Το πρώτο ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού! (vid + pics)

Το πρώτο ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού! (vid + pics)

Το πρώτο ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού! (vid + pics)
Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια, ο Ολυμπιακός σήκωσε μέσα στην Ρώμη το πρώτο του ευρωπαϊκό και το gazzetta.gr θυμάται.

Περίοδος 1996 - 1997: Ο Ολυμπιακός κατακτά την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα.

Ο δρόμος προς την κορυφή μόνο εύκολος δεν ήταν. Στη φάση των «16» πέφτει πάνω στην Παρτίζαν, την οποία όμως αφήνει εκτός με 1-2 στη σειρά.

Στους «8» έρχεται ο εμφύλιος με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι», χωρίς δυσκολία κάνουν το 0-2 όντας η μόνη ομάδα της εν λόγω φάσης που δεν χρειάστηκε τρίτο ματς. Στο πρώτο νικάει με 49-69 και στο δεύτερο με 57-65.

Ετσι, πηγαίνει στο Final 4 της Ρώμης μαζί τις Βιλερμπάν, Ολίμπια και Μπαρτσελόνα.

Η Ολίμπια δεν μπορεί να αντισταθεί στον Ολυμπιακό κι η ομάδα του Πειραιά είναι στον τελικό.

Εκεί, την 24η Απριλίου του 1997 στην Palaeur» αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα. Ούτε οι Καταλανοί είναι ικανοί να ανακόψουν την πορεία της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς προς την κατάκτηση της κούπας.

Με έναν μαγικό Ρίβερς (26 πόντους), ο Ολυμπιακός καρφώνει την ερυθρόλευκη σημαία στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αξιοι συμπαραστάτες του οι Τάρλατς - Παπανικολάου (11 πόντοι αμφότεροι) και Τόμιτς με 9.

Ο φωτεινός πίνακας έγραψε: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 73-58 και δεν θα σβήσει πότέ!

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 7, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 9, Tάρλατς 11, Βελπ 2, Ρίβερς 26.
Μπαρτσελόνα (Ρενέσες): Χιμένεθ 16, Γιοφρέσα 9, Εστεγέρ 3, Ρίβας 6, Αντρέου 2, Φερνάντεθ, Τζόρτζεβιτς 6, Μπος, Ντουένας 2, Καρνισόβας 14.