Όταν το Μαρούσι κατέκτησε το Σαπόρτα! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Όταν το Μαρούσι κατέκτησε το Σαπόρτα! (vids)

bet365

Πριν από 14 χρόνια το Μαρούσι έφτασε στην σημαντικότερη επιτυχία της ιστορίας του και το gazzetta.gr "θυμάται" τον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα κόντρα στη Σαλόν.

Ήταν 17 Απριλίου το 2001, όταν η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έφτανε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα και παράλληλα έγραφε ακόμα μια σελίδα στην πλούσια ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Το Μαρούσι νίκησε στον τελικό τη γαλλική Σαλόν, μετά από ένα... ρεσιτάλ του Αμερικανού Όλιβερ, ο οποίος είχε πετύχει συνολικά 31 πόντους! Παράλληλα, πολύ καλό ματς είχαν κάνει οι Αμάγια και Φαλέκας, ενώ ο Νικολαϊδης ήταν εκείνος που είχε βάλει τις καθοριστικές βολές στο φινάλε... θρίλερ!

Αναμφίβολα πρόκειται για την σημαντικότερη στιγμή της ομάδας των βορείων προαστίων. Το Μαρούσι βέβαια από τότε έφτασε μέχρι τους τελικούς της Α1, ενώ έπαιξε και στην Ευρωλίγκα.

Όσον αφορά στο... σήμερα, τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για το Μαρούσι. Το αντίθετο θα λέγαμε, αφού αγωνίζεται στη Β' Εθνική και από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στη Γ', καθώς υποβιβάστηκε...

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 33-38, 51-60, 72-74
ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ: Τζάκσον 13 (2), Όουενς 7 (1), Λι 19 (4), Γκούλιας 10, Τόμιτς, Οστρόφσκι 13 (1), Βεσπασιέν, Αΐ 6 (2), Ζιφά 4.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Αλεξανδρής): Φαλέκας 13 (1), Μασλαρινός 4, Όλιβερ 31 (3), Αμάγια 17 (1), Εφθίμοφ 7, Νικολαΐδης 2, Μαρμαρινός, Βουρτζούμης.

 

Τελευταία Νέα