Οικονόμου, ένα από τα πιο σημαντικά στη σύγχρονη ιστορία του μπάσκετ στη χώρα μας!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα και στα χείλη των φίλων του κυριαρχούσε το σύνθημα «οέ, οέ, οέ, οέ πρωτάθλημα μες στο Παλέ»!

Όσον αφορά στους πρωταγωνιστές, εκτός από τους Τζεντίλε και Οικονόμου που… μίλησαν στο φινάλε, πολύ μεγάλο ματς είχε κάνει κι ο Μποντιρόγκα, ενώ από την άλλη, «διψήφιοι» ήταν οι Τάρλατς, Τόμιτς και Γκόλντγουαϊρ, με τον Ολυμπιακό, όμως, να πέφτει στο καναβάτσο από τον… θριαμβευτή Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 53-62

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Κόμαζετς 9(1), Γκολντγουάιρ 11(1), Βούκσεβιτς 2, Παπανικολάου 6, Μενσά, Σούλης 1, Φασούλας, Τόμιτς 10(1), Τάρλατς 10, Σαβρασένκο, Πέττας, Ρότζερς 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σούμποτιτς): Αλβέρτης 3(1), Καλαϊτζής, Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 6(1), Τζεντίλε 10(1), Μποντιρόγκα 19, Μπουντούρης 3(1), Χούπμαν, Μπερκ 9, Ράτζα 12(1).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα